sobota 27. srpna 2016

Co měl pan premiér říct ještě

Pan premiér si dovolil strašně mnoho: Uvedl, že "v ČR nechceme silnou muslimskou komunitu".

Ohlasy sluníčkářů

Sluníčkářsko proislamistická a proteroristická scéna je tímto výrokem pana premiéra silně dotčena. Opakuje mantry o "ubohých uprchlících", doplňované photoshopovými "dokumenty" trpících dětí, tentokrát z Aleppa. Typickým zástupcem tohoto směru je reakce pana Kartouze v Britských listech.
Jejich problémem je, že této propagandě velká část veřejnosti prostě nevěří, protože byla opakovaně zdiskreditována zjevným lhaním, včetně silně upravených "dokumentů". Zda to bylo děláno ve Photoshopu, jak se uvádí (proto ten termín "photoshopová dokumentace"), nebo jiném programu, to opravdu nevím. Ve svm názoru na tuto věc vycházím pouze z faktu, že udělat podobné úpravy třeba v Image Magicku vyžaduje určité intelektuální úsilí, zatímco ten Photoshop zvládne i člověk s intelektem a invencí mírně vycvičené opice (k tomu je také vytvářen).
A ta část veřejnosti, která této propagandě věří, tyhle "dokumenty" prostě nepotřebuje, protože fanatická víra téměř náboženského střihu se bez faktů (byť vylhaných) obejde docela dobře.

Ohlasy "nesluníčkářů"

Demokratická veřejnost tento výrok přešla spíše mlčením. Daleko více ji zaujal fakt, že vláda začíná připravovat tendr na "integraci" imigrantů, tj. že přes veřejné deklarace je zřejmě ochotna (patrně po volbách, aby v nich vládní strany nedostaly takový výprask) imigrantské kvóty přijmou, budou "uprchlíky" integrovat a nechají spřízněné osoby a ekonomické subjekty si na tom namastit kapsu. Což je v podstatě jediným účelem tohoto aktu, protože i nejětším blbům musí být jasné, že muslimy do civilizované (ale v podstatě do jakékoli jiné) společnosti zaintegovat nelze. Nikdy v historii a nikde na celém světě se to nepodařilo a nedaří. Veškeré "pozitivní případy" lze velice snadno zdiskreditovat a vyvrátit jen trochou hledání na internetu (také to je jeden z důvodů, proč se volá po jeho cenzuře).

Co měl pan premiér říct?

Já bych si představoval odpověď českého premiéra, hodného tohoto označení i funkce, asi takto.
"Vážená paní kolegyně premiérko. Žádný racionálně spravovaný a racionálně se chovající stát nemá zájem na tom, aby na jeho území vznikla (jakýmkoli způsobem a jakkoli definovaná) silná a dobře organizovaná komunita etnika, majícího v ideologickém programu (je jedno, zda náboženském nebo sekulárním, nebo nějak namixovaném) vyhlazení části jeho občanů a zotročení těch zbylých.
To, že taková situace je silně riziková, jsme se dozvěděli od národa, z něhož pocházíte, a státu, jehož jste premiérkou.
Lekci, kterou jste nám udělili, jsme si velice dobře zapamatovali, protože školné za ni jsme platili krví a lidskými životy.
A právě na základě této historické lekce naprosto odmítáme přesuny nějakých muslimů na naše území, minimálně do doby, kdy islám projde takovou reformou, po níž přestane být nebezpečný srovnatelně s nacistickou ideologií, kterou jste se ještě v horizontu dožití přímých pamětníků řídili."


A jaká by měla být ta reforma?

Už jsem to tu uváděl, ale budiž:
  • naprostá rovnoprávnost muslimů a nemuslimů všude tam, kde žijí muslimové
  • naprostá rovnoprávnost mužů a žen, včetně zákazu vnucování "islámského oděvu"
  • ukončení islámského matrimoniálního apartheidu
  • ukončení kriminalizace "odpadlíků" a naprostá volnost odchodu muslima k jakémukoli jinému náboženství nebo k nějaké formě sekulárnímu světonázoru či ideologii
Pochopitelně celosvětově a po dobu minimálně jedné generace, aby bylo jasné, že to není jen účelová lest k oklamání "nevěřících psů".

Takže pro některé se pan Sobotka šíleně odvázal, pro jiné řekl velice málo a udělal ještě méně. Sklidil proto nevoli prakticky napříč celou šíří politického spektra.

2 komentáře: