pondělí 26. června 2017

Co uplynulý týden dal

Připravuji obrázky ošklivých křivek.

Islám

V Londýně

najel osmačtyřicetiletý nemuslim Darren Osborne do muslimů, vycházejících z mešity ve Finsbury Park. Jeden mrtvý, ale ten podle svědků zkolaboval dříve než k tomuto aktu došlo.

Ve Virginii

umlátil Darwin Martinez sedmnáctiletou muslimku Nabru Hassanenovou. Muslimové kritizují, že to nebylo označeno jako teroristický útok, ale "jen" jako "zločin z nenávisti".

Čeští vojáci

zasáhli (pomohli při zásahu) proti islámským teroristům v Mali. Opět důvod, proč by mohl některý z dalších islámských teoristických útoků být u nás.

Za muslimy

z Boko Haram zabíjelo pět sebevražedných atentátnic. 12 mrtvých a 11 raněných.

Rusko

kvůli sestřelení syrského vládního letounu vojáky USA přerušilo spolupráci s mezinárodní koalicí. Je třeba konstatovat, že Rusko je jediná zahraniční síla, která v Sýrii působí legálně, na základě pozvání vlády.

Irák

se začal probíjet do historické čtvrti v Mosulu.

V Paříži

zaútočil islámský terorista na policii. V autě, které patrně sám zapálil, byla plynová bomba, naštěstí nevybuchla. Později se prokázalo, že útočník měl, přes silné restrikce držení zbraní, legální zbrojní průkaz a devět druhů zbraní. Podařilo se prokázat, že útočník složil slib věrnosti chalifátu.

Němečtí letci

se přesunou z prakticky nepřátelského Turecka do spojeneckého Jordánska. Potvrdili to i němečtí poslanci.

Talíban

povraždil osm strážců největší základny USA v Afghánistanu.

Palestinci

pojmenovali náměstí po vrahovi 22 izraelských dětí z roku 1974.

Na nádraží v Bruselu

zneškodnili střelbou atentátníka s výbušninami na těle. Buď následkem střelby nebo úročníkovy nešikovnosti jich vybuchla jen část a zabila jen útočníka. Křičel klasickou islámskou frázi "Alláh je veliký".

Turečtí vojáci

se masově otrávili jídlem. Jídlo dodala cateringová společnost. Jsem toho názoru, že Varšavská smlouva měla tohle zajištěno provozováním vojenských kuchyní lépe.

Ve Středoafrické republice

se střetli muslimové s křesťany. Stovka mrtvých.

Na letišti v USA

napadl nožem policistku muslim s kanadským pasem.

Chalifátníci

zničili mešitu an-Nústrí, v níž byl chalifát vyhlášen. Podle odborníků tím přiznali porážku. Rusko také tvrdí, že se jeho vojákům podařilo zlikvidovat Bahdádího.

Bývalý voják v USA

zachránil v Mosulu holčičku pod palbou. My jsme se učili básničku o podobném činu sovětského vojáka v Berlíně.

Osm princezen

ze Spojených Arabských Emirátů dostalo za týrání dvaceti služek 15 měsíců podmíněně a pokutu 165 000 euro. Teď by mohli historikové identifikovat dosud neznámý hrob Čachtické paní. Určitě se v něm točí jak vrtule.

Írán

pozatýkal džihádisty, napojené na IS.

Turecké školy

přestanou vyučovat evoluci, protože "děti by měly v hlavách zmatek". Souhlas. Přestaňme vyučovat muslimy vše, co přesahuje duševní obzor raně středověkého pastevce a lupiče, aby neměli v hlavách frustrující zmatek. Možná i teroristických útoků ubyde.

V Pákistánu

použili teroristé bombu, vypadající jako hračka. Podařilo se jim takto zabít šest dětí.

Imigrace

Neustále narůstá napětí mezi V4 a jádrem EU ohledně nuceného stěhování "uprchlíků" do východních zemí.

Zelená

Ska Kellerová by do východních zemí EU nejraději stěhovala kompletně celé vesnice "uprchlíků". To už bylo moc i na část západních politiků.

Imigranti

způsobili v Calais smrt řidiče polské dodávky. Pravidelně v této oblasti útočí na auta, aby se jimi dostali do Velké Británie. Čtyři se podařilo ze smrti řidiče obvinit, je otázka, zda a kolik dostanou.

Bylo konstatováno,

že západní země EU selhávají v odsouvání imigrantů, jimž nebyl udělen azyl.

Za Trumpa

poklesl prudce počet uprchlíků do USA.

Obecné


Macron

získal se svou stranou většinu v parlamentu, byť ne tak vysokou, jako sliboval. Babiš se posléze chlubil, že Macrona inspiroval svým hnutím ANO.

Začala

oficiální jednání o brexitu. Musejí být hotová do dvou let. Vyjednavači první den dohodli harmonogram schůzek.

Zemřel

US student, který byl odsouzen na 15 let nucených prací za údajný pokus o krádež politického plakátu a nedávno byl "z humnanitárních důvodů" propuštěn v komatu. Byla u něj diagnostikována rozsáhlá poškození mozku, původ se nepodařilo (zatím) odhalit. Trump obvinil z jeho smrti KLDR, vztahy mezi oběma státy se zhoršily. Ve hře je absolutní zákaz cestování do KLDR pro US občany a pád schůzky Trumpa s Kimem. Pchjongjang označil Trumpa za "psychopata".

Guvernér ČNB

prohlásil, že je ČR dobře připravena na přijetí eura. Oponuje mu řada politiků, podle nichž jednak euro podporuje malé procento občanů, jendnak je tč. spojeno s placením dluhů, nadělaných jižními státy EU.

Soudruzi

z CDC (Středisko pro výzkum chorob a prevenci) vydali rozsáhlou studii, podle níž každoročně zemře v USA 1300 dětí do 17 let na střelnou zbraň. Je ovšem otázka (až se ta studie objeví někde celá) kolik z toho jsou příslušníci pouličních gangů a jiné osoby, páchající trestnou činnost.

Kramný

má k dispozici znalecké posudky, podle nichž nemohl zavraždit manželku a dceru tak, jak to popisovala obžaloba. Už v době procesu konstatovali příčetní a s předpisy kolem elektřiny seznámení diskutující, že by musel přemostit řadu pojistek, včetně takových, ke kterým se nemohl fyzicky dostat.

Lidovci a Starostové

slibují zrušení EET pro spolky a malé firmy. Věří jim vůbec někdo se zdravým rozumem?

President Zeman

podepsal zastropení věku odchodu do důchodu a přilepšení rodinám s dětmi.

Losa

srazilo auto v jižních Čechách. Je to letos již druhý případ a má být signálem, že návrat těchto větších příbuzných jelena sílí. Na druhé straně je však decimují pytláci.

Nový ministr školství

je Stanislav Štech. President Zeman ho jmenoval. Nový ministr prohlásil, že jeho prioritou je shánění více peněz pro vysoké školy.

V Portugalsku

dostali pod kontrolu rozsáhlé lesní požáry. Zatím napočítali 64 obětí.

Menšinový

Nikolas Bady byl odsouzen na tři roky za přepadení. Je to ten, kdo před několika lety málem zavraždil 12 letého Patrika (znásilnil, zmlátil a hodil z mostu do vody, chlapec přežil jen souhrou šťastných náhod). Je to ukázka, že bude nutno nějak sáhnout na beztrestnost nezletilých, zejména v souvislosti se zvlášť závažnými úmyslnými trestnými činy.

Jednou z prvních akcí

Macrona v  Bruselu byl útok na státy V4.
Oproti tomu německý ministr Sigmar Gabriel se po návštěvě Prahy nechal slyšet, že "trochu chápe" zdrženlivost ČR vůči "uprchlíkům".

Tři děti

zmizely učitelkám MŠ na procházce. Schovaly se do lesa a svlékly se do naha, protože jim bylo horko. Učitelky na jejich zmizení přišly pozdě a ještě nevěděly, které děti konkrétně chybí. Policie děti po půl hodině našla.

Po výročí

vyvraždění Lidic jsme si připomenuli stejně kulaté výročí vyhlazení Ležáků.

Izraelský soud

rozhodl, že aerolinie nemají přesazovat ženy, protože je vedle sebe nechce ortodoxní judaista. Takovýto rozsudek by měl být vzorem i pro rozhodování o obdobně nesmyslných a pohoršujících požadavcích muslimů.

Žádné komentáře:

Okomentovat