pondělí 22. února 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Hlavním trendem na bojišti s chalifátem je stále zjevnější zapojování Turecka po bok této zločinecké organizace. V reálu Turci stále zjevněji útočí proti Kurdům, tedy síle, která vedle Asada vede nejdůslednější boj proti chalifátu. Rusko naopak velmi účinně bombarduje pozice a další posty islamistů, čímž vyvolává stále intenzívněji nenávistné reakce různých organizací, které se tím pěkně odkopávají jako proislamistické. Sorry, ale většina těchto organizací by nejspíš ječela, jací jsou Spojenci zločinci, že si dovolují bombardovat pokojné německé občany, pracující ve válečném průmyslu "Třetí říše". Přisadila si i komisařka pro ultralevicové blábolení Federica Mogheriniová. Rusko také naznačilo možnost použití jaderných zbraní při nevyprovokované agresi proti legitimní syrské vládě.
Po bok spojenců chalifátu se dostává i Izrael, vzhledem k chalifátnickému programu na celosvětové zholokaustování Židů dosti nepochopitelně.

Merkelová se zase odkopala

Podporuje vytvoření "bezletové zóny" v Sýrii. Presentuje ji jako útočiště pro uprchlíky a tak nějak netuší, že první, kdo by se tam usadil, by byli bojovníci chalifátu. Nepředpokládám, že by byla tak hloupá, aby jí to nedošlo.

V centru Ankary

zabila bomba 28 lidí. Nakonec se k atentátu přihlásila jakási podle názvu kurdská organizace, o níž snad do té doby nikdo neslyšel. Atentátník byl identifikován jako občan Sýrie.

Keňské armádě

se podařil úspěšný nálet na základnu islámistických milicí Aš Šabáb, při němž zlikvidovala šéfa atentátníků.

Egyptská vláda

nařídila skončit činnost lidskoprávnické organizaci, které "dokumentovala zločiny", páchané na ubohých teroristech a masových vrazích.

Kurdské milice

osvobodily město Šadada, čímž přetly důležitý spoj chalifátu s jeho hlavním městem Rakká. Pokud se podaří osvobodit i Aleppo, bude to znamenat pro chalifát oddělení od Turecka, které mu nyní už dosti nepokrytě posílá bojovníky i válečný materiál.

Imigranti

Značný jekot vyvolala schůzka V4 ms dalšími postkomunistickými státy, která předběžně projednala styčné body zájmu, mohoucí stát za společnou strategií na summitu EU. Němečtí novináři a politici to označili za "povstání proti Merkelové". Proti skupině V4 se ostře postavilo Řecko. Hrozí mu totiž, že by muselo evropské muiliardy vydat na to, na co byly určeny, tj. na obranu zevních hranic Schengenu.
Na následném summitu se Německo snažilo tlačit EU do smlouvy s Tureckem, o níž je předem vcelku jasné, že fungovat nebude.
Nicméně summit nakonec zahltilo jednání s Velkou Británií o podmínkách, které by umožnily tamní vládě vyhrát referendum o setrvání či odchodu z EU. Zdá se, že ani to, co Britové dostali, a o čem si ostatní státy EU mohou leda nechat zdát, neuspokojí britské EUroskeptiky. Na druhé stran ěse jim nedivím, protože v případě setrvání GB v EU mohou všechny sliby velice rychle pod různými záminkami a různými cestami padnout.

Česko začalo jednat

o přijetí prvních třiceti migrantů z řeckého území.

President Zeman

jasně prohlásil, že má-li se EU zachránit, musí "uprchlíky" deportovat.

EUropol

vydal varování, že z chalifátu se do EU dostalo kolem pěti tisíc džihádistických vrahů.

Makedonie

přestala na své území pouštět "uprchlíky" z Afghánistanu.

Obecné

Relativně nový problém

řečily britské Aerolinie. Jednoho z pilotů oslnil laser ze země a letadlo se pro jistotu vrátilo zpět. Je třeba konstarovat, že běžné laserové ukazovátko z papírnictví tohle udělat nemůže, vyžaduje to silnější zařízení, které by už snad mělo být dohledatelné. Faktem je, že zrakové knokautování obou pilotů by vedlo k podobné situaci, jako ve známém románu Haileyho "Let do nebezpečí".

Rusko

zakázalo krymskotatarský medžlis. Přátele kyjevských fašistů a oligarchů to vydávají za další antidemokratický čin Ruska, na druhé straně se jednalo o jakousi neoficiální islámistickou vládu, která se snažila tlačit krymské Tatary do islamistických pozic. Řada z nich si naopak oddychla, když byl této organizaci zatnut tipec.

"Síť revolučních buněk",

organizace levicově organizovaných zločinců, se přihlásila k atentátům na policejní auta. Zde by měla nasadit policie všechny prostředky, aby tyto opravdové zločince chytila, případně zlikvidovala. Místo toho se snaží buzerovat normální lidi, protestující proti systematickému ustupování islamofašistům.

Poláci

si dělají pořádek a za termím "polský koncentrační tábor" má být až 5 let basy. Měli bychom vytvořit a zprovoznit podobný zákon i my.

Došlo

ke kauze školy na Třebešíně, kde byla dlouhodobě šikanována učitelka žáky, za blahosklonného nic nedělání vedení školy, které začalo jednat až poté, co žáci přestali videa se šikanou dávat jemu, ale začali je umísťovat na sociální sítě.

Epidemie chřipky

řádí v Česku. Zatím 13 obětí. Současně se snížil výskyt ostatních respiračních infekcí.

Test na ziku

vyvíjí virologické pracoviště v Ostravě.
Jako novinka se objevilo podezření, že u infikovaných dospělých může tento virus vyvolávat i paralýzu nervové soustavy, Guillain-Barrého, který může pacienta nakonec usmrtit.
Jedna americká firma zase začala testovat vakcínu proti zika viru na myších, čímž si vysloužila výrazný nárůst ceny akcií.

Statistickou fintou

má být snížen počet mentálně postižených dětí. Některé státy EU už takovou redefinici mentálního postižení provedly.

V Brně

se objevila kontraverze kolem modlitebny, kterou si muslimové za nečinnosti úřadů ilegálně vybudovali v Králově Poli. Minimálně je zde problém ten, že oficiálně existující shromaždiště tolika lidí musí odpovídat řadě bezpečnostních, požárních a jiných předpisů, jejichž splnění se takto muslimové vyhnuli. Dokud jim bude explicitní porušování zákonů procházet, dotud bude naštvanost lidí narůstat.

Trump

zvítězil v dalších primárkách, k velké nelibosti Obamy a dalších členů vládní garnitury. I u našich sluníčkářů vyvolává představa Trumpa presidentem mrtvičné záchvaty.
Trump podporuje výslechy teroristů za použití mučení, z čehož mají pupínky nejen teroristé, ale i lidskoprávníci všeho druhu, prostě spřízněné dušičky.

FBI a Apple

jsou ve sporu ohledně odkódování i-phonu islámského atentátníka, který vraždil v USA. V zařízení mohou být důležité údaje, vztahující se k organizaci atentátu a případným pomocníkům.

Ukazuje se,

že po vydání nového občanského zákoníku rozhodují soudy přibližně stejné kauzy protichůdně.

Západočeská univerzita

v Plzni má problémy s akreditací více oborů na pedagogické fakultě a hrozí jí zákaz organizování přijímacích zkoušek do většiny oborů.

Obama

zabíjí víc, než kouření, hlásal plakát v Moskvě.

"Alternativní centrum"

feťáků a dalších "pokrokových" existencí, bojujících za "uprchíky", Klinika, se bude muset stěhovat, protože patrně nepůjde prodloužit smlouvu o bezplatném pronájmu. Pokud k tomu opravdu dojde, udělají nejspíš místní podobnou veselici, jaké pořádají Němci kolem hořících ubytoven pro "uprchlíky".

Nejvyšší soud rozhodl,

že lživé obvinění ze sexuálního zneužívání dětí je trestný čin. IMHO zcela správně.

Po celosvětových protestech

začala norská vláda opatrně oklešťovat dosud neomezené pravomoci Beavernetu.
Došlo k odložení soudu ohledně unesených dětí paní Michalákové.

Zemřeli

dva světoznámí spisovatelé, Harper Leeová a Umberto Eco.

Úsvit

přišel s návrhem na zřízení domobrany, která by za jasně daných podmínek pomáhala policii nebo armádě. Faktem je, že de facto má takovouto povinnost ze zákona každý občan, takováto úprava by v podstatě jen zaručila, že by to fungovalo a nenastal by v případě potřeby chaos.

1 komentář:

  1. Tohle už je do dalšího vydání glosáře:
    Putin měl "urgentní" projev. Naše mainstreamová média ba i političtí komentátoři mlčí*. Proč?

    https://www.youtube.com/watch?v=QJQTnhWXNZA

    */ snad bylo něco na Nově, prý.

    OdpovědětVymazat