úterý 10. ledna 2017

Čím hůř, tím líp? Ano!

Tohle není, kupodivu narážka na hnutí stejného jména. Reflektuji jen situaci na agitačním poli.

Nářek neomarxistů

Neomarxisté stále více naříkají nad tím, jak očekávají "příšerný" rok 2017, jak dojde k "rozkladu všeho pozitivního" a všechno bude špatné a dá strašně mnoho púráce a času, aby se vše zase "zlepšilo".

Co to signalizuje

Neomarxisté všeho druhu jsou již totálně odtrženi od reality. Alespoň někteří z nich mají představu, že jejich jednoznačně negativní činnost přináší vlastně prospěch, a že je normálními lidmi hanebně nedoceněna.
Trochu mi to připomíná líčení jedné známé (ale podobné informace mám z více stran), že příslušníci (řadoví) rusky hovořících gangů, které zde v divokých 90. letech vybíraly od podnikatelů peníze "za ochranu", byli skutečně přesvědčeni (svými šéfy), že dělají legální a pro "ochraňované" prospěšnou činnost. Byli proto následně silně rozhořčeni nad tím, že je "ochraňovaní" odmítají a jakmile se zrestituovala policie do funkčního stavu, tak proti nim ty policisty volají.
Přesně takovouto názorovou polohu zaujímají naši neomarxisté (a zahraniční pochopitelně také). Nejsou schopni pochopit, že to, co se snaží v evropských zermích nastolit, je pro lucidní a problém chápající občany noční můra, k níž mají vztah srovnatelný se vztahem k nacistické okupaci nebo letech největšího řádění kumunistů. A že ti, co jim dosud přitakávají, jsou prostě neschopní pochopit jejich skutečné záměry (a problémy mají hlavně v "nových" zemích EU, protože jejich aktivity se stále více blíží aktivitám komunistických stran, které má významná část zdejší populace ještě v relativně čerstvé paměti.
A hlavním problémem těchto lidí je to, že počet lucidních a v širších souvislostech jejich snah se orientujících lidí neustále narůstá a s sebou strhává i část nerozhodnutých či pořád ještě nechápajících.

Uprchlická krize

Už jsem zde svého času konstatoval, že uprchlická krize v podstatě slouží do jisté míry jako katalyzátor. Asi jako když na škvířící se a čmoudící kostku cukru hodíme trošku prachu ze rzi a ona pak najednou vzplane jako loužička benzínu.
Je velice pravděpodobné, že "prozření přes uprchlíky" je jedinou pozitivní stránkou jejich příchodu do evropských států. Je docela možné, že kdyby této krize nebylo, tak by se podařilo "liberálům" postupně rozložit společnost a zejména v tichosti vymýt mozky nastupujícíc generaci (což se jim zčásti, ale naštěstí nikoli stoprocentně, podařilo ve starých státech EU) a následně by mohli společnost ovládnout, protože "rasistická", "xenofóbní" a "nevzdělaná" opozice by již byla příliš slabá k účinnému odporu.
Z tohoto důvodu můžeme pozorovat naprosto zjevnou snahu antidemokratických sil zamlčovat nebo dokonce lživě popírat klíčová fakta o "uprchlících". V některých případech je to až dětinské, jak se snaží teroristické útoky vydávat za dílo "osamělých šílenců" a když se prokáže, že měli desítky spolupachatelů a významnou nespecifickou pomoc ze strany islámské komunity včetně dalších uprchlíků, snaží se celý incident zakrýt oponou mlčení a ignorování. A toto schéma se opakuje natolik pravidelně, že už to musí být nápadné i naprostým idiotům. Informace o islámské orientaci teroristů, jejich širším napojení na islámskou komunitu a na uprchlíky, jsou v rámci této kampaně zuřivě popírány (tedy "uváděny na pravou míru"), ale jakmile se uvedené skutečnosti (zjevné i naprostým idiotům) prokáží natolik jednoznačně, že to už nejde zatloukat, tak se prostě mlčí. Že by někdo původní nepravdivá "vyvrácení" uvedl na pravou míru a omluvil se za ně, to rozhodně nehrozí.
Lze důvodně očekávat, že se podobným způsobem bude chovat i Chládkovo "Ministerstvo pravdy".

Mělo by nás to těšit

V podstatě by nás mělo těšit, že neomarxisté očekávají v nejbližší době neúspěchy. Je však důležité neusnout, pokud takto šťastně budoucí události (a zejmoéna rok 2017) opravdu proběhnou, na vavřínech. Je nutno si neustále připomínat, že neomarxisté se chystají na delší zápas a budou na to zcela jistě připraveni. Nesmíme se uspokojit s pouhým okdražením jejich snah. Je třeba hrábnout hlouběji tam, kde je to bude nejvíce bolet. Vidím zde asi dva okruhy:
  • velmi zredukovat neziskovky. Naprosté většině z nich zcela zastavit apanáž a vygenerovat současně překážky, které by jim komplikovaly získávání peněz ze zahraničí. Neziskovky takto placené by musely veřejně zahraniční sponzoring uvádět, a to při všech příležitostech, kdy publikují nebo veřejně zaujímají nějaké stanovisko. Pokud někdo bude ječet, že to tak mají v Rusku, tak je třeba mu odpovědět, že v USA to tak mají ještě o cca 50 let déle
  • trvat na depolitizaci školství, za niž jsme zvonili klíči v roce 1989. V současné době se, především snahou ČSSD, ale s přicmrndáváním dalších vládních stran mění školy opět ze vzdělávacích institucí na vymývárny dětských mozků, jak tomu bylo za komunistů. Rodiče mají, protože se neomarxisté a podobná pakáž dosud neodvážili otevřeně zrušit demokracii, více možností tomu vzdorovat než za Husáka (či Gottwalda) a měli by tyto možnosti "do mrtě" využívat. Měli bychom vytvořit společenské klima v duchu, že učitel, který nějak indoktrinuje děti (byť třeba pod rouškou náboženství), je horší než pedofil (což v reálu také je) a takto by se s ním i mělo zacházet.

Čeká nás prostě zajímavý rok. I v případě, že věci, které jdou na nás v podstatě nezávisle (volby v řadě zemí EU), dopadnou pro nás dobře (zvítězí v nich "rasisté", "xenofobové" a vůbec "populisté"), nesmíme ani sebeméně polevit. Volby budou i u nás a v ideálním případě (který, bohužel, nastane leda zázrakem) by měli po nich mít "xenofobní a antievropští populisté" ústavní většinu. A na obzoru  jsou další boje, jejichž cílem by mělo být omezování vlivu neomarxistů na společnost.

2 komentáře:

  1. A pak že je slovo roku post-faktický. Kdepak, na tomhle blogu je to rozhodně neomarxista! :)

    PS: Chovanec není Chládek

    OdpovědětVymazat