úterý 8. prosince 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Imámové

ve Francii mají šířit "osvícený islám". Tento v praxi neřešitelný úkol (asi jako malování kulatého čtverce) jim zadala francouzská vláda.

"Křesťané

a muslimové jsou bratři", prohlásil soudruh papež. Asi nezná české úsloví "Po přízni řízni!"

Rusko

stáhlo do Sýrie bitevníky nové generece a protiletadlové komplexy, které mohou potrestat útočníka i v hloubi tureckého území. Turci si prostě zadělali svou agresí vůči Rusku na velice nepříjemné důsledky. Hroutí se i ruská turistika v Turecku, která Turky dost živila (měli bychom využít příležitost a snažit se, aby co největší část zhrzené ruské klientely skončila u nás).

Aktivisté kvičeli,

že Rusko shazuje na džihádisty bílý fosfor. I kdyby to byla pravda, tak co? Džihádisté použili chemické zbraně opakovaně, jak proti vojsku legální vlády, tak i proti civilnímu obyvatelstvu. Navíc začínají používat i primitivní zbraně biologické.

Francouzi

chytili dalšího pachatele masakrů 13. 11.

Al Kajda

obsadila dvě jemenská města.

Provalilo se,

že se v Libyi učí džihádisté pilotovat velká letadla na simulátorech.

Austrálie

přijala zákon, který jí umožňuje občany, podezřelé z páchání teroristických aktivit zbavit občanství.

Masakr

v Kalifornii, USA, spáchal pachatel, který byl muslim, ale jistě "ne pravý muslim", který se zradikalizoval v Saúdské Arábii a z tohoto státu, "který s islámem vůbec nemá nic společného" si přivezl manželku, "která vůbec nebyla muslimka". Postřílel 14 lidí, dalších 21 postřelil. Nálože, které měl dílem u sebe a dílem v domě, už nepoužil. Jeho auto na útěku policie rozstřílela, takže nehrozí, že se za pár let dostane na svobodu a budou mu vráceny zbraně i střelivo.
Později se provalilo, že jeho manželka přísahala věrnost chalifátu, který rovněž nemá s islámem naprosto nic společného. Ten se později k oběma přihlásil.
A ještě později se ukázalo, že sousedka věděla o podivném chování atentátníka, ale bála se ho udat, aby nebyla za "rasistku".

MAAE

konečně konstatovala, že Írán opravdu usiloval o výrobu jaderné nálože, pouze na to technicky neměl.

Německo

pošle proti chalifátu 1200 vojáků. Viděl jsem karikaturu, na níž "uprchlíci" pozorují nástup branců z pohodlí kavárny, živení "sociálními dávkami".

Ajatolláh Júsef Tabatabeínežád

prohlašuje, že v Íránu v důsledku o něco liberálnější politiky (tj. není to jak v Osvětimi, ale jak v Mauthausenu) nastupuje do zaměstnání více žen. Naše gender - blbky ovšem budou islamizaci i nadále podporovat a současně kvokat nad kvótami a "sexistickými akcemi".
S tím je v souladu i názor sociologa Ivo Možného, který považuje strach z feminizace, jdoucí z Evropy za jednu z příčin agrese muslimů proti Evropě.

Imigrace


Ve více lokalitách

došlo ke rvačkám mezi imigranty nabo napadání dalších lidí.

Makedonie

staví další úseky plotu na hranicích.

ČT

přinesla sluníčkáři silně kritizovaný rozhovor s Asadem. Nelíbilo se jim mj. i to, že Asad explicitně uvedl: "Mír v Sýrii nastane pouze tehdy, až skončí zahraniční podpora teroristů".

Agresívní "uprchlíci"

probodli kabinu českého kamionu v Calais kůlem. Nikomu se nic nestalo, naštěstí máme řízení na opačné straně než kamiony z GB a řidič neměl spolujezdce.

Obecné

Začala konference,

na níž se budou pseudovědci snažit co nejvíce vystrašit lidi věštěním nepříznivého počasí, a hlavně politiky, aby jim zase nasypali do žlabů. Jiný význam tato akce nemá.

Krymští Tataři

vyhlásili snahu zablokovat Kerčský průliv, přes který probíhá zásobování Krymu. Rusko ovšem prohlásilo, že se s piráty ve svých výsostných vodách mazlit nebude.

Senát

schválil Velký pátek jako státní svátek ČR.

Soudruzi

z Rady Evropy nám "doporučili" pečovat více o "menšinové jazyky" - němčinu a romštinu. U té němčiny nevidím důvod ji považovat za něco hodného péče, když má zázemí v sousedním Německu a dalších německy mluvících evropských zemích. U té romštiny je problém jednak v tom, že se jedná o konglomerát vzájemně nesrozumitelných dialektů, které jsou navíc neplnohodnoté, jak co do slovní zásoby, tak co do gramatických jevů. Hodnota takového jazyka pro někoho, kdo se nehodlá specializovat na Romy, je dost sporná.

Jejich starosti

a Rotschildovy prachy bych chěl mít: V Turecku přirovnal jeden novinář presidenta Erdogana ke Glumovi (být touto postavou z Hobita a Pána prstenu, tak se urazím) a nyní se vedou spory, zda je Glum jednoznačně záporná postava. IMHO není, protože Gandalf opakovaně říká, že Gluma není dobré zabít, protože může mít v budoucnu nějakou důležitou úlohu, což se projeví v závěru díla.
Out of topic: Glumovo závěrečné kraulování v lávě je pěkná ukázka tepelné zátěže časově omezené.

Putin

vyzval ostatní státy ke spojení se proti terorismu. Reakce jsou rozpačité, protože řada západních států teroristy živí, případně jim nadržuje.
Zároveň chce Putin vyvlastňovat neobdělávanou zemědělskou půdu. Tohle je problém, který se táhne od dob Jelcina, kdy mafiáni pod jeho netečnou vládou vykoupili či jinak získali půdu v okolí velkých měst, kde se dříve pěstovaly či samopěstovaly ovoce a zelenina. Tím získali monopol na dovoz těchto komoidit z jihu Ruska (a výdělky šly do jejich kapes). Tohle opatření je tedy v reálu vyhlášení války mafiánům.

Údajně

jíme polovinu brambor proti polovině minulého století. Máme to ovšem doplněno dovozem exotického ovoce.
Potěšující je, že pořád většinu brambor jíme jako zpracované hlízy, nikoli jako rozdělaný polotovar z pytlíku (jak to mají v USA, a proto mají brambory ne v zelenině, jako my, ale vedle obilí na spodku potravinové pyramidy). I v "šíleně nezdravých" hranolcích z fastfoodu je +- protiskorbutová denní dávka vitamínu C (v bramborové moučce čistá nula).

Dánové

docela moudře v referendu odmítli justiční spolupráci s EU.

"Samé dukáty"

budou moci vykřikovat kolumbijci spolu s papouškem Johna Silvera, pokud se potvrdí, že našli vrak jedné z patrně nejbohatěji naložených španělských galeon.

Za velkého kvičení

vyhráli "náckové" z Národní fronty první kolo regionálních voleb ve Francii. V praxi to znamená, že do druhého kola se spojí Hollandeovi sociálfašisté s fašisty Sarkoziho, zelenými fašisty a podobnými zjevy, aby vítězství jediné významné jakž takž demokratické strany na francouzské politické scéně zabránili.

Žádné komentáře:

Okomentovat