pondělí 2. ledna 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Chalifátníci vraždili

Zaútočili na civilisty prchající z al-Bábu a třicet jich zabili. Je to ukázka toho, že chalifátníci budou vždy a za všech okolností masívně vraždit lidi, snažící se dostat z jejich dosahu, podobně, jak to dělali v době železné opony komunisté. Konec konců, je to jedna z příčin, proč jsou neomarxistům tak sympatičtí.

V osvobozeném Aleppu

byly nalezeny zbraně a munice německé výroby. Německý stát přinejmenším toleroval (asi muslimům v Německu usazeným) podporovat vojenským matriálem chalifátníky.

Šéf hradního zahraničního odboru,

Hynek Kmoniček, se vyjádřil velice jednoznačně: Evropa nezvládá boj proti teroristům, a tím otevírá dveře politickému extrémismu.
Budu hodně ošklivý: Pan Konvička právě před tím varoval již před cca dvěma lety (ještě dlouho před vystřílením redakce Charlie Hebdo). On je ovšem "politický extrémista". Obávám se, že EUropolitici udělají raději extrémistu i z toho Kmoníčka, než by změnili svůj řiťolezný postoj k islámským teroristům.

Občané

vybrali pro rodinu zavražděného polského řidiče přes pět milionů korun (v přepočtu). Bohužel, byl to jediný člověk, který v této aféře dělal co mohl, aby zabránil nejhoršímu. Čest jeho památce, zato mnozí politikové, kteří jsou za tyto věci placení, by si zasloužili pohřeb do hory lidštinců.

V Nigérii

dopadla špadně dvojice sebevražedných atentátníků: Muž se odpálil tak blbě, že nikoho nezabil a ženě nálož selhala a následně ji dav zlynčoval. "Sic semper islamists."

První afghánská pilostka

požádala o politický exil v USA, protože v Afghánistánu je ohrožena islamisty.
V tomto státě také došlo k useknutí hlavy ženě, která si dovolila jít sama nakupovat, což ten exil docela vysvětluje.

Rusko a Turecko

se dohodly, k velkému jekotu všech ultralevičáků, na příměří v Sýrii.
Asad se obrátil a Evropu s poselstvím, vyzývajícím Evropany (tedy ultralevicovou sběř, co se nacpala do vedení EU), aby nechali Syřany vyřešit jejich problémy po svém.

Rusko

informovalo o údajném zamezení teroristického útoku v Moskvě.

Podle některých zpráv

se nejbrutálněji v syrském konfliktu projevovali zahraniční bojovníci v řadách chalifátu. Je to logické: Tito lidé jsou zcela jasně morálně narušení už tím, že přijali islám, a potom tím, že za něj odjeli bojovat do zahraničí. To je prostě dvoustupňový výběr.

Merkelová

označila islámistický terorismus za "největší zkoušku pro Německo". Že by reflektovala své pozvání islamistů do Evropy, a zejména do Německa, to ovšem nehrozilo.

Nositelé

Nobelovy ceny za mír (tedy něco, jako třeba terorista Arafat) kritizovali Barmu za zacházení s islamisty, kteří se do této země nacpali a snaží se tam získat statut menšiny, aby mohli ohrožovat a utlačovat majoritní nemusimské obyvatele.

Terorista,

převlečený za Santa Clause, střílel z kalašnikova v klubu Reina v Istambulu. Významnou část obětí tvoří turisté. K útoku se nakonec přihlásil chalifát, což může a nemusí odpovídat pravdě.
Skutečným viníkem je, pochopitelně, Erdoganova islámistická administrativa, která je s pachateli těchto akcí v ideologické shodě. A také EU, která procpala tohoto islamistu k moci tím, že mu pomohla destabilizovat armádu, udržující do té doby silou sekularitu Turecka.

Imigrace


Imigranti 

zapálili v Berlíně bezdomovce. Toho se podařilo uhasit, podezřelí ze žhářství (pokusu o vraždu) byli zadrženi, je ovšem otázka, co s tím nadělá politkorektní justice.

K sexuálním útokům

o silvestra docházelo i předevčírem, přes masové preventivní akce, které sluníčkáři označovali za rasismus.

Ve městě Ełk

(Polsko) ubodali arabskomuslimští majitelé kebabárny Poláka, který jim hodil do provozovny petardu (silvestr?). Výsledkem je pobouření občanů a policejní ochrana pachatelů a jejich majetku.

Téměř 25 % imigrantů lhalo

při vstupu do Velké Británie o svém věku (dělali ze sebe děti nebo alespoň mladistvé). Plyne to z průzkumu, kdy se u více než dvou tisíc migrantů podařilo objektivně stanovit jejich věk a porovnat s udávaným. Jak to vypadá s těmi nezkontrolovatelnými už neříkají, nicméně statistika umožňuje extrapolaci, zatímci jako epidemiolog bych čekal, že ti nekontrolovatelní budou lépe zakonspirovaní a těch lhářů mezi nimi bude ještě více.

Ve Švédsku

byly zveřejněny detaily soudně lékařské zprávy o stavu matky dvou dětí, která byla brutálně znásilněna skupinou imigrantů. V jejím konečníku a v dalších částech zažívacího ústrojí bylo nalezeno sperma nejméně čtyř různých mužů. Jeden z útočníků, mluvčí za imigranty, o oběti prohlásil, že je k*va.

Obecné


Rusko

sčítá oběti při shledávání spadlého letadla s částí Alexandrovců. Některá těla jsou tak poničená, že je patrně bude nutno identifikovat pomocí DNA. Zatím to vypadá, že nešlo o teroristický útok, ale že letounu selhaly klapky.
Další informace upřesňují, že letadlo se patrně nemohlo z nějakých důvodů dostat na správnou letovou hladinu, patrně se piloti snažili klesání vyrovnat, ale pro nějaké problémy se jim to nezdařilo.
K nehodě vydal několik karikatur list Charlie Hebdo.
Kolem pádu se vynořily i konspirační teorie, které poukazují na výbuch, zaznamenaný kamerami některých přímořských hotelů a značnou destrukci letadla (v oblasti centroplánu, kde je konstrukce nejpevnější) i těl cestujících, nápadně konstrastující se situací při nehodách, kdy spadlo dopravní letadlo ze srovnatelné výšky na vodní hladinu.
V Rusku narostl počet obětí popíjení vody do koupele s obsahem alkoholu na 77, je to tedy více než počet zemřelých Alexandrovců, ale méně, než celkový počet obětí této letecké katastrofy (tedy včetně dalších cestujícíh a posádky). Bohužel, zatímco počty obětí té letecké katastrofy se již zvyšovat nebudou, počet obětí vody do koupele poroste.

O nehodách

většinou nereferuji. Tahle je ale velice příznačná: 58 letý cyklista nezastavil na stopce a rozšrotoval ho automobil, jedoucí po hlavní silnici.
Cyklisté jednak mají velmi divoké představy o tom, že se na ně dopravní předpisy nevztahují a jednak je ani neznají. Asi jedinou cestou, jak udělat v této situaci pořádek, bude řidičský průkaz pro cyklisty (asi v rozsahu řidičského průkazu na malé motocykly).

Soudruzi cenzoři

z ministerstva vnitra se brání tomu, aby takto byli jako takoví označováni, jak to učinil president Zeman ve svém vábočním projevu. Oni přece nejsou žádní cenzoři, oni budou jenom cenzurovat. Konec konců, i za Husáka cenzura vlastně oficiálně neexistovala, jenom byla.
Vzhledem k tomu, že se o cenzuře, tedy "boji proti falešným informacím", vyjádřili pochvalně i komunisté, je jasné, jaké hodnoty tato akce naplňuje.

Zabij bobra,

zachráníš strom. Toto heslo ukazuje absurditu politické ekologie, pro znečitelnění někdy označované za "ekologismus". V reálu se ukázalo v parku Lednicko - Valtického areálu, kde bobři napáchali milionové škody a především zničili řadu několik set let starých a druhově na našem území mnohdy unikátních stromů.

Podle BBC

se anglická královna Alžběta II. v soukromí vyjádřila pro brexit.

V Česku

stoupala incidence chřipky na hranici stavu epidemie.

Barack Obama

škodí jak může. Nyní vydal "na pohřbení" kostru Muže z Kennewicku, starou cca 8400 let, což zabrání její identifikaci. Problém je, že nejstarší americká populace, z níž tento jedinec pochází, pravděpodobně neměla s indiány (jejich předky) nic společného, ale jedná se nejspíš o příchozí z jiných oblastí (ve hře je i Evropa). Tuto populaci předkové indiánů po své invazi do Ameriky přes Behringovu úžinu vybili (tudíž by průkaz tohoto faktu dosti zamíchal politickými kartami, pracujícími s "nebohými oběťmi zlých bílých mužů").
Obama také vypověděl 35 ruských diplomatů kvůli údajným hackerským útokům z Ruska (které se nikdy nepodařilo prokázat, byť se o to pracovníci jeho administrativy snažili, až se z nich kouřilo). Putin reagoval velmi zdrženlivě a spolu s Trumpem dali najevo, že tohle už je na nich.
Trump se navíc nechal slyšet, že za útoky nemuselo být Rusko.

Finsko

hodlá zavést zaručený příjem pro nezaměstnané. Uvažuje o tom i Skotsko (dokud mu tyhle levičácké experimenty budou Angličané financovat).

Kerry,

zástupce Obamovy administrativy, obhajoval protiizraelskou rezoluci, kterou podpořily USA. Trump to komentoval, že po nástupu do funkce provede ve vztazích vůči Izraeli "obrat".

Po představitelce

princezny Lei z Hvězdných válek, která zemřela na následky masívního infarktu, zemřela o den později i její matka, kterou asi známe nejlépe jako hvězdu hudebního filmu Zpívání v dešti.

Česká občanka

byla v Kambodži spolu s dalšími cizinci obviněna z pašování drog, hrozí jí až doživotí, což v podmínkách  tamních vězení není trest příliš dlouhý. Problém nevidím v onom pašování a trestu za ně, jako spíše v tom že tento stát není s to zajistit nestranné policejní vyšetřování a spravedlivý proces.
Ve Finsku zase přišli na to, že tamní šéf protidrogové policie propašoval na území státu 800 kg hašiše. Inu, tomu doživotí nebo špagát určitě nehrozí.

V Albertovi

prodávali polský čaj (vyrobený v licenci), který obsahoval atropin a skopolamin.

Na Slovensku

zjistili u jednoho chovatele ptačí chřipku, na niž mu vymřely slepice.

EET

kolabovala na silvestra. Předzvěst toho, co se bude dít při zavádění povinnosti hlásit účtenky přes EET dalším skupinám podnikatelů.

2 komentáře:

  1. Solutreánská hypotéza je nesmysl. Na založení funkční populace by bylo potřeba několik set jedinců, a to by proudy u hranice ledu s rybářskýmí bárkami nedaly. U pár lidí ano, ale ne na vytvoření populace. Navíc pro ni není žádná genetická evidence.

    USA jako 1. kolonizovali na lodích populace z Asie, od Beringova moře přes pobřeží Kanady k Oregonu, Kanada a Aljaška byly ještě silně nehostinné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to v době mezi starším a mladším dryas. Část ledu byla ještě v ledovcích, ale kde nebyly ledovce, bylo už relativně teplo, přitom byla hladina moře výrazně níž, než nyní. Přejezdy na jednoduchých loďkách, určených k rybaření, asi možné byly

      Vymazat