pondělí 5. prosince 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

V souvislosti s dobýváním islamisty obsazeného Aleppa se pro neomarxisty a podobné pochybné existence staly tématem číslo 1. "Ubohé dětičky", "rozbombardované nemocnice", "ubozí civiliní obyvatelé" (atd.). Problém spočívá v tom, že přesně to samé by se dalo napsat o spojeneckých náletech na Německo (bez nichž by trvala válka mnohem déle), o bombardování Japonska (včetně jaderného) ani nemluvě. Mimochodem pohrobci nacistů i fašistických Japonců s touto kartou hrají také (viz nám zeměpisně nejbližší tryzny za vybombardované Drážďany, jejichž zničení znamenalo ochromení obrany Berlína a záchranu života pro tisíce až desetitisíce rudoarmějců i dřívější ukončení války).
Rusové se budou snažit dobýt Aleppo do nástupu Trumpa do úřadu.
Pokračovalo i dobývání Mosulu vládními vojsky Iráku a jejich spojenci.

Pravou tvář islámu

ukázala oficiální marocká televize, která vysílala pořad pro vdané ženy s návody, jak modřiny a otoky od zmlácení manželem zakrýt kosmetikou. To ovšem nijak nebrání hovadům ženského genderu, vymozkovaným feminismem, v podpoře islamizace evropských zemí.

Francouzi

snad zlikvidovali při náletu na jihu Libye islámského teroristu Mochtára Belmochtára.

Podle expertů

hrozí Turecku pod současnou vládou, orientovanou proti demokratickým státům, kolaps do pěti let.

Talíbanu

údajně docházejí peníze, což je jistě dobrá zpráva, pokud se potvrdí.

V Německu

mají těžký průšvih: Jako "experta na islámské teroristy" přijali fanatického konvertitu k islámu, naštěstí natolik blbého, že ihned začal na sociálních sítích sdělovat tajné informace teroristům takovým způsobem, že byl rychle identifikován a chycen.
"Spolupráce" s oficiálními státními orgány je nová strategie chalifátníků. Je jistě otázka, kolik takových "spících" teroristů, ne tak blbých jako dotyčný, je na klíčových místech policejních a protiteroristických složek v dalších zemích, i v tom Německu.

Somálec,

který u univerzity v Ohiu najel do lidí autem a následně se je snažil pobít nožem, podle jiných zdrojů sekáčkem, (krátce poté ho odstřelil policista) byl "voják chalifátu", oznámil chalifát. Faktem je, že na Hepnarovou neměl a nikoho nezabil, alespoň ne na místě.

Čeští odpůrci islámu

zazpívali před pražskou mešitou muslimům koledy. Jak reagovali muslimové na toto bezesporu multikulturní obohacení jejich antikultury, neuznávající slunovratové svátky, není známo.

Mešity v USA

dostaly výhrůžné dopisy. Není jasné, kdo je psal. Mohli to být i muslimové sami.

Podle odborníků

trvá, nebo se dokonce zvyšuje, hrozba terorismu v Evropě, potežmo EU.

Na Slovensku

přijali zákon, který znemožnuje oficiální uznání náboženství s malým počtem přívrženců na území státu, přičemž práh je na cca desetinásobku současného počtu muslimů v zemi. Premiér také prohlásil, že všichni muslimové na Slovensku, tedy vč. legálně pobývajících, jsou sledováni tajnou službou. To zas bude nablito po alejích, až to pronikne k multikulturalistům!

Imigrace


Do Itálie

dorazil rekordní počet migrantů. Není divu, když jim stačí sednout na jakékoli necky a odrazit od pobřeží. "Záchranáři" je pak už do té Itálie dovezou v luxusu, o jakém se jim v životě ani nesnilo.
Vypadá to ale, že zatím letošek za loňskými počty "uprchlíků" zaostává.

V Nizozemí

schválili zákon o zahalování tváře na veřejnosti (netýká se jen islámského oděvu žen). "Ochránci lidských práv" pochopitelně ječí a kvílí.

Maďarský soud

uznal vinného Ahmeda Hameda tím, že organizoval násilný přechod "uprchlíků" do Maďarska, včetně házení kamenů na policisty. Dostal za to, jako terorista, kterým beze sporu je, deset let. Pochybná organizace Amnesty International kvílí jak prase o zabijačce.

Imám dostal 2,5 roku

Stalo se v Římě, kdy se prokázalo, že dvaadvacetiletý Abshir Mohamed Abdulahi ideologicky podšprajcovával teroristické útoky a alespoň některým byl i osobně přítomen. Byl dokonce hostem "přijímacího střediska" pro imigranty. Soudkyně Teresina Pepe projevila nemalou občanskou statečnost jeho odsouzením proti řevu multikulturních fašistů.

Ve Švédsku

začali imigrantští násilníci zapalovat automobily.

Ve Štýrském Hradci

se servali mezi sebou afghánští a íránští uprchlíci. Patrně diskutovali o tom, která verze islámu je ta správná.

Nizozemský politik

Wilders byl, patrně na popud islámistů z imigrantských organizací, vyšetřován pro "přátelství s Židy a Izraelem". Již před několika lety, leč nyní se to provalilo.

Na základě analýzy DNA

byl dopaden a usvědčen vrah 16 leté německé studentky, která ve volném čase pracovala jako dobrovolnice, pomáhající "uprchlíkům". Byla 16. 10. tohoto roku brutálně znásilněna a zavražděna "uprchlíkem" z Afghánistanu.
Roztomilé je, že se jedná o dceru vysokého úředníka EU, který pracuje v právním oddělení EK. Je to ošklivé, ale je dobře, že tyhle důsledky "vítání" začínají dopadat i na rodiny zrůd, které je provozují a vnucují normálním lidem. Pokud by tyto rodiny byly #přijímáním postiženy daleko drsněji, vůbec by mi to nevadilo. Možná to zní krutě, ale dokud "elity" na vlastní kůži (a kůži svých nejbližších) nepocítí důsledky svých zhovadilostí, tak se nebudou snažit nic v této věci podniknout.
Byl také dopaden další migrant, který je podezřelý rovněž z vraždy studentky.

Obecné


Brusel rozhodl,

že z našich peněz budeme muset vyplatit podporu "alternativním" zdrojům, které zatím neměly notifikaci českých orgánů. Inu, z cizího se to rozdává snadno!

Vláda

pracuje na problému on-line zdravotnictví. Problém je, že pořád u nás působí řada lékařů, kteří nemají počítače (a pokud ani, neumějí on-line pracovat. A je jich tolik, že by se bez nich zdravotnioctví, zejména na venkově, zhroutilo. Dalším problémem, identickým s tím, proč skončila řada venkovských provozovan po zavedení EET, je fakt, že významná část našeho území je připojena k internetu tak chabě (pokud vůbec), že se tam prostě on-line pracovat nedá.

ANO

začalo významně předbíhat v průzkumech ČSSD, uvidíme, co s tím udělají dopady EET a dalších průšvihů, které na nás Babišovi fašisté chytají.

Trump

se nechal slyšet, že Kuba buď uzavře lepší dohodu s USA, z níž by plynuly benefity nikoli pro zločinný komunistický režim, ale přímo Kubáncům, nebo žádné "oteplování" vzájemných vztahů, nastartované Obamou, nebude. Označil také Fidela Castra za "brutálního diktátora", kterým beze sporu byl. Hodila by se jistě dodat i další charakteristika: "masový vrah".

Stále pochybnější

organizace Amnesty International se snaží vymývat mozky českých školáků feministickým výkladem pojmu znásilnění.
Je třeba tvrdě konstatovat, že tento výklad je v západních zemích jedním z významných faktorů poklesu porodnosti a vysokého procenta občanů, žijících "single" a konzumujících jen profesionální sex, kde jsou pravidla jasně nastavena.

USA

se po 60 letech staly absolutním vývozem plynu. Výrazně se i zlepšila jejich bilance mezi dovezenou a na místě vytěženou naftou. Pomáhá tomu technika frakování, proti které bojují především zelení (placení tradičními producenty ropy a plynu, v USA především Saúdy a spol., u nás z Ruska).

Uvedený nadbytek plynu

na světovém trhu se částečně promítne do jeho cen i u nás cestou slevnění o několik procent.

V Texasu

oznámili první nákazu virem zika, která byla s vysokou pravděpodobností zprostředkována místním druhem komára.

Podle organizace TIMS

se naši čtvrťáci v letošním roce zlepšili v matematice (ve čtvrté třídě jde, pochopitelně, pouze o počty), stagnují jejich výkony v přírodopisu, nicméně i ty jsou nadprůměrné mezi testovanými zeměmi.

Kalousek

přirovnal EET ke koncentračnímu táboru. Po vlně kritiky prohlásil, že přestřelil. Necméně to strovnání není úplně mimo realitu, protože EET zvyšuje kontrolu nad populací na úroveň, která už mnoho za tím koncentrákem nezaostává.
EET začala v uplynulém týdnu a řada podnikatelů v pohostinství, kterého se to týká v první vlně, končí. Další zdražili o 5 - 10 Kč, aby pokryli zvýšené náklady.

V Plzni

řešili problém nerozpoznání infarktu u pacienta, který po odeslání domů druhý den zkolaboval a zemřel. EKG posuzovala čerstvá lékařka, která na něm patologické zmeny nenašla.
Problém vidím v tom, že tyto změny skutečně nemusejí být viditelné (posudky znalců, kteří je vidí jako "jasné" bych si dovolil komentovat slovy "po bitvě každý vojín generálem") a pokud dotyčná nebyla zvyklá na daný typ přístrojů, tak tam mohla některé věci nevidět (to je, mimo jiné, problém vyučování studentů na špičkových přístrojích, které v praxi nejsou k mání). Sám mám jedno své EKG, na kterém není prakticky nic vidět, protože je to tmavošedá na středně šedé a flekatě, jak to vylezlo z tiskárny.

Hnutí ANO

se ohledně zákona o střetu zájmů (který by měl omezit penězovody do firem Babiše a dalších v politice se angažujících podnikatelů) bude obracet na Ústavní soud.

Nový sarkofág

na černobylský reaktor byl posazen a měl by vydržet sto let.
Je ovšem otázka, zda se tam nepůjde těžit, protože byl publikován postup, jak z ozařovaných diamantů vyrobit baterie. Pokud se diamant do takové baterie vyrobí z uhlíku C14, pak si vystačí sám, bez jakéhokoli dalšího zdroje. Tento izotop je přitom beta zářič, takže standardní pouzdro, jaké na sobě mají i chemické baterie a akumulátory, by toto záření zachytilo. C14 se přitom dá separovat z ozářeného grafitu z jaderných reaktorů staršího typu, jako byl ten vybuchlý černobylský. Taková baterie by měla životnost v tisících let, byla by tedy mj. použitelná i pro sondy, letící ke hvězdám.

Agentura EU

pro "základní práva" se vyjádřila, že Romové žijí v Česku "chudě a vyloučeně". Zároveň ovšem bezelstně přiznala, že v podobné situci jsou Romové i v dalších zemích EU, že je pouze rozdíl mezi Romy a majoritou.
Prostě agentura jen žvaní věci, které byly po faktografické stránce známy už za starého Rakouska. Jediným řašením je integrace Romů do majoritní populace, což znamená přijetí jejího životního stylu a hodnotových postojů Romy.
Nikdo Romům nezakazuje užívat romštinu (problém je, že v tomto jazyce spoustu jevů, v civilizovaných zemích běžných, nelze vůbec vyjádřit), nikdo jim nezakazuje folklór a podobné věci. (Jako se to zakazovalo za Rakouska třeba nám.)

Korejský biolog

Hwang Woo-suk naklonoval nejlepší psy pro potřeba ruské policie. Jedná se jednak o reklamní gesto (v reálu je takové štěně mnohonásobně dražší než obyčejné z dobrého chovu), jednak o snahu navodit spolupráci Ruska pro klonování mamuta, protože nejkvalitněni zachované kadavery mamutů, z nichž by bylo možné se dostat k DNA, se nacházejí v Jakutsku, tedy na území Ruské federace.

Výrobci elektromobilů

se spojili a vytvoří společnou síť nabíjecích stanic. Pořád to ovšem neřeší nepatrný dojezd elektromobilu a nutnost vozit obrovský hmotnostní balast baterií, jejichž váha se vybitím nijak nezmenší. Neřeší to ani nepatrnou účinnost konverze fosilního paliva na mechanickou energii, pokud je spalováno přímo v automobilu versus její přeměna na elektrickou v elektrárně a pasírování skrz málo účinné akumulátory (o dalších ztrátách v tomto cyklu nemluvě). Neřeší to ani šílenou cenu elektromobilů a hybridů.

Provalilo se,

že kampaň Clintonové zčásti hradili Němci.
Tohle by měl Trump využít a rozmáznout, protože Němci byli od USA (s dalšími spojenci) poraženi za druhé světové války.

Šéf CIA

(poplatný předchozímu vedení USA) prohlásil, že Trumpem plánované zrušení jaderné dohody s Íránem "by byla katastrofa".

Miloslav Ludvík a Jan Chvojka

byli jmenováni oficiálně novými ministry zdravotnictví a pro "lidská práva". Ten první bude patrně lepší než jeho předchůdce, o tom druhém lze z tohoto hlediska úspěšně pochybovat.
Chvojka sice slíbil, že "bude pracovat objektivně a nestranně", nicméně, obávám se, podmínkou něčeho takového by bylo zrušení celé jeho agendy. Navíc se hned začal angažovat ve prospěch romského pornografa Banga.

Trump

ohlásil odchod ze svých firem, aby nebyl ve střetu zájmu (mno, s Babišem to zcela jistě nehne).

Soudruzi z brusele

si zase vymysleli, že "lidé v EU tíhnou k populismu, protože je děsí globalizace". Je to, pochopitelně nesmysl. I globalizace by byla pro lidi přijatelná, pokud by ji neprovozovalo a neprosazovalo to, co sedí v bruselských orgánech, zcela jednoznačně do svých kapes a ke škodě občanů. Je jistě otázkou i to, zda nějakou "globalizaci" z brusele vůbec prosazují (tedy, zda to jimi prosazované má charakter globalizace).

OPEC

se rozhodl snížit těžbu. Tomu se dá čelit jedině tím, že vykopeme zelené, rozšíříme výrobu jaderné energie a nachystáme naše břidličná ložiska k těžbě (a nejen my, ale i řada dalších "neropných" států).

Šéf ECB

Draghi si zase plácal játra blekotáním o tom, že "populismus ohrožuje evropskou integraci".

Byl zaznamenán

masívní útok viry na "chytrá zařízení" s Androidem.

V Columbii

se zřítilo letadlo s fotbalisty. Ukázalo se, že příčinou bylo zpoždění a následující spěch, který posádce zřejmě zabránil natankovat palivo a to jim došlo pár km od letiště. Letadlo proto také při dopadu nevybuchlo, a tudíž se nějací cestující zachránili.

Herman,

vystupující jako pronacistický flanďák, dostal medaili od sudeťáků.

V pavilonu Anthropos

v Brně je k vidění travertinový výlitek mozkovny neandrtálské ženy "první Slovenky" z Gánovců. Částečně kopíruje i měkké tkáně, které se zachovaly po vyhnití mozku. To asi umožnilo vniknutí minerálky do lebeční dutiny. Tím je vzácný, protože stvořit výlitek dochované lebky (čistě kosti) zase takový problém není.

Stovky anglických fotbalistů

přiznaly (či comming outovaly), že je znásilňovali trenéři.

Hollande

už nebude kandidovat na francouzského presidenta. Je to trochu škoda, protože v případě jeho kandidatury by podstatná část socialistických voličů zůstala doma a naopak pravicové voliče by jeho kandidatura zvedla ze židle.

Norský soud

se zcela odmítl zabývat odvoláním paní Michalákové, týkajícího se nijak nepodloženého odebrání jejích dvou dětí. Spor po dovolání k norskému nejvyššímu soudu půjde do Štrasburku.

Některá velkoměsta

hodlají zakázat vjezd dieselových aut.

Trump

telefonoval s presidentkou Tchaj-wanu. Čína zuří, nicméně USA mají lepší vyjednávací pozici, protože ukazují, že mohou hrát "tchajwanskou kartou". Navíc jsou USA garantem bezpečnosti této země, takže Trumpovo gesto ukazuje, že tato garnce bude trvat i nadále.

Proti EET

byla velká demonstrace na Václavském náměstí v Praze.

Kandidát Horáček

prohlásil, že je proti znovuzavedení trestu smrti. Pro slušné lidi další argument k jeho nevolení.

Ve Francii

musejí z veřejného prostoru odstranit relativně nově instalovanou sochu Panny Marie coby náboženský symbol.

Lidé versus "elity" 1:1

V Rakousku bude presidentovat elitářský fašistoid s neomarxistickým pozadím, podporovaný ekofašisty, Van der Bellen. V Itálii byla smetena referendem "reforma usnadňující vládnutí", která by drasticky omezila provomoci volených zástupců občanů ve prospěch nevolených vláýdních úředníků (tedy stav podobný situaci v EU)

6 komentářů:

  1. Chybné, takzvaná well-to-wheel efficiency je u elektroautomobilů srovnatelná s nejvíce účinnými spalovacími motory. Je to zapříčiněno mizernou účinností většiny motorů v autech na silnici, oproti tomu generátory v elektrárnách + VVN/baterie jsou více účinné.

    Pointa není v souboji s ropou, ale ve vyčštění vzduchu v místech jako je LA nebo Peking, kde smog výrazně torpéduje kvalitu života

    OdpovědětVymazat
  2. Jenže aby se dostala energie do generátoru, musí být tepelná energie přeměněna na mechanickou a ta na elektrickou. Účinnost těchto přeměn se musí počítat také.

    OdpovědětVymazat
  3. ano, od toho se to jmenuje well-to-wheel, účinnost generátorů v elektrárnách, VVN/VN a transformátorů je velmi vysoká, takže soustava uhlí/kola elektroauta konkuruje nejlepším autům na trhu, i při započítání ablastu baterií..ale o to obecně nejde, jde o dýchatelnost vzduchu v budoucích aglomeracích

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. jenže tomu kolu, co pohání ten generátor, musíte předřadit a započítat i energii, která ten generátor pohání. Pokud je z fosilních paliv, tak konverze z chemické energie přes tewpelnou an mechanickou není o moc účinnější než u toho auta.
      A u toho auta musíte počítat s vezením balastu (hmotnost akumulátorů se jejich vyčerpáváním nemění, hmotnost nádrže klesá. Přitom kilo benzínu / nafty obsahuje více energie než kilo akumulátorů.

      Vymazat
    2. ano, to je právě celá ta well-to-wheel účinnost, zachycuje vše od dějů při težbě ropy, destilace až po ujeté kilometry

      takže Tesla ujede na 10 MJ uhlí (tj. cca 400 g dle typu) o něco dále než nějaká Škodovka na 10 MJ ropy (ccca 240 g ropy). Ale to jsem už tady psal, někam se ten koment ztratil.

      Vymazat
  4. tzn. že Tesla ujede na 10 MJ vytěženého uhlí (cca 0,4 kg uhlí..dle čistoty) o něco více kilometrů než běžné auto na silnici ujede na 10 MJ vytěžené ropy (tj. nějakých 230 g surové ropy)

    ..ale bude to o něco dražší, takže to vše závisí na autonomizaci dopravy -> nižší riziko a nižší hmotnost aut

    pak by šlo využít el. aut k právě vyčištění vzduchu v LA, Pekingku..atp

    OdpovědětVymazat