pondělí 28. prosince 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Belgická policie

pořád dočišťuje teroristy, snad související s pařížským masakrem.

Talíban

uštědřil porážku vládním afghánským vojskům a ovládl část provincie Hílmand. Navíc se mu podařil úspěšný sebevrasžedný útok na amesrickou základnu.

Boko Haram

zase nasadila v Nigérii dětské sebevražedné atentátníky, výsledkem je devět mrtvých a trojnásobek raněných.
Kvůli ativitám Boko Haram nechodí v Nigérii do školy kolem milionu dětí. Což je ideální stav, protože nevzdělaný blb je ideální "matroš" pro šiřitele islámu a podobných náboženství.

Chalifát

spustil rádiovou stanici, na níž šíří svou propagandu a verbuje bojovníky. Chalifát údajně během loňska ztratil cca 14 % svého území.

V Keni

se cestující muslimové zastali křesťanských spolucestujících proti islamistům z Šabábu. Je to zcela jistě chválihodné, ale současně spojitelné s rozpaky, nakolik to bylo či je myšleno vážně. Muslimové dokáží pro turisty běžně vytvářet "šaríja free" zóny i ve státech, kde jinak vládnou naprosto nelidské poměry (např. Maledivy).

Ve Francii

zmařili další připravovaný džihádistický atentát.
Další teroristy zlikvidovali Francouzi v Mali.

Vrchol debility:

Amnesty International se snaží prohlásit ruské nálety na džihádisty, konané se souhlasem a v kooperaci s legitimní syrskou vládou, za "válečný zločin".
Syrská opozice obvinila vládu z použití chemických zbraní. Neexistuje sebemenší důvod, proč by postupující strana něco takového dělala, a zprávy se také nepodařilo nezávisle ověřit.

"Vrchol humanity":

Románek služebné ze Srí Lanky s rodákem, obou sloužících v Saúdské Arábii, neskončí ukamenováním služebné, ale "jen" zbičováním a mnohaletým vězením. Islám v praxi, stejně odporný jako ti, co se nám ho sem snaží importovat.

Podle Ruska

změnil chalifát trasy, kterými pašuje ropu, aby se vyhnul ruským náletům.

Protiislamistické slíly

vytlačily chalifát od přehrady Tišrin, což znamená i přetětí zásobovacích tras, které vedly v jejím okolí.
Téměř současně vytlačil Irák po týden a něco trvajících bojích chalifátníky z Rámadí.

Zdechlina

jednoho z pařížských atentátníku baly v tichosti zakopána. IMHO by tito "lidé" neměli mít řádný pohřeb. V mých představách o tom, co s jejich kadávery, figuruje spousta odpadu z vepřových jatek a hory použitých ženských vložek.

Kontraverze

nastala kolem dění na Korsice, kde muslimové napadli hasiče střelbou a následně se demonstrance na jejich podporu "zvrhla" v útok na místní "no go" zónu. Zdá se, že nadpoloviční většina Francouzů toto vyústění nakonec schválila.

Imigrace


jsme utěšováni,

že narůstají počty zpět deportovaných imigrantů, nicméně se jedná pořád o zlomek promile toho, co se do Evropy hrne. A i tyto migranty je obtížné repatriovat, protože je nechtějí ani země, z nichž pocházejí.

Volksgenosse Gauck

si plácal játry, jak Němci "prokázali lidskost". Problém je, že tu lidskost za ně mají platit a prokazovat jiní, kteří si "uprchlíky" do svých zemí nezvali.

Stovky imigrantů

se pokusily prorvat do španělské enklávy v Africe, Ceuty.


Obecné


V Las Vegas

řádila jakási obdoba naší Hepnarové - vjela do lidí, odcházejících ze souteže Miss Universe. Proti Hepnarové je ovšem béčko - vypadá to, že nikoho na místě nezabila.
Následně se ukázalo, že řidička byla po osobním konfliktu a naíc zdrogovaná.
Na samotné soutěži pak proběhl trapas 1A třídy, na jaký rozhodně nemáme: Konferenciér nejprve nasadil korunku nesprávné dívce a teprve poté ji přemístil na tu správnou hlavu.

Nastala kontraverze

kolem podpory tzv. obnovitelných zdrojů na rok 2016. Ty totiž nemají zatím notofiklaci od bruselu, a tak by správně neměly dostat peníze. Vláda schválila, že peníze přesto dostanou.

Na rozdíl od předchozího

vláda schválila rozumné nařízení, podle kterého se budou moci jako "česká potravina" označovat jednosložkové potraviny jen 100% česakého původu a ve vícesložkových musí být české suroviny 75% a více. Jinými slovy v mléce musí být všechno mléko naší výroby, v salámu může být 1/4 masa a dalších komponent koupených z ciziny (což může být zajímavé tam, kde se jedná o speciality, vyžadující komponenty u nás nepěstovatelné, jako např. tropická koření).

Slovenský parlament

přehlasoval veto presidenta Kisky a schválil balíček protiteroristických zákonů.

Běží pořád zmatky

kolem leptavé masti, kteroá byly aplikována na děti na mikulášské slavnosti v Šumperku. Podle dalších informací si ji snad děti natíraly samy.

Řecko se vzteká

kvůli Zemanovu výroku, že Česko vstoupí do EUrozóny až poté, co z ní odejde Řecko, aby naši občané nemuseli platit řecké dluhy.

V Německu

vydal soud kontraverzní rozhodnutí o tom, že fotograf musí zničit "intimní" snímky své expřítelkyně, přestože jejich pořízení a držení fotografem bylo kryto standardní smlouvou, jaká se v takových případech pořizuje.
  • soud se plete do něčeho, do čeho by se plést neměl (tedy pereat soudnictví EU)
  • je otázka, jestli je podobný rozsudek vůbec realizovatelný, protože snímky z cloudu vymaže leda pánbu, ale ani majitel ne

Polský Sejm

schválil zákon, umožňující odstavit od moci soudce ústavního soudu, které narychlo najmenovala "demokratická" vláda v předtuše své totální porážky, aby zanechala po sobě v polském politickém systému nebezpečný pukavec. Brusel, pochopitelně, vříská jak Viktorka u splavu.

Rusko

vydalo zatykač na Chodorkovského za vraždy a další aktivity, kterých se měl dopustit v době své politické kariéry. Na rozdíl od našich novinářů nevidím důvod nevěřit tomu, že se jich jako jeden z lokálních "oligarchů" nedopustil, když takovéto aktivity jsou v zásadě zcela kompatibilní s tím, co oligarchové standardně dělají.
Oligarcha následně začal ,zvažovat politický azyl v některé ze zemí západní Evropy.

Vánoční projev

presidenta Zemana se ihned stal terčem multikulturalistických skřeků. Zejmína pasáž, v níž pan president konstatoval, že tato země není pro všechny, ale že je naše, způsobila některým příslušníkům fašistické sběře doslova amok.

Zdá se,

že se začínají hýbat věci v Severním Irsku, ve smyslu obnovení atentátů a další teroristické činnosti organizacemi, které neuznávají příměří, uzavřené mezi britskopu vládou a IRA. V této souvislosti je dobré připomenout, že v této provincii tiká demografická bomba, protože domácí Irové mají výrazně vyšší porodnost než potomci přivandrovalých skotských kolonistů, takže v dohledné době probritskou populaci přečíslí.
Celá tahle věc může být provokací ze strany Britů, aby mohli zamezit demokratickému hlasování o zrušení této britské kolonie a jejímu připojení se ke svobodnému irskému státu. Na druhé straně to ovšem může být i decentní připomenutí ze strany Irů, že si hodlají toto hlasování vynutit, třeba i násilím.

V Británii

mají "superkapavku", jejíž původce je odolný vůči většině antibiotik. Léčí se speciální kombinací antibiotik, která na příslušnou linii gonokoka ještě platí.

2 komentáře:

  1. Miss Universe jsem viděl v přímém přenosu a celý bar se trhal smíchy či rozpaky. Událost srovnatelná s Klausovým kradením propisek. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Události na Korsice mě naplňují nadějí, že na tom Evropa ještě není tak špatně. Ovšem Korsičané jsou jiná liga než sever a západ Evropy. Tak nevím... Každopádně děkuji za všechny články, za vaše názory a komentáře. Přeji Vám do nového roku jen to nejlepší! S úctou
    Věrný čtenář

    OdpovědětVymazat