pondělí 29. února 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Benghází

dobyla vojska mezinárodně uznávané Libyjské vlády z rukou islamistů.

13. dubna

by se měly konat parlamentní volby v Sýrii. Od konce týdne by mělo v Sýrii platit příměří. Nevztahuje se ovšem explicitne na teroristy typu chalifátu a spolupracujících organizací a je otázka, nakolik ho bude respektovat Turecko.

Kurdové

vysvobodili z rukou chalifátníků šestnáctiletou těhotnou (s mužem, který ji do Sýrie vylákal) Švédku.

Chalifát

obsadil město Chanasír, které kontrokuje cestu do Aleppa, obleženého vládními vojsky.

Britští soudruzi

připravují školáky na to, jak oznámit rodičům, že přestoupili na islám. Něco podobného si nedovolili ani nejvíce řiťolezečtí učitelé za protektorátu (aby zadali dětem slohovku na téma "Oznamuji rodičům, že jsem se dal k Němcům").

Vladimír Sáňka

hájí knihu Základy tauhídu tím, že je to čistě náboženský text. Problém ovšem spočívá v tom že islám nemá oddělenu sekulární a náboženskou sféru, jinými slovy, cokoli islámsky náboženského má nějaký dopad i do sfér, které v civilizovaných zemích do náboženství nepatří. Jinak, s trochou nadsázky, bychom mohli považovat i inkvizici za ryze náboženskou organizaci a pálení čarodějnic za ryze náboženský obřad, do něhož nemají soudy, vzhledem k náboženským svobodám, co mluvit.

Budoucí mešita

v Německu byla ohrožena kadaverem prasete s nápisem "Mutti Merkel".

Trhání kusů masa

zavedl chalifát jako nový trest pro ženy, které se náboženské policii nezdály "dostatečně zahalené". Naši sluníčkáři by ovšem rádi viděli islámskou policii v evrpských státech, proto bojují proti protiislamizačnímu hnutí, jehož základ (PEGIDA) vznikl právě jako reakce o snahu zavádět podobné zrůdnosti i v evropských zemích.

Nejméně 16 mrtvých

je bilance sebevražedného útoku na šíitskou mešitu v Bagdádu.

Aš Šabáb,

somálské muslimské milice, povraždily 180 keňských vojáků. Povraždily také 15 hostů mezinárodního hotelu v Mogadišu.

V Íránu

zvolili nový parlament, v němž zřejmě budou mít významnější zastoupení umírnění. Nicméně:
  • i ti "umírnění" jsou z pozice civilizovaného člověka naprosto nepřijatelní
  • parlament je v totomto islámistickém státě pouhou štáfáží, asi jako třeba v komunistickém Československu, nebo v jiných totalitních státech, a reálné rozhodovací pravomoci nemá.

140 zločinců

z islámské organizace Boko Haram se podařilo zlikvidovat na severu Nigérie.

Útok chalifátníků

v Bagdádu má nejméně 70 obětí.




Byla podána žaloba

na na šéfa českých muslimů Muhammada Abbase.


Imigrace

I obyvatelé Haiti

a Srí Lanky prchají před válkou v Sýrii, podařilo se prokázat policii v Maďarsku.

Němečtí soudruzi

se chtějí postavit "xenofobii" dříve, než budou první mrtví. Faktem ovšem je, že těch asi sto rituálních islámských vražd ročně (tak tomu bylo před "zamlžením" německých kriminálních statistik a pochybuji, že by do té doby zvyšující se trend dospěl k nějakému zlomu) naprosto ignorují - na rozdíl od těch "nácků a xenofobů". Paradoxně ti "náckové a xenofobové" bojují i za oběti z řad imigrantů, které vedení německého "demokratického" státu zřejmě, podle starého německého zvyku, považuje za podlidi, jejichž smrt je možné ignrovat.

Útoky

na ubytovny "uprchlíků", případně objekty, které jsou na ně připravovány, v Německu houstnou.

Řekové

začali odvážet "uprchlíky" od uzavřené hranice s Makedonií.
Řecko současně vyhrožuje státům, které chtějí blokovat uprchlickou vlnu, že bude blokovat jejich přijetí do EU. Taky by se ovšem mohlo stát, že Řecko, neplnící své povinnosti plynoucí z jeho členství v EU, bude z této skupiny států vykopnuto samo.

Italský premiér

se vyslovil pro krácení příspěvků z fondů EU zemím V4, které nechtějí "uprchlíky". Problém je, že to může vést k převážení tendencí ke koordinovanému odchodu těchto zemí z EU, a je otázka, zda by to tato organizace ustála.
Rakouský premiér zase vyrýval podobně na Českou republiku.

Obchodem s drogami

si krátili čas čekání na azyl "uprchlíci" z Afghánistanu. Dodat se k tomu asi nedá nic.

Dvacet až třicet "uprchlíků"

z Afghánistanu pronásledovalo tři dívky v severoněmeckém Kielu. Policie sice čtyři "hlavní" útočníky zadržela, ale pak je zase pustila.

Obecné

8,5 roku

dostala předsedkyně ERÚ Vitásková. Problém je, že podstatně víc by měl dostat ten, kdo nesmyslnou a škodlivou podporu "alternativních zdrojů" naší společnosti vnutil. Právní nečistoty jsou jen důsledek a Vitásková není zdaleka tím, kdo se nejvíce v této kause z celkového pohledu zašpinil.

Kontraverze

mezi ministrem spravedlnosti a vnitra okolo demonstrací 6. 2. a následných událostí pokračovala i tento týden. Ministr Chovanec se vyjádřil ve smyslu, že co do složitosti (velké množství různě zaměřených akcí a potenciálně hrozících střetů) to byly největší demonstrace za posledních dvacet let. Co o počtu je předčily demonstrace proti Nečasově vládě, ale tam si jen autobusy přivezení "odboráři" chvilku pořvávali a pak šli na pivo a po nákupech.

Komunisté

připravili novelu zákona o médiích, která má v podstatě znovuzavést cenzuru. Ministerstvo spravedlnosti (alespoň víme, na čí straně jsou sympatie tamních úředníků) novelu obhajuje.

Pokračovala i kontraverze

kolem návrhu zěny tarifů na elektřinu v podstatě na skoro čistý paušál za sílu jističe.

Podařilo se nalézt

základy Juditina mostu. Stál kousek proti proudu Vltavy od Karlova.

V Británii

se vede diskuse a spory ohledně "brexitu". Podle posledního průzkumu je pro "brexit" jen 30 procent britů.

Šabatová

opět perlí: Snaží se zajistit, aby invalidé na důchodu, kteří k němu pracují, měli stejnou minimální mzdu jako ti, kteří žádný další příjem nemají (rozdíl je tč. 600 Kč v neprospěch invalidů, jejich další příjmy jsou ovšem výrazně vyšší).

Krejčíř

dostal v JAR 35 let vězení. U nás, kdyby neutekl, by se už pravděpodobně chystal na propuštění, pokud by už nebyl venku.

Britská sestra,

která přežila ebolu, je znovu v nemocnici. Virus v jejím organismu stále přetrvává. Je příliš málo takovýchto případů (a tak dobře vyšetřovaných) na nějakou statistiku, nakolik je to dáno nějakým jejím problémem s imunitou, nebo zda je to obecná vlastnost tohoto viru.

Slovensko

vede spor s Polskem, do něhož se montuje EU, o to, zda Poláci smějí vyvážet vodu ze Slovenska potrubím nebo v cisternách (vyvážet balenou vodu v lahvích slovenské zákony umožňují). EU se tedy jednoznačně staví za drancování místních surovinových zásob.

Podle vědců

stoupá hladina moře nejrychleji za posledí dobu, co se měří. Problém je, že pod vodou leží řada historických i prehistorických osídlení, některé opuštěné v dosti velkém chvatu.

Trump

zatím kromě jedněch vyhrál všechny republikánské primárky.

Soudruzi

se snaží zneužít masovou vraždu v Uherském Brodě (od níž uplynul rok) k omezení práva občanů vlastnit zbraně na svou ochranu.

8,5 roku

dostal řidič kamionu, který uvázl na přechodu a nechal do auta najet Pendolino.

Mezi EUrohujery

narůstají obavy, že by případný "brexit" vedl k odchodu dalších zemí z EU, případně k jejímu totálnímu krachu a rozpadu.

Zatím rozum, dál se uvidí

Obvodní soud zprostil bývalého manažera Ředitelství silnic a dálnic z obvinění v souvislosti s "nalezením dětské pornografie" v jeho počítači.

Kontraverze

kolem firmy Johnson & Johnson. Žena, která přípravky této firmy dlouhodobě užívala, onemocněla rakovinou vaječníků. Pozůstalí se soudí za to, že její smrt zavinilo toto užívání.
Problém je, že rizikový faktor, byť prokázaně působící, neznamená přičinnou souvislost na individuální úrovni. Ovšem tomu, co vylézá z pravnických fakult, se taková triviální věc vysvětlit nedá.

President Zeman

by poslal původce šikany va školách do pasťáku a konstatoval, že facka by také ledacos vyřešila. To druhé tvrdil i Makarenko. Ředitel školy Na Třebešíně, kde došlo k poslední aféře s šikanou, byl odvolán.

V Polsku

řeší důkazy o skutečnosti, že Lech Walesa na začátku 71. let spolupracoval s polskou tajnou policií a řadu lidí svými informacemi i poškodil. Před vznikem Solidarity se ovšem už ze spárů této organizace vyrval.

Skupina Ztohoven

začala být stíhána za výtržnictví kvůli vyvěšení trenýrek místo presidentské standardy.

Za nesmyslnou inkluzí,

hrozící poškodit desetitisíce zdravých i postižených dětí, nakonec vězí Romové, kteří si vyřvali pobvinění našeho státu z "diskriminace", projevující se tím, že jejich děti, jimž se nijak v rodině nevěnují, nestačí na normální školní výuku. Celé se to může nakonec obrátit proti tomuto etniku, byť pes je zakopán v "evropských" institucích.

Odvolací soud

snížil "pirátovi", který vytlačil ze silnice dodávku "exemplární" trest 15 let na 6 a půl.

Exšéf OSN

vyzval k legalizaci drog, protože boj proti nim k ničemu nevede.

Glyfosfát,

karcinogenní (asi) herbicid byl nalezen v německých pivech. Inu, mají pít naše...

Vítězný únor

měl nekulaté výročí a připomínal se v různých suvislostech.

Zemřel

Miloš Hájek, mluvčí Charty 77.

Spermie

byly úspěšně vypěstovány z kmenových buněk, zatím jen u myší. Tohle téma jsem s předstihem už v roce 2012 použil v povídce. Nějak jsem žil v domění, že už je tu vystavená, budu to muset napravit.

Soud zamítl

žalobu obcí proti změně územního plánu, aktualizující trasu okruhu kolem Prahy, který měl být hotový už za komunistů. Snad se to nějak pohlo, protože absence zevního okruhu žene auta do projíždění skrze Prahu.

K obrovskému úniku

metanu z podzemního zásobníku došlo v Kalifornii. Bylo štěstí, že to nebouchlo. Někteří aktivisté takto chtějí "trvale skladovat" oxid uhličitý, který by se v takovémto případě držel při zemi a patrně přidusil obyvatele v okolí místa úniku.

Již 27 životů

si u nás vyžádala letošní chřipková epidemie.

Feťáci

a ultralevičáci uspořádali pochod za udržení "alternativního centra" Klinika, jemuž, k obrovské úlevě celého okolí, končí k 1. 3. nájem.

Berndt Posselt

obhájil post šéfa sudetských Němců.

EUrokomise

vyhrožuje sankcemi za nezařazení lokalit, které svévolně prohlásila za "evropsky významné" do seznamu českých chráněných území. Problém je, že sem zařadila lokality, jejichž realizace by zcela ochromila lodní dopravu po Labi, což je hlavním a jediným účelem této akce EU

3 komentáře:

  1. Pergille, dotaz mimo mísu:
    Dnes ve zprávách mluvili o několika stech případů dětské mozkové obrny ročně v ČR. žil jsem v dojmu, že byla v ČR vymýcena buď úplně anebo očkováním prakticky potlačena.
    Žil jsem v bludu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správněji "lehká mozková dysfunkce" nemá s dětskou obrnou, vzniklou infekcí poliovirem, nic společného. Jedná se o postižení mozku, vzniklé nejčastěji těsně před porodem (pozdní nástup porodu, když už došlo k omezování průtoku krve placentou, často se to pozná podle smolky v plodové vodě) nebo v jeho průběhu (dlouhé "mačkání", a tím i odkrvování, hlavičky v porodních cestách). Důsledky mohou být v oblasti motorické, pak je to dětská, raná či něco podobného, mozková obrna, výsledkem ale může být i mentální defekt nebo "jen" nestabilita, která se projevuje "hyperaktivitou" ve škole. Často je narušena jemná motorika (neschopnost "krasopisu", potíže ve výtvarné výchově ...).

      Vymazat
  2. Děkuji za objasnění
    Ale tihle odborní termiti, ti nám občas dají ... "lehká mozková dysfunkce" ... co tam ukazovali, tak některé děti byly totálně neschopné jakékoliv sebeobsluhy.

    ostatně, není to jen doména lékařsví ...
    mírné donucovací prostředky
    fréza - (nástroj, někdy velikosti tužky nebo menší)
    frézka - stroj někdy velký jako dům

    OdpovědětVymazat