úterý 17. května 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

V Sýrii pokračují nálety i pozemní boje. Od ukončení aktivit Ruska se však protichalifátnické koalici daří zcela zřetelně hůř.

Při náletu na automobil

se podařilo zabít jedoho z velitelů chalifátu, Abú Vahíba.

Policie tvrdí,

že útočník z Mnichova nebyl muslim, ale blázen. Je otázka, kolik lidí tomu dnes bude věřit. Zejména v souvislosti s tím, jak vycházejí najevo stále nové a nové informace o utajování islámských zločinů. Útočník zatím skončil na psychiatrii.
Znalci islámu se také nechali slyšet v tom smyslu, že islám chápe útoky proti ženám jako ponížení jejich partnerů (nebo, které partnera nemají, otců a bratří).

94 mrtvých

si vyžádal islámský atentát v Bagdádu.

Chalifát

znovu útočí na Palmyru.

Islamisté

povraždili v syrském městě Hamá místní alávity (je to sekta, která představuje asi jediný směr islámu, který je jakž takž kompatibilní s evropskou civilizací, patří k ní i president Asad).

Podařilo se usmrtit

velitele Hisballáhu, teroristické organizace, která se v současné době převlékala do beránčího roucha bojovníků proti chalifátu.

Turecko

zvyšuje svoje vojenské aktivity proti Kurdům, bojujícím s chalifátníky.

Podařilo se najít a zveřejnit

video saúdského "rodinného terapeuta" s návodem, jak správně bít ženy.

Chalifát

se začíná připravovat na bitvu o své nynější hlavní město Rakká.

Pět velitelů

Boko Haram se podařilo zadržet v Nigérii.

Imigrace


Stále více se rýsuje,

že EU si bude muset poradit s imigranty bez Turecka, bude-li toho vůbec schopná.

Velký jekot

se strhl poté, co slovenští celníci stříleli na auto, odmítající na jejich příkaz, i na varovné výstřely, zastavit, a jedné z ilegálních migrantů kulka skončila v ledvině.

Referendum

vyhlásil maďarský premiér o přijímání "uprchlíků".

Policie

odložila případ pobodaného muslima se závěrem, že si buď zranění způsobil sám, nebo kryje skutečného pachatele.

V Salzburgu

imigrantští žáci předváděli na smartphonu video s násilím chalifátu, zpestřené pornem. Rodiče kvůli tomu kontaktovali stranu Svobodných, protože vládní koalici nevěří.

EUroposlanci

(zatím) odmítli poplatky za nepřijaté "uprchlíky".

Merkelová

nalezla u své kanceláře prasečí hlavu s textem, který německá policie dosud tají. Patrně si ho kancléřka nedá za rámeček.

Fašisté

z hnutí Antifa se pokusili ve Francii zavraždit rapera Goldofafa. Ten se jim politicky nekorektně ubránil.

Obecné


Merkur

přecházel přes Slunce.

Brexit

je předmětem diskusí a sporů v celé Evropě a ve Velké Británii, pochopitelně, zvláště. Lze si domyslet, že bruselští papaláši mají stažené hýždě, protože úspěšný odchod jednoho státu by strhl lavinu, po níž by z EU nemusel zůstat ani Benelux.

Obří požár
v Kanadě zničil část města McMurray.

Rakouský kancléř

W. Faynman v souvislosti s uprchlickou krizí a totálním propadem sociální demokracie, kterou vedl, rezignoval na státní i stranické funkce.
Patrně ho vystřídá dosavadní šéf drah Christian Kern.

OKD

nakonec šla do bankrotu. Problém je, co nyní s jejími zaměstnanci (hlavně horníky) a co s bytovým fondem, který kdysi dostala "za hubičku". Nakonec bylo dohodnuto 8000 Kč měsíčně po dobu tří let.

Česká pošta

vyrobila zmetek, který se časem stane filatelistickou atrakcí, byť ne tak velkou, jako jiné chybotisky. Na aršíku k výročí narození Karla IV ho pojmenovala "Calolus quatrus" (místo quartus).

Pologramotní novináři

se vzrušují nad "senzací", že v polském mase v Lidlovi byla salmonela. Problém je v tom, že v syrovém mase jsou salmonely prakticky vždy a musí se s ním zacházet jako s infekčním materiálem (podobně se musí zacházet i se syrovými vejci a s nepasterovaným mlékem).

DNA naruby

Zatím jsem slyšeli o testech DNA v souvislosti s vyviněním nevinně odsouzených. Nyní se objevil opačný případ: Ve Velké Británii zadrželi mladou ženu Clare Hamptonovou kvůli přestupku, rutunně jí odebrali vzorky DNA a zjistili, že se podobá DNA nedopátraného vraha, který roku 1984 znásilnil a zavraždil Melanii Roadovou. Případ vyvolává dvě otázky:
  • to už v GB opravdu na potkání analyzují DNA?
  • a co promlčení?
Jinak proti potrestání vraha nic nemám, ale rutinní analyzování DNA se velice snadno může zvrhnout.

Facebook cenzuroval

Provalilo se, že Facebook cenzuroval zprávy zobrazující se uživatelům tak, aby se jim neobjevovala politicky "nevhodná" témata.

V Praze

byl k vidění největší letoun světa, An-225 Mrija.

Typicky demokratický zmatek

vznikl v souvislosti s reflexními vestami, kdy se vzájemně kříží informace od úředníků, policie i STK. Kdosi si udělal džob na nové verzi vest (nerozpoznatelné od staré), která je prosazována mj. tak,  že některé STK odmítají dát technickou prohlídku, pokud řidič nemá v autě pro sebe nový typ vesty. Ministerstvo současně popírá, že by taková povinnost existovala.

Rosněft,

pokud nedojde ke změně, v podstatě rozbil OPEC (pro nás jednoznačně dobře).

Francouzská vláda

obešla parlament a direktivně schválila změny zákoníku práce, odstraňující nejhorší francouzské nešvary, vedoucí k vysoké nezaměstnanosti. Ti, kteří dosud měli svá "teplá místa" jistá, šíleně protestují.

Soudruh

Jean Asselborn, zahraniční ministr Lucemburska, se nechal slyšet, že z postojů států V4 dostává záchvaty. Inu, před pár desetiletími tu byl jeden, a ten zase sahal po revolveru, kdykoli slyšel slovo "kultura".

Vztah mezi BPI,

nyní pracujícím na vzniku politické strany "alternativa pro Česko" a Václavem Klausem, velkým příznivcem německé AfD, se začíná alespoň rýsovat.

Trump

už má nominaci na kandidáta za republikány prakticky jistou, socialista Sanders boj s Clontonovou dosud nevzdal a může její pozice zhoršit.

Rusko

má k dispozici nové rakety, prodce měnící směr letu a tím schopné snížit účinnost protiraketových střel.

Popularita Merkelové

klesla v Německu k jedné třetině. Začíná se stávat přítěží pro klerikály. Bavorský premiér prohlásil, že Merkelová je příčinou vzestupu AfD.

Provalil se skandál

s měřením u aut Mitsubishi. Vzhledem k tomu, že akcie firmy silně oslabily a vzápětí koupil třetinový podíl firmy Nissan, mohl to být i politicko-ekonomický manévr.

Americký radar

byl nakonec zprovozněn v Rumunsku. Polsko na svém území zase umístilo antirakety. Rusko se vyjádřilo, že radar i místa s antiraketami "má na mušce".

Další trosky,

náležející s vysokou pravděpodobností zmizelému malajsijskému Boeingu, byly vyplaveny na pobřeží v Jižní Africe.

Švédsko

začíná řešit, že vládní stranu zelených infiltrovali islamisté. Bylo to přirovnáno k situaci za studené války, kdy některé politické strany a další struktury infiltrovali sověti.

Voršilky

prodaly omylem zrestituovanou budovu Nové scény Národního divadla. Inu, co chtít po církevnících?

Ministr Herman

(za KDU-ČSL) se oficiálně zúčastnil sjezdu Sudetoněmeckého landsmanschaftu.

Švýcarsko

zrušilo trestní stíhání Miloslava Ransdorfa, který patrně na jeho následky zemřel. Přinejmenším to výrazně ztíží zjišťování, kdo za kauzou jeho podivného zatčení stál.

U Madridu

hořel megasklad pneumatik, "ekologicky povinně" vykupovaných. Firma, která na jejich likvidaci brala dotace, s nimi nic nedelala a sklad začal hořet takovým způsobem, že je vysoké podezření ze žhářství. Lidé jsou zlí, a tak se ptali, zda mají soudruzi z Madridu na svůj sklad emisní limity podle Euro 5 nebo Euro 6. Celá tahle věc ukazuje podstatu ekobyznisu a v EU zvláště.

Děloha

byla poprvé transplantována v Česku, a to z matky na dceru.

Provalilo se,

že EU hodlá zakázat další kategorie spotřebičů, údajně "neúsporných" a pouze čeká na refererendum o brexitu, aby tím podpořila setrvání Británie v bruselistickém schweinerei.

"Apolitickou"

soutěž EUrovize vyhrála ukrajinská Tatarka s "apolitickou" písní o pronásledování Tatarů za Stalina. U nás byl zájem o její sledování minimální, přestože se do finále probojovala i naše zpěvačka (a tam skončila předposlední).

Vřesoviště v Brdech

by mělo být revitalizováno uměle založeným požárem. Požáry jsou v tomto biotopu normální a rostliny vřesu, na rozdíl od druhů, které do vřesovišť mohou invadovat, je přežívají dobře.

Za velkého jekotu ultralevice

přirovnal londýnský exstarosta Johnson EU k Hitlerově říši.

Soudruh kníže

se vyjádřil, že mu dělají starosti více prázdné kostely než plné mešity. Poněkud nechápe, že všechna "abrahámovská" náboženství jsou bezcenný shit, takže neexistuje jediný důvod, proč by jejich provozovny měly být plné.

1 komentář:

  1. Vřesoviště mi připomíná národní park Tsitsikammu, nejhezčí místo, které jsem kdy ve volné přírodě viděl. Tolik svobodně běhajících prasátek bradavičnatých a záludných vyder aby pohledal. :)

    OdpovědětVymazat