pondělí 19. června 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

US

bezpečnostní služby konstatovaly, že kybernetická válka proti chalifátníkům v podstatě selhala.

V Tunisku

poslali na měsíc do vězení muže, který si zapálil o ramadánovém půstu. Připomínám, že Tunisko je nám presentováno jako jedna z "umírněně islámských" zemí.

V Kosovu

vyhrály volby síly blízké UÇK, za nimi následují albánští ultranacionalisté.

Na Filipínách

se jako poradci a odborníci pro boj s džihádisty uplatňují příslušníci speciálních jednotek USA.
Proti islamistům se angažoval už generál John J. Pershing v letech 1909 - 1912. Odsouzené džihádisty nechával střílet kulkami, namazanými prasečím sádlem nebo krví, a následně je nechával pochovat zabalené do prasečích kůží. Dost to fungovalo.

Lidskoprávníci

kvílejí nad tím, že spojenci mají shazovat na chalifátnické džihádisty bílý fosfor. Jeho použití proti vojenským cílům je ovšem zcela legitímní.

Islamisté

zaútočili v hlavním městě zhrouceného státu Somálsko Mogadišu a vzali rukojmí.
Jejich spolubojovníci v tom samém nestátě zaútočili na pizzérii a hotel a povraždili nejméně 31 lidí.

U Tora Bora

(Afghánistán, údajně se tam nějakou dobu v jeskyních a umělých tunelech skrývl Usáma bin Ládin) se střetli džihádisté z chalifátu s džihádisty z Al Kajdy. Vyhráli ti první, ale je to v podstatě jedno.
Američané hodlají zvýšit svou vojenskou přítomnost v této zemi.

Rusku

se možná podařilo při bombardování zlikvidovat alcilotra Bagdádího, který "vůdcuje" chalifát.

Nejpočetnější

organizace muslimů v Německu se postavila proti "mírovému pochodu muslimů" v této zemi. Ten posléze v podstatě zkrachoval relativně malou účastí.

Začal

generální útok na islamisty v centru Mosulu.

Islamisté

zaútočili na luxusní turistické středislko v Mali. Byli potlačeni místní policií a dalšími ozbrojenými složkami. Na zásahu se podíleli i naši vojáci.

USA

sestřelily syrské vládní letadlo.

Imigrace


EU

zahájila proti "vzpurným" zemím (Česko, Maďarsko, Polsko) řízení, protože nechtějí přistoupit na nesmyslné kvóty (o nichž ti samí úředníci EU opakovaně prohlásili, že nefungují). Předvádějí tedy totální Kocourkov a pak se diví, že stále narůstají nálady pro odchod z něj.
Soudruh Juncker na nás vytáhl "starý dobrý" bolševický "demokratický centralismus" (my jsme rozhodli a budete nás poslouchat bez ohledu na to, že jste proti).
President Zeman to komentoval tím, že jde fakticky o ztrátu národní / státní suverenity.
Premiér Orbán jasně definoval: "žít s migranty nás nikdo nepřinutí". Prostě přesně takové lidi je třeba mít ve vrcholné politice a na odpovědných postech.

Imigranti

se pokusili vybudovat tunel pod srbsko - maďarskou hranicí.

Německo přiznalo,

že na jeho území "zmizelo" 351 džihádistů, kteří byli sledováni bezpečnostními složkami a nyní jsou najednou fuč.

Švédská rozvědka

kvalifikovaně varovala, že na území švédského státu jsou tisíce radikálních islamistů. Opravdu tohle chceme i u nás?

Estonsko

se vyjádřilo, že bude tlačit za svého předsednictví na naplnění migračních kvót. Může se jim ovšem stát, že až jim přiimigruje pár set tisíc Rusů s tanky a kanony, tak jim nikdo nepřijde na pomoc (ne coby odvetu, ale protože jejich podpora kvót způsobí totální rozval zemí, které by mu potenciálně pomoci mohly).

Německý ministr

Gert Müller konstatoval, že z Afriky může přijít až sto milionů imigrantů.
Faktem je, že asi optimálním řešením by byla rekolonizace států, z nichž lidé utíkají, a zavedení civilizovaných poměrů v nich. Třeba i násilím. Představa nějaké obdoby Marshallova plánu pro tyto země, která je vizí jmenovaného pana ministra, je zcela mimo realitu, protože tamní země, ovládané v podstatě zločineckými gangy, nejsou s to takovouto pomoc přijmout a korektně využít.

Obecné


President Zeman

byl přijat královnou Spojeného království. Přes bláboloidní "strachy" pražských kavárníků proběhlo setkání důstojně.

Portoriko

by se rádo připojilo k USA jako další stát (v současné době jsou "přidružené území").

Zemřel

Filip Crhák, jeden za skupiny Ztohoven, kteří zhanobili presidentskou standartu.

Navalnyj

se snažil o svolání protestů v Rusku. Dostal posléze 30 dnů. Byl i s dalšími aktivisty zatčen, nicméně i tak bylo protestujících jen pár. Ruská "demokratická opozice" je sice halasně obdivována týpky jako jsou pražští kavárníci, ale v samotném Rusku je její podpora mizivá.

Maďarsko

schválilo "kontraverzní" zákon o nevládních organizacích. Pokud jsou tyto organizace financovány ze zahraničí částkou vyšší než cca 45 000 Kč/rok musí uvádět ve všech svých dokumentech, že jsou zahraničím financovaný subjekt.
Ozývá se jekot lidskoprávního póvlu, který bude takto postižen (a hlavně se nebude moci vydávat za někoho, kdo hájí zájmy místních občanů). Faktem ovšem je, že celá desetiletí mají podobný zákon USA a pořed několika roky jeho obdobu přijalo i Rusko. A mají něco podobného i další státy. Pokud budou NGO předstírat něco jinéhoé, než co skutečně jsou, a zatloukat, čí zájmy vlastně hájí (v současné době především amorálního miliardáře Sorose), tak jsou takové zákony zapotřebí a bylo by vhodné mít podobný i u nás.

Bělobrádek

měl kontraverzi s Pilným (vytřídal Babiše) ohledně pěněz na vědu. Faktem je, že více se pravdě blíží Pilný.

V době brexitu,

teroristických útoků, zaplavování EU "uprchlíky" a podobných krizí poslanci EUroparlamentu nelenili a zasadili džihádistům smrtící úder: Zjednodušili systém energetických štítků pro elektrické spotřebiče.
Zkrátka "plány imperialistů zhatí naši vepři boubelatí".

Část Britů

se snaží v souvislosti s brexitem získat německé občanství. Proč ne, ale zrušil bych jim pak to britské.

Expresident V. Klaus

poprvé verbalizoval to, co jiní vědí už dávno: Měli bychom začít připravovat odchod z EU.
Připomínám, že V. Klaus byl vždy horlivým zastáncem našeho členství v této organizaci, přiznával její chyby, ale současně vždy prohlašoval, že "alternativa není". Je to vina samotné EU, že se zhoršila natolik, že V. Klaus poprvé přiznal, že negativa členství Česka v EU převažují nad negativy nečlenství.

Není jasné,

jaký typ brexitu bude nakonec přijat.

Obrovský

požár výškové budovy Grenfell Tower v Londýně, spousta mrtvých. Po dokončení prohledání trosek se možná přiblíží 70.

Česko

nakonec podá žalobu na směrnici EU o zbraních.

Irové

si funí nad svou politickou korektností: Jejich premiérem se stal homosexuál a ještě k tomu syn indických přistěhovalců.
Trochu mi to připomíná předrevoluční vtip, jak se ruský dirigent chlubí americkému, že má v orchestru 25 procent Židů a ptá se, jak je na tom jeho protějšek. Ten mu odpoví "Nevím, o takové věci se nezajímám."

Matka

zmizelé Míšy byla potrestána za propagaci nacismu (jednalo se o dlouhodobě známé aktivity potrestané; dokud se jí neztratila dcera, nikoho nezajímaly).

Soudruh

James Hodgkinson, příznivec ultralevičáka Bernieho Sanderse, postřelil republikánského kongresmana Steve Scalise a následně byl ochrankou zabit.

V Charlestonu

se objevila hrozba "špinavé bomby" (radioaktivní materiál, připravený k rozptýlení klasickou výbušninou). Nakonec bezpečnostní složky nic nenašly.

ČSSD

bude vládnout triumvirát (Sobotka, Chovanec, Zaorálek). My, co jsme dávali v dějepise pozor, víme, jak takové rozdělení moci zpravidla končí.
Chovanec se následně nechal slyšet, že "kdyby byla spravedlnost, dostala by ČSSD 40 procent hlasů". Můj komentář klasickým citátem: "Kdyby měla teta kulky, tak by to byl strýc."

Průlom v Kolumbii

Do jednoho svazku se zde registrovali tři homosexuálové. Zase se nám (snad) přiblížila velkomanželství, jaká popisuje "dinosaurus" SF Robert A. Heinlein, např. v románu "Měsíc je drsná milenka".

Ministryně

pro místní rozvoj Karla Šlechtová se nechala slyšet, že po roce 2020 mohou být dotace z EU minulostí. Doufejme, že má pravdu, a že to bude spojeno s přesunem do minulosti i EU jako takové.

Macron

vyhrál volby ve Francii, a to výraznou nadpoloviční většinou (kolem 60 procent). Má to pro něj jednu nevýhodu: Nebude se moci vymlouvat na koaliční spojence, pokud něco podělá (jakože pravděpodobnost něčeho takového je velice vysoká).

Ministr

zdravotnictví i VZP odmítají různé druhy zdravotního pojištění, lišícího se výší poplatku a spektrem hrazených služeb. Faktem je, že např. v Německu toto mají.

Policie

obvinila plavčíka, kterému se skrytě a s použitím sofistifikovaného násilí vloupali puberťáci do odvodu vody z atrakce (museli skrytě do bazénu dopravit nástroje, kterými vypáčili mříž) a jednoho z nich to vcuclo a, světe div se, utopil se.
Pokud bude dotačný opravdu odsouzen, tak by bylo dobré, pokud by plavčíci zahájili časově neomezenou stávku.

Soudruh Štěch

jasně definoval pozice ČSSD: Příživníkům, kteří se živí jako OSVČ, je třeba zlikvidovat živnosti a nahnat je do fabrik, kde by dělali užitečnou práci.
Zbytek týdne soudruzi piglovali dojem z těchto slov, ale bude třeba tato slova připomínat stále znova až do voleb, aby bylo jasné, co je ta ČSSD vlastně zač.

Merkelová

má obavy z nových protiruských sankcí ze strany USA.

Do USA

byl vrácen student, který se při návštěvě Severní Koreje pokoušel přivlastnit si agitační plakát tamního režimu. Je v komatu, není jasné, zda následkem mučení při výsleších nebo z jiných důvodů. SK je problém, který bude nutné řešit, je stále blíž k výrobě funkčních mezikontinentálních střel s jadernou hlavicí, je potenciálním zdrojem jaderné zbraně, případně radioaktivních komponent pro špinavé bomby, které by mohli využít teroristé. Obávám se, že nic jiného než horká konfrontace s tímto režimem nám nakonec nezbude.

Připomenuli jsme si

poslední boj parašutistů, kteří zlikvidovali Heydricha.

3 komentáře:

  1. "Přes bláboloidní "strachy" pražských kavárníků proběhlo setkání důstojně."
    Fakt?
    Vy pokládáte za důstojné, když královně předá president jako dar brož za pár šupů z eshopu?

    OdpovědětVymazat
  2. Brožku s českými granáty můžete jistě mít "za pár šupů ze-shopu", ale může to také být jedinečný šperk, srovnatelný se šperkařskou špičkou, záleží na provedení.
    Navíc české granáty jsou asi jediný typicky český drahý kámen. Záleží u nich na nalezišti, z některých je to skutečně bižu, ale z některých je to světově ceněná záležitost (různé odstíny).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomto případě šlo o naprostou tuctovku, bohužel. Tetičce k narozeninám určitě vhodný dárek, ovšem mezi hlavami států :-/

      Vymazat