pondělí 2. května 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

V Bagdádu

došlo na začátku týdne k islámistickému atentátu s více než deseti oběťmi. K dalšímu, tentokrát se sedmnácti oběťmi, došlo na konci týdne.

USA

vybombardovaly posty chalifátníků, využívané ke střelbě na Turecko.

Maďarský premiér

jasně definoval, že islám je neslučitelný s maďarskou ústavou. Můžeme Maďarům takového premiéra leda závidět, stejně jako Němci.

V Bangladéši

rozsekali šéfredaktora časopisu pro homosexuály. Je zajímavé, že ministru Pelikánovi toto nevadí, zatímco vtipy o homosexuálech chce kriminalizovat.

Zpravodajské služby

varovaly před chalifátnickými hnízdy v Británii, Itálii a Německu. Také před údajně chystaným útokem ve Švédsku. Protě ono #přijímáme se opravdu "vyplácí".

V Turecku

islamisté sondovali reakci na případné zakotvení islámu do zatím oficiálně sekulární ústavy. Bylo to moc i na Erdogana, preferujícího plíživou islamizaci země.

Francouzský muslim

byl odsouzen za odlišnou otevírací dobu pro muže a ženy coby údajnou "diskriminaci".

Osm džihádistů

se k velkému, leč politicky silně nekorektnímu, obveselení publika odpálilo předčasně, snad omylem. Trochu to připomíná "sebevražedné komando Judejské lidové fronty" ze "Života Briana". Prostě orient...

V Pardubicích

se objevily plakáty, varující před islámským terorismem (portréty konkrétních zavražděných s komentážem "zavražděn/a ve jménui Alláha"). "Kriminalizovat!", ječí proislamizační věrchuška.

Advokát

teroristy Salaha Abdeslama o svém klientovi prohlásil, že má "inteligenci vysypaného popelníku". Nicméně právě takoví lidé by nám měli po islamizaci vládnout.

Soud

vrátil žalobu proti Konvičkovi k prošetření policií.

Imigrace

Rakousko

zavedlo kontroly na hranicích s Maďarskem.

Norové

dávají migrantům až 350 tisíc, pokud se vrátí domů.

Rakušané

se rozhodli zavřít plotem Brennerský průsmyk.

Pan Ki-Mun

blekotal o nepřípustnosti omezování migrace. OSN by měly civilizované státy zatnout tipec protože žije z jejich peněz a v posledních letech přitom jedná zcela zjevně proti jejich zájmům.

Obecné

Pokračoval kvikot kolem "nacistických" nápisů na provozovnách fašizujícího hnutí hate free. Později se objevily další nápisy.
Pokračuje i boj mezi kandidáty na presidenta USA.

Blok proti islámu

se rozešel s Úsvitem - skupinou poslanců, kteří se odtrhli od Okamury. Před spojením s touto skupinou, za níž stojí tvůrce pochybných "Věcí veřejných" Bárta, mnozí Konvičku a spol. varovali a na jejich varování skutečně došlo.
Na konci týdne Konvička vyhlásil práce na přípravě zcela nové strany s pracovním názvem Alternativa pro Česko.
Pokračují i tahanice kolem peněz, které má ČSSD vyplatit Altnerovi. Spekulovalo se i o prodeji dluhu ČSSD Altnerem profesionálním vymahačům, zatím to bylo odmítnuto.

V Rakousku

zvítězil v prvním kole kandidát svobodných před kandidátem zelených, vládní strany totálně propadly. Je otázka, zda ve druhém kole bude fungovat taktika "všichni proti svobodným", jak zafungovala ve Francii proti Le Penovcům, nebo zda to stačit nebude.
Pragmaticky bychom měli přát vítězství svobodným, protože vítězství zeleného kandidáta by povzbudilo pruzení rakouských zelenomozků proti Dukovanům a Temelínu.

Aktivistka,

napadající policisty, ke zděšení normálních lidí, vyhrála odvolání.
Vedení policie se postavilo za svého člověka.

Blekotalové

blábolí, že obchodní dohoda s USA povede v Česku ke zvýšení platů. Neexistuje jediný mechanismus, který by k něčemu podobnému vedl.

Tisícovka

(možná počet politkorektní sdělovací prostředky okrouhlí nahoru) demonstrovala v Praze proti "nenávisti". Nenávist, hlásaná představiteli islámu, jim, pochopitelně, nijak nevadí.

V běloruském mléce

byly objeveny radionuklidy z černobylské havárie.

V souvislosti s výročím

ocenil Putin záchranáře z Černobylu. Řadu z nich in memoriam.

Ústavní soud

rozhodl, že nemocnice nemohou brát poplatek za přítomnost otce u porodu. Problém vidím v tom, že tato přítomnost je spojena se zvýšenými "provozními náklady".

Norsko

se bude odvolávat proti rozsudku, že s Breivikem zachází nelidsky.

USA

se nechaly slyšet, že v případě nutnosti provedou proti KLDR preventivní jaderný úder (on by konvenční ani neměl smysl).
Severní Korea mezi tím neúspěšně vyzkoušela raketu (schopnou nést jadernou nálož), kterou by hodlala zasáhnout americké základny na ostrově Guam.

Podle meteorologů

má být chladno až do června. Holt globální oteplování v praxi. V Liberci dokonce námraza zastavila tramvaje. V pátek ráno bylo dokonce až -16 stupňů.

Ficův kabinet

získal důvěru slovenského parlamentu.

Polsko

se rozhodlo zřídit celostátní domobranu v souvislosti s obavami z Ruska.

V Rusku

se podařilo školačce bez letenky a dokladů odletět z Moskvy do Petrohradu. Asi budou padat hlavy a snad některé z nich budou i odpovědné za selhání bezpečnostních opatření.

Kněz Tvrdoň

znásilňoval farnice. Problém je, jak mu dokázat, že postup "z pozice duchovního vůdce" je srovnatelný se znásilněním např. nadřízeným v zeměstnání apod. (prostě zneužití závislosti). Faktem je, že v případě "Guru Járy" to problém nebyl a jeho "odháčkovávání" soud patřičně "ocenil". Ještě "štěstí", lze-li to tak nazvat, že mezi knězovými oběťmi byla jedna třináctka, z jejíhož zneužití se tak snadno vyvléct nedá.

Důvěra k EU

je v Česku nejnižší od vstupu do ní.

Německou

JE napadly počítačové viry. Podle komentářů na Lupě se tam asi dostaly přes nějaké USB médium, na kterém si snad někdo přinesl hru, nebo podobný program. IMHO nemají tam mít wokna.

Nezaměstnanost

je v tuzemsku nižší než v Německu.

Václav Klaus

byl hostem sjezdu AfD, probíhajícího za jekotu ultralevých fašistoidů ve Stuttgartu. Na programu byl přijat dokument s názvem "Islám do Německa nepatří".

První Máj

proběhl vcelku klidně.

CIA

prohlásila, že zveřejní utajované kapitoly o teroristickém útoku 11. 9.

Žádné komentáře:

Okomentovat