čtvrtek 4. února 2016

Je president Zeman agentem ruských tajných služeb?

Řada pisálků sluničkářsko - pražskokavárnického zaměření, případně zaměření klerikálního či jinak antidemokratického, zastřeně či explicitně hlásá, že president našeho státu je ruským agentem a "táhne" náš stát na východ. Je zajímavé, že v podstatě podobné "hlášky" padaly i na hlavu Zemanova předchůdce Klause.

Zájmy Ruska

Je zcela jasné, že Rusko má v Evropě jak legitimní (ochrana před agresí, systém včasné výstrahy, ochrana ekonomických zájmů apod.), tak i nelegitimní (možná příprava expanze či přímo agrese, likvidace ekonomických konkurentů apod.) zájmy. A každému rozumnému člověku musí být jasné, že by bylo (respektive jeho představitelé) úplně blbé, pokud by svoje zájmy neprosazovalo (už proto, že naprosto stejně si počínají prakticky všechny státy, které jsou podobných aktivit schopny).
Rusko má silný zájem např. na potlačování alternativ k ruskému plynu a ropě. Do jisté míry se angažuje i v protiatomovém hnutí (zejména tam, kde není spolupráce s ruskými firmami ohledně dodávek paliva apod.). Jsem hluboce přesvědčen, že prakticky všechny "ekologické" iniciativy proti těžbě břidličného plynu, případně i těžších uhlovodíků, jsou řízeny agenty ruských tajných služeb, přestože se zcela jistě najde v těchto organizacích dostatek "užitečných idiotů", kteří si tohoto faktu nejsou vědomi.
Síla ruských agentů se ukázala i v souvislosti s kauzou "americký radar v Brdech", kdy opět nelze sebeméně pochybovat o tom, že prakticky veškeré "občanské iniciativy" proti tomuto zařízení byly ruskou záležitostí. A ti, co tuto skutečnost popírají, přesvědčeni o pravdivosti tohoto popření, tím předvádějí jen a jen svou intelektuální nekompetenci.
Nelze pochybovat o tom, že i iniciativy proti průjezdu amerického konvoje ze cvičení NATO přes naše území měly stejný původ. Zde se ukázala i omezenost možností těchto aktivistů, protože byli v podstatě upozaděni spontánními (nebo alespoň o stupeň lépe řízenými "pro NATO" agenty) občanskými aktivitami, které vedly k vítání konvoje a bratření se s vojáky v něm cestujícími.


Kdo se omočil

Je také vcelku jasné, že současné ruské tajné služby "podědily" spoustu agentů i agendy po SSSR, jehož zájmy byly daleko rozsáhlejší, už proto, že jeho satelité zasahovali hlouběji na západ a jeho generalita explicitně plánovala útočnou válku proti NATO. Což pochopitelně znamená mít k dispozici rozsáhlou síť spolupracovníků, tuto činnost nejrůznějším způsobem připravujících.
Faktem také je, že sovětští agenti velmi výrazně zasahovali ve "starých" zemích EU (ale také např. ve Španělsku a v Řecku, které mezi ně nepatří, ač to nejsou postsocialistické státy, ale zdědili je z dob pokusů o kumunistický puč v těchto zemích). Byli napojeni na vedení socialistů, sociálních demokratů a dalších levicových stran (včetně parlamentních a včetně stran vládních). Sovětskými agenty bylo řízeno i známé vystoupení "osmašedesátníků", bojujících za stalinizaci Západní Evropy studentskými rebeliemi i boji na barikádách. Přičemž následně řada z vůdců tohoto hnutí, ale i řadových členů, zahájila "pochod institucemi", aby se dostala na místa, z nichž by mohla podpořit zničení nenáviděné tržní a demokratické společnosti. Vzhledem k prolezlosti uvedených organizací sovětskými agenty je jasné, že přinejmenším část těchto  osob je i nadále sledována či přímo řízena, zejména pokud na ně mají Rusové po sovětech poděděné kompromitující materiály ("osmašedesátníci" se dopouštěli i vražd a někteří byli zapleteni i do podpory "Frakce Rudé armády" a dalších teroristických skupin a nelze pochybovat o tom, že pokud na ně existují kompromitující důkazní materiály, tak přinejmenším jejich kopie jsou u Putina v trezoru).
Podobně byla agenty SSSR řízena i protiválečná hnutí a tlapky měli sovětští agenti omočené i v hnutí evropských hippies, bez ohledu na to, že obdobná hnutí v zemích východního bloku byla státní mocí tvrdě potlačována (a "protiválečné aktivity" a "boj za mír", nařizované totalitním státem občanům, neměly s protiválečným hnutím na Západě prakticky nic společného).
Opět řada lidí z těchto hnutí je pevně zakotvena v institucích států "evropské dvanáctky" i v bruselské byrokracii.

Kde tedy ruské agenty hledat

U nás by měly být proklepnuty všechny "ekologické" iniciativy, které omezují vymaňování se z energetické závislosti na Rusku (plyn, ropa), případně obecně na fosilních uhlovodících. Zcela jistě se ve vedení těchto aktivit naleznou i agenti dalších států (např. velkých arabskoislámských producentů ropy), nicméně při dobrém hledání se zde ruští agenti najdou s pravděpodobností limitně se blížící jistotě.
Něco se zcela jistě najde i v "anti NATO" organizacích, ale zde je problém ten, že NATO pod vedením muslima Obamy zíslalo celosvětově špatnou pověst, v řadě zemí se dopustilo masakrů civilního obyvatelstva a jeho aktivity vedly k nastartování vlny uprchlíků i "uprchlíků", s nimiž máme nyní zásadní problémy. Toto je široce známá věc a některé "anti NATO" aktivity mohou být pouhou spontánní reakcí na tuto skutečnost.
Uvedené aktivity mohou nyní akcentovat poté, co vyšlo najevo, že NATO ztrácí vůli bránit Evropu před agresory (i případné agrese ze strany Ruska). A to včetně odmítání zasadit agresorovi odvetné jaderné údery. V takovém případě by tato organizace byla totálně na exkrement a členství v ní v podstatě také.
Pochopitelně, pokud nejsou Rusové úplně blbí (jakože zcela jistě ne), tak mají své lidi mezi "sluníčkáři" a v "pražské kavárně". Protože právě tyto skupiny jednoznačně posilují pozice Ruska v Evropě jeím rozvracením.
Nicméně patrně největší výskyt ruských agentů bude uvnitř bruselské byrokracie i v zavedených politických stranách zemí západně od našich hranic. Považuji za velmi pravděpodobné, že totální impotence, kterou předvádí bruselská byrokracie i státní moc "starých" zemí EU v souvislosti se současnou "uprchlickou krizí", je dána právě výskytem těchto lidí ve jmenovaných a dalších podobných strukturách. Oni nemusejí být přímo řízeni jako Lunochod. Bohatě stačí, když mají nařízeno podporovat vše, co Evropě a jejímu obyvatelstvu škodí, nehledě k tomu, že takováto podpora je v souladu s jejich světovým názorem, daným jejich prostalinistickou a antidemokratickou angažovaností v mládí.

President Zeman, který pouze zcela racionálně působí tak, aby podpořil naše kontakty s perspektivními trhy v Rusku, Číně a dalších východních zemí (o něž jsme se nechali připravit presidentem Havlem), se v tomto ohledu angažuje podstatně méně. Svou opozicí proti zjevně protievropské politické smečce působí spíše proti ruským zájmům na tomto poli, což by jako ruský agent patrně nečinil.

2 komentáře:

  1. Tož to je zajímavá teorie. Ale nějak mi tam nesedí ty protiruské sankce. Rétoriku pomíjím, protože ta může být jen zástěrkou.

    Osobně si myslím, že poměr proruských krtků a krtků proamerických v EU bude nejmíň 1:1.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, půlka proruských a půlka proamerických agentů. Takže tam nezbyl nikdo, kdo by hájil Evropu a bezpečí jejích občanů..

    OdpovědětVymazat