pondělí 8. února 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Byly překaženy

připravované útoky muslimů na swingers kluby v Paříži a Alexanderplatz v Berlíně.

Němečtí muslimové

pláčou, že jsou stále více nenávidění. Mohli by si notovat s některými německými starodůchodci, kteří zažili reakci evropských národů na řádění německých okupantů.

Egypt

zrušil tresty smrti pro příslušníky zločinecké organizace Muslimské bratrstvo a bude organizovat nový soud.

Rusko

nehodá přerušovat kampaň úsopěšných náletů v Sýrii, která deklasovala islamistické hordy a demaskovala skutečné postoje USA v tomto konfliktu.
Konec konců: B. Obama navštívil mešitu a vyjádřil se, že je s muslimy jedna rodina - tak proč by bojoval proti islámskému státu?
Nářez, který dostávají islamisté, podtrhuje i to, že část činovníků chalifátu prchá do zemí, které Rusové nebombardují.
Naproti tomu se zase přidává k chalifátu množství radikálních skupin.
NATO se nechalo slyšet, že ruské nálety torpédují snahu o mír. Jenže ten mír v jejich režii by byl mírem ve prospěch extrémních islamistů z chalifátu.

Somálské

islámistické milice Aš Šabáb dobyly přístav Merca. Z města utekli vojáci afrických mezinárodních sil.

Pařížští atentátníci

měli napojení i na muslimy z Alžíru, žijící v Německu.

Imigranti

Thomas de Maiziére,

německý ministr, se vyjádřil v tom smyslu, že příliv migrantů je nutno zastavit, ti ale "nemohou za všechno".

Třináctiletá

německá Ruska si údajně znásilňování vymyslela, prohlásily veřejně německé úřady. Problém je, že dnes jim spousta lidí neuvěří, ani kdyby to nakrásně byla pravda.

Občané

vybojovali zrušení záměru vytvoření velkokapacitního centra pro "uprchlíky" v Králíkách.

Skupina "uprchlíků"

v Mnichově za bílého dne obtěžovala ženu a zbila muže, který se jí zastal. Tady by se daly uplatnit ty Zemanovy kalešnikovy.

V Austrálii

rozhodli, že mohou vyhošťovat i děti migrantů, které se narodily až v Austrálii.

K velké nelibosti

sluníčkářů a jiných profesionálních lhářů byly zveřejněny informace od insidera, který pomáhal "uprchlíkům" v bývalé Jugoslávii. Líčí migranty jednoznačně jako vysoké riziko pro civilizované země.

V Rakousku

znásilnil uprchlík z Iráku desetiletého chlapce v bazénu. Když byl zadržen, tak prohlásil, že není úchyl, ale že neměl čtyři měsíce sex.

Obecné

Virus zika

je spojován se stále dalšími problémy. Nejprve zmutoval tak, že ho mohou šířit i jiní komáři, než ho šířili, poté se ukázalo, že je ve slinách, a že se může šířit také pohlavním stykem. Tedy i v zemích, kde komáři, kteří by ho mohli šířit, nejsou. Patří do skupiny arbovirů (pojmenovaných podle křovinatých oblastí, které jsou typické pro jejich výskyt). Do jeho příbuzenstva patří např. virus žluté zimnice. Pokud by nedělal mikrocefalii při napadení těhotných žen, nebyl by zajímavý (to ostatně platí i pro virus zarděnek a jeho teratogenní vlastnosti). Patrně bude proti němu zavedeno očkování, čímž jeho význam, alespoň v zemích, kde se podaří udržet na uzdě bojovníky proti "škodlivému očkování", poklesne blízko k nule.
Představa, že vývoj očkovací vakcíny proti zicaviru bude trvat řadu let jen podtrhuje temná podezření ohledně vakcíny proti ebole: Že ji v podstatě hotovou vytáhli z trezoru, kam si ji "pro strýčka Příhodu" uložili vojáci.
Kvůli zikaviru vyhlásila WHO stav nouze. Rozhodně dřív, než tomu bylo v případě epidemie Eboly v Africe.
Stav nouze kvůli zikaviru vyhlásili na Floridě (USA).

Chřipková epidemie

u nás oficiálně začala překročením prahového počtu zasažených krajů a prahového počtu nových onemocnění v nich.

Hrozby bombovými útoky

na české vlaky a nádraží zkomplikovalay dopravu jak po republice, tak i v těch městech, kde nádraží tvoří zároveň přepravní uzel MHD, jak je tomu například v Brně.

Čeští egyptologové

objevili starověkou loď. Je otázka, zda má vůbec cenu dělat archeologický výzkum v zemích, kde památkám hrozí systematické ničení. On Schliemann ten Priamův poklad (ve skutečnosti poklad krále, žijícího stovky let před Homérovým Priamem) neukradl aby se obohatil, ale aby ho dostal z islámského prostředí neislámským památkám extrémně nepříznivého. A Elginovy mramory, ještě v době turecké okupace odvezené z Akropole a dalších památkově exponovaných míst v Řecku, jsou zase v podstatně lepším stavu než ty, které byly ponechány na místě, a to z důvodu zamoření životního prostředí v Řecku. Takže to "drancování bílým mužem" zase až tak špatné nebylo.

Na podporu

premiéra Sobotky se demonstrovalo v Praze. Přišlo asi třicet lidí, tedy všichni příznivci pana premiéra v tomto státě, jak zabonmotoval mluvčí pana presidenta Ovčáček.

Modifilkace

genomu lidských embryí získala zelenou ve Velké Británii. Budou používána "přespočetná" embrya z umělých oplodnění a má být zaručeno, že nebudou implantována, ale jen pěstována na Petriho miskách.

Ve státě Iowa

Clintonová těsně vyhrála v demokratických primárkách a Trump v republikánských méně těsně prohrál.

Atropin a scopolamin

se našly ve výrobcích s přídavkem čirokové mouky, určených pro zdravou výživu. Tabletky s atropinem docela dobře léčí průjem, bohužel se už nevyrábějí, takže hurá do zdravé výživy!

Vypadá to,

že pět Čechů bylo propuštěno ze zajetí islamisty v Libanonu za propuštění teroristy Fajáda. US velvyslanectví jeví těžkou naštvanost.

Britský premiér

Cameron bojuje za vyšší pravomoci národních parlamentů v rámci EU. Nevěřím, že by se mu to povedlo.

Soudruh Sobotka,

který byl jednou z hlavních figur odprodeje ostravských dolů do rukou soukromníků, teď "nemůže ovlivňovat" jejich rozhodnutí doly uzavřít a horniky vyházet na dlažbu.

Vláda rozhodla,

že Česko vystoupí na podporu sourozenců Michalákových.

Zaorálek

kritizoval Zemanův návrh smlouvy s nosrským státem o vracení unesených dětí, "že je v rozporu s mezinárodním právem". A ty únosy zcela jistě jsou s ním v souladu, že?

Soudružka ministryně školství

velbí inkluzi, kterou odborníci i rodiče omítají.

Hlubokomořští živočichové

rodu Xenoturbella byli podle DNA zařazeni mezi nejprimitivnější druhoústé. Připomínají podle všeho první mnohobuněčné živočichy, kteří se na Zemi objevili v prekambriu.

Vrchní soud v Praze

definitivně zprostil obvinění instruktora plavání z toho, že osahával pětileté holčičky pod plavkami. Faktem je, že bazén je hlídán kamerami a je tam vždy více instruktorů, takže by k tomu musela existovat svědectví i objektivní záznamy.

Došlo k incidentu,

kdy se studenti střední školy ptali pana presidenta podle předem připravených otázek na papíře, které s nimi údajně připravila paní učitelka v občanské nauce.
Soudruzi sluníčkáři hned začali ječet, že je to jak za komunistů, na druhé straně je příprava smysluplných otázek pro besedu s hlavou státu zcela legitimní náplní občanské výchovy.

OSN

vydala prohlášení, podle něhož je Assagne zadržován neoprávněně. To ať vykládá pozůstalým po těch, kteří na jeho informace doplatili životy.

Odstrašující obrázky

mají být od května na krabičkách cigaret. No, mě moc odstrašující nepřipadají.

V Brně

porodila žena s transplantovaným srdcem. Rizikovost tohoto počínání spočívá v tom, že v době těhotenství sde musejí snížit dávky léků proti odhojovací reakci organismu vůči cizímu  orgánu a hrozí, že se srdce začne odhojovat. Naštěstí se tak nestalo a matka i narozená holčička jsou v pořádku. Tady zrovna by se otevíral prostor pro "nosnice", které by dítě takové ženě odnosily ve své děloze.

Na Ukrajině

znovu propukly boje s nasazením těžší vojenské techniky.

Jaderná

elektrárna Dukovany na konci týdne odstavila tři ze čtyř bloků.

Severní Korea

úspěšně vypustila raketu s družicí. Tj. je nyní schopna svými jadernými bombami zasáhnout prakticky kterékoli místo na světě.

Provalilo se,

že za Hanku a Tonču bylo zaplaceno 145 milionů korun. Spekuluje se, že informaci předhodili tisku Američané oplátkou za propuštění libanonského teroristy výměnou za pět unesených Čechů.

Ve znamení demonstrací

byla celá sobota. Sešlo se několik demonstrací proti islamizaci a přijímání islamistických uprchlíků, v počtu několika tisíc lidí. Prouprchlické síly vyrobily větší množství demonstrací o desítkách lidí, ale blokovali jimi přístupovou cestu na hrad, kde byla hlavní demonstrace Bloku proti islámu, napojená na obdobné demonstrace v dalších evropských státech.
Během demonstrací došlo k napadení sluníčkářů zakuklenci, kteří poté zaútočili na lidi na Hlavním nádraží a nakonec zapálili alternativní prouprchlické a  feťácké centrum Klinika. Dotyční byli natočeni na mobily, videa jsou na internetu v počtu hojném. Podle všeho se jednalo o policisty nebo pravidelné policejní spolupracovníky, nasvědčuje tomu i reakce policistů na jejich řádění (nulová).
"Veřejnoprávní" média účast na protiislamizačních demonstracích výrazně (3 - 4 x) podceňovala. Ještě si vzpomínám, jak se v listopadu 1989 skandovalo na Václaváku: "Rudé právo lhalo, že je nás tu málo".

1 komentář:

  1. 3 bloky Dukovan stály čtvrt roku +, někdy kolem Vánoc byl jeden najet a minulý týden jeden odstaven na výměnu paliva takže stojí opět 3 ...

    OdpovědětVymazat