pondělí 5. června 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Údajného cizoložníka

ukamenovali v Somálsku islamisté z Aš-Šabáb.

Konvičkův

"vpád na Staroměstské náměstí", předstírající, že jde o teroristický útok (v reálu všichni přítomní chápali, že se jedná o recesi), nebyl trestným činem ani přestupkem. Pokutu dostal jen řidič za vjetí do pěší zóny, a tu už zaplatil.

Poláci

v Afghánistánu úspěšně osvobodili rukojmí držené Talíbanem.

USA

začaly dodávat zbraně kurdským bojovníkům proti chalifátu.

Rusko

vypálilo čtyři střely na chalífátníky u Palmyry. Pravděpodobně nejde jen o likvidaci zasažených, ale i o demonstraci síly a přesnosti ruských zbraní.

Saúdská Arábie

hodlá vybudovat loděnici na obrovské tankery, aby nebyla závislá jen na těžbě ropy.

Filipínská armáda

již několik dní bujuje na jihu ostrova Mindanao s islámskými teroristy, kteří se tam během minulých let nasáčkovali a konají vražedné agresívní akce proti svému neislámskému okolí. Našim sdělovacím prostředkům posloužil jako informace hodná sdělení pouze fakt, že se filipínskému letectvu podařilo zasáhnout vlastní vojáky (věc, jaká se za WW2 děla při prudším pohybu fronty docela běžně).
Podle údajů z bližších míst to vypadá, že ofenzíva pokračuje dobře, bylo zabito více než sto islamistů a muslimové jsou na útěku z dobývaných oblastí. Filipínský president také na jihu ostrova vyhlásil stanné právo. Islamisté se současně obávají, že příklad Filipín strhne další země v regionu k boji proti islámské infiltraci na jejich území (tedy přesně k tomu, co by měly bez odkladů udělat).

USA zlikvidovaly

zakladatele agentury, která šíří propagandu chalifátu.

Chalifátníci

se začali v Mosulu opevňovat kolem mešity. Začali také vraždit civilisty, prchající z Mosulu. Podobnost s Hitlerovým zatopením metra v Berlíně čistě náhodná, že?

USA

odsoudily bývalého příslušníka US letectva za to, že se chtěl dát k chalifátu, na 35 let.

Pentagon

přiznal smrt 484 civilistů během jeho náletů na chalifát. Problém vidím v neodlišitelnosti civilisty a bojovníka v typu boje, který chalifátníci používají.

Islámský terorismus

Před manchesterským atentátníkem

byl britský stát údajně vícekrát varován. Problém vidím v tom, že takováto varování jsou silně nekonkrétní, a že jich asi bude mnoho. Dalším problémem budou jistě i muslimové v policejních silách.

OSN

pod tlakem mezinárodní veřejnosti zrušila podporu palestinského centra, pojmenovaného po teroristce a aktivní spoluvinici na masové vraždě Dalál Mughrabíové.

V Německu

zadrželi 17letého Syřana, kterého podezírali z přípravy sebevražedného atentátu. Později ho propustili s tím, že se podezření nepotvrdilo.

V Kábulu

došlo k mohutné explozi ve vládní a ambasádové čtvrti. Uvádí se 90 mrtvých a rozsáhlé škody. K útoku se nikdo zatím nepřihlásil.

Podle vyšetřovatelů

mohl útočník v Manchesteru jednat sám. Problém je, že tomu mnoho lidí věřit nebude.

V Německu

přerušili kvůli teroristické hrozbě rockový festival. Po prohlídce areálu mohl festival pokračovat. Některé kapely však z programu vypadly, měly už nasmlouvané vystoupení jinde.

V sobotu večer

zaútočili islámští teroristé v centru Londýna dodávkou a dlouhými noži. Měli také atrapy sebevražedných vest. Nejprve najížděli do lidí na mostě, poté odjeli na Borough Market, kde vyskákali z auta a bodali do lidí noži. Svědkové shodně uvádějí, že přitom vzývali ďábla Alláha. Neozbrojení (dílo proteroristických politiků) občané se bránili improvizovanými prostředky - bedýnkami, nábytkem apod. Policie zasáhla relativně rychle, nicméně i tak nebyla s to masakru účinně zabránit. Všichni útočníci jsou mrtví, což bude silně komplikovat vyšetřování (?záměr?).
Počet obětí od původních šesti stále narůstá (aktuálně sedm či osm), mnozí další ranění jsou v kritickém stavu.
Atentát byl mezinárodně odsouzen, islámistický starosta Londýna se nechal slyšet, že občané nemají panikařit (v souvislosti s dřívějšími útoky už "perlil" hlubokou myšlenkou, že si občané mají zvykat). Trump to bryskně uštěpačně komentoval, multikulti póvl nad tou "drzostí" šílí. Trump také připomenul "imigrační dekrety", které mu soudy ruší. V kontextu - pokud k něčemu takovému dojde v USA, nesou vinu příslušné soudy.
Premiérka GB "vyhlásila boj proti extrémistům", který, obávám se, bude soustředěn především na to, aby se lidé nemohli o podobných incidentech informovat cestou sociálních sítí.
Teroristický útok, jak jinak, odsoudili i muslimové. I takovéto projevy nejsou nic jiného než součást "džihádu" za účelem vyhlazení "nevěřících psů" a zotročení jejich přeživších zbytků.
Perfektně se odkopaly Britské listy. Michala Kocába za jeho tweet "Myslím se zármutkem na oběti teroristických útoků v Londýně. Muslimské autority by měly kategoricky zasáhnout proti nárůstu těchto hrůz." těžce seřvaly. Nad slovy velitele londýnské Metropolitní policie pro interakci policie s veřejností Maka Chishtyho, apelujícího na "všechny části muslimských komunit, aby vykořenily metlu terorismu, která se mezi lidmi skrývá a předstírá, že je to islám." ucvrkávají blahem. Prostě nezáleží na tom, co se říká (píše), ale na barvě pleti mluvčího. Typické Britské listy!

Panika v Turíně

je zcela jednoznačně důsledkem islámského teroru. Hozený dělbuch vedl k panice, při níž bylo osm lidí zraněno, z toho dva velmi vážně.

Imigrace


Imigranti

se vzbouřili v zařízení v Balkové na Plzeňsku.

Do Itálie

přibylo letos rekordní množství imigrantů.

Ministr Chovanec

se v rozhovoru pro sdělovací prostředky nechal slyšet, že do voleb ČR žádné migranty nepřijme a pokud ano, podá demisi.

Německo

hodlá zpřísnit kontroly nad těmi imigranty, kteří prohlašují, že konvertovali ke křesťanství.

Desítky imigrantů

údajně zahynuly při pokusu o překonání Sahary.

Němci

zneplatnili manželství nezletilých. Nemají ovšem jednoznačně dořešeno, co budou se stávajícími manželi dělat. Navíc zavedli zákaz řízení se zahaleným obličejem.

Obecné


29. 5.

nastal den daňové svobody, tj. hrubý příjem ze zbytku roku by měl odpovídat našemu příjmu s odpočtem daní.

Justice

vyprodukovala trestní příkaz na pachatele, kteří údajně posprejovali prodejnu mamacoffee nápisy a symboly proti Hate free (podmínka + propadnutí věcí).

Dva průzkumy

"otřásly Českem": V prvním se ČSSD shora přiblížila dotahujícím komunistům, ve druhém klesla na čtvrté místo (za ANO, komunisty a ODS) a začala štrejchat o hranici jednomístných procent podpory. Patrně nedošlo k tak drastickému poklesu její podpory - první průzkum se ptal na obecné politické preference, druhý vyčlenil lidi, domnívající se, že k volbám opravdu půjdou. Nicméně to je pro ČSSD zpráva ještě horší.

Macron

prohlásil, že chce užší spolupráci s Ruskem.

Průzkum

ukázal nespokojenost Čechů s EET a dávání do souvislostí této akce a zdražování.

31. 5.

nabyl platnosti fašistoidní zákaz kouření v restauracích.

Prakticky ihned

byla zájemci vyčerpána částka na dotační program k záchytu dešťové vody.

Němcům

se bouří obchodní domy. Chtějí samy rozhodovat o tom, zda budou nebo nebudou o nedělích prodávat.

Německá armáda

zkouší uniformy pro těhotné příslušnice armády. IMHO vzhledem k zátěži, spojené s prací v této instituci, by měly vojandy v době, kdy je něco takového zapotřebí, už být doma.

Německo

neustále kritizuje Trumpa, protože nedělá to, co by podle představitelů Německa dělat měl.

Prostitutka,

pracijící pod jménem Niky69 bez ochrany, ačkoli věděla, že je HIV pozitivní, dostala 7 let. Prokazatelně poskytovala služby 37 zákazníkům, kteří nevěděli, že je HIV + a neměli ochranu. Naštěstí se žádný z nich nenakazil.

Labouristé

dotahují v GB na konzervativce, přitom Mayová vypsala předčasné volby s představou, že bude mít silnější mandát pro brexit.

Kolabovalo O2

situace vznikla v souvislosti s poklesem cen za hovory ze zahraničí.

Junckerovi

se rýsuje stále větší kostlivec ve skříni (skoro jako ve východoslovanských pověstech, v nichž kostlivci v zemi rostou). Jedná se o daňové úniky, které organizoval ještě v době, kdy řídil lucemburské ministerstvo financí.

President Zeman

se nechal slyšet na zbrojírenském veletrhu, že bychom měli prodávat zbraně komukoli. Faktem je, že za Havla uvolněné trhy prakticky okamžitě obsadily firmy z "demokratických" států, jejichž představitelé a novináři se nad Zemanovým výrokem pohoršují.

Míra nezaměstnanosti

zůstává u nás velice nízká a i nadále tím vedeme v EU.

Trump

za šíleného jekotu ekologistů prohlásil, že USA odstoupí od Pařížské dohody. Ta má navíc v USA problematickou právní pozici, protože Obama obcházel US zákonodárce a klimatické dohody nejsou patřičně ratifikovány.
EU se ihned nechala slyšet, že v šílenostech diktovaných klimaalarmisty bude pokračovat i nadále. Inu, další důvod proč odtud co nejrychleji pryč.
Bouří se i klimaalarmisté v USA.

Senát

zamítl sněmovní návrh na zpřísnění podmínek zaměstnávání cizinců. Exministr Disenstbier prohlašuje, že je "protiústavní". Otázka je, co udělá sněmovna. Další, IMHO zásadnější, otázkou zůstává, zda se Ústava vůbec může vztahovat na cizince.

Senát

schválil novelu pohřebnického zákona, který svými důsledky zvyšuje cenu těchto služeb např. zákazy levných rakví z papíru. IMHO opravdu nevím, jakým přínosem jsou např. "kremační" rakve z materiálu, "předpisově" syceného prostředky proti hoření.

Proběhl

Mezinárodní den dětí.

Na trať

lokálky mezi Mladou Boleslaví - Debř a Bakovem spadl strom, který někdo nařízl. Na kmen najel vlak. Na místě byl nalezen nápis v češtině a arabštině, údajně vzývající islám a Mohemeda. Není jasné, zda se jedná o provokaci, případně zda někdo nevyužil pádu stromu z jiných příčin a nápisy tam nepřidal. Zatím se to řeší jako obecné ohrožení.

Soros

se nechal slyšet, že je EU obklopena nepřáteli a je v krizi. Na to lze odpovědět dvě věci:
  1. Nepřátele si EU nadělala sama
  2. Krize je výsledkem aktivit současného vedení EU, chráneného před korigováním občany prostřednictvím "demokratického deficitu".

Německé město

Bernau rehabilitovalo po čtyřech stoletích upálené čarodějnice.
Možná by stálo za to i u nás rehabilitovat oběti čarodějnických procesů, organizovaných římskokatolickou církví, která se při nich nehorázně obohacovala majetkem zavražděných.

President Putin

připustil existenci ruských hackerů, působících proti západním zemím. Označil je za vlastence.

Opět

se vedou spory kolem maturit, tentokráte z češtiny (slohová písemka).

Zemřel

Jaroslav Kořán, který byl sci-fista, překladatel a první porevoluční primátor Prahy (77 let). Pamatuji na jednom z Draconů jeho přednášku "jak se sci-fista dostane do vysoké politiky".

Soudruzi z Německa

opět udělali chybu: začali ohýbat zákony tak, aby se nemohlo stát, že by zahajovací projev v nově zvoleném parlamentu přednesl člen AfD (což by se mohlo stát, protože tento projev podle ohýbaného zákona přednášel nejstarší zvolný poslanec a za AfD kandiduje 77 letý Wilhelm von Gottberg).

Soud

povolil odebrat DNA zesnulého šéfa nizozemské spermabanky, který je v podezření, že dodával vlastní semeno a je biologickým otcem desítek dětí.

Věřící soudruh

Bělobrádek se odejel lísat k sudetským Němcům. Věří, že mu to nenaruší preference. Věřit může. Jeho projev ke "krajanům" je skutečně odporný, sám Moravec by to neřekl líp.

SUKL

eviduje ročně až 1100 případů stížností na negativní následky očkování.

Podle průzkumů

mají údajně lidé pozitivnější mínění o Drahošovi než o Zemanovi.

2 komentáře:

  1. > Exministr Disenstbier prohlašuje, že je "protiústavní".

    Me prisel DisentBier vzdycky nesympaticky, ale ze by byl primo protiustavni?

    > otázkou zůstává, zda se Ústava vůbec může vztahovat na cizince.

    Proc ne? Uz v prvni vete se pise o "úctě k právům a svobodám člověka a občana." Bohuzel se tam to prvni vyskytuje uz jen jednou.

    OdpovědětVymazat
  2. Islámisté si neberou servítky. Kameny je to jedno z nepěkných umírání. :)

    OdpovědětVymazat