pondělí 23. května 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Kuvajt

vyhostil dvě české občanky, které nabízely v zemi sexuální služby. Faktem je, že dámy dopadly ještě dobře, mohly přijít i o hlavu.

Ujgurský muslim,

zatčený za bombový útok v Thajsku, vřískal na veřejnosti a na reportéry "nejsem zvíře". To ovšem všichni vědí, včetně toho, že zvířata, na rozdíl od lidí, jako je on, nejsou zlovolná.

Irák

odvobodil od chalifátu město Rutba.

Kontraverzní seminář

"Máme se bát islámu?" na půdě PS PČR byl "narušen" projevy paní Samkové (psal jsem o tom i s odkazem na plný text minulý týden) a B. Kurase (byl na sobotním Neviditelném Psovi). Nyní různí se "odborníci" snaží udělat z černého čtverce bílé kolečko a fakta, která v těchto projevech byla řečena, zlehčit.

Bylo nalezeno

několik školaček, které unesli muslimové z Boko Haram. Jsou ve špatném stavu a některé těhotné, nebo s novorozeňaty.

Diskuse

se rozpoutala kolem analýzy, podle níž islám může některám ženám nabídnout pocit jistoty. Uvedené je, bohužel, pravda. Podobný pocit jistoty a sounáležitosti ovšem může nabídnout i drogová parta nebo jiná sekta než muslimové.

Chalifát plánuje

podle zpráv rozvědek další teroristické útoky v Evropě. Má proto ideální podmínky, protože EU podporuje a udržuje příliv "uprchlíků" a navíc se snaží znemožnit obranu občanů (zákazy zbraní a dalších prostředků, které by mohly atentátníkům znepříjemnit život).

Afghánský policista

postřílel osm svých kolegů a odkráčel tam, kam ho srdce táho - k radikálním muslimům.

Až 18 let

žádá prokurátor pro pachatele a spolupachatele bruselských atentátů (IMHO tady by měl jasný význam trest smrti, provedený způsobem, odporujícím "odchodu do ráje"). Je souzeno 16 lidí, ale 9 je ještě na útěku.

Chalifát

vymyslel nový způsob "popravy": Rozpouští vězně v kyselině.

Zakia Belkhiri,

muslimka, která pořídíla propagandisticky silně využívané selfie před demonstrací "xenofobů" a "nácků", byla "proklepnuta" a našly se na ni její starší (když jí bylo 18+, tedy by byla, alespoň u nás, trestně odpovědná) výroky na Twitteru, kdy inzerovala nenávist k Židům a hlásala, že: "Hitler nezabil všechny židy, nějaké nechal. To proto, abychom věděli, proč je zabíjel." Tedy by v podstatě u nás mohla jít sedět za schvalování holokaustu rozhodně explicitnější, než za jaké je popotahován A. B. Bartoš.
Na druhé straně se tomu nelze divit: Muslimové měli zholokaustování Židů v programu od Mohamedových dob (první holokaust provedl sám Mohamed, když vybil všechny Židy na Arabském poloostrově; z hlediska stoprocentního "judenfrei" byl proti němu Hitler, byť měl k dispozici techniku 20. století, v podstatě žabař).

Imigrace

Sexuální útoky

pokračovaly na "kulturním festivalu" v Berlíně. Nemohu se nepřiznat k jistému pocitu zadostiučinění (sdílenéím s JXD z Reflexu), protože se jednalo o jednoznačně sluníčkářskou a multikulti akci. Sluníčkářky se na vlastní kůži (i jiné části těla) přesvědčily, že jisté informace o muslimech a imigrantech nejsou jen "výmysly xenofobů".

Nechce se věřit

zprávě z Německa, že klesá násilná kriminalita a narůstají imigrační zločiny. Problém vidím v tom, jak jsou nastavena kritéria, a zda a nakolik platí "islámský bonus" u obecné kriminality.

Podařilo se zlikvidovat

vůdce Talíbanu a jeho smrt byla později potvrzena.

Imigranti

se porvali s použitím železných tyčí na jedné z ubytoven v Německu.

Pařížští atentátníci

přicestovali alespoň zčásti (nejméně čtyři z nich) s "uprchlíky". Podařilo se to prokázat na základě stop z místa činu.

Obecné

Bruselské metro 

nebylo vyklizeno, protože odpovědné orgány, hlásící problémy, měly špatnou e-mailovou adresu na osobu, která to mohla zařídit. Faktem je, že podobné věci jsou docela běžné, a proto se dělají cvičení, která by měly podobné chyby a nedostatky zjistit a vést k jejich nápravě.

Nový president Filipín

hodlá znovu zavést trest smrti, k velké hrůze všech zločinců i pachatelů dobra.

Nelsona Mandelu

napráskala CIA (což vedlo k jeho mnohaletému věznění). Problém s tím rozhodně nemám, dostal jen to, co si zasloužil. JAR se pod jeho vládou zhroutila z vyspělé země na zemi silně zaostalou a prolezlou zločinností.

V Utahu (USA)

měli skandál s vězněním ženy a jejích čtyř dcer dvěma mormony. Jen to ukazuje, že abrahámovská náboženství (tedy vedle jiných i mormonství, stejně jako islám) jsou prostě "ptáci z téhož hnízda" a žádné z nich není nic pozitivního.

Kontraverze

se objevila kolem "přeškrtávací" samolepky pro symbol EU na SPZ. Podle EUrofilů je to přestupek nebo dokonce trestný čin, pro normální lidi, vycházející ze znení zákona, řešícího akorát čitelnost písmen a číslic v SPZ, jichž se přelepka netýká, nejde ani o přestupek. Na přelomu tisíciletí naopak policie buzerovala ty, co si k SPZ přikupovali samolepku se symbolem EU, zhruba odpovídající tomu, co je na současných SPZ.

Byla silně kritizována

současná podoba maturity z matematiky, psal jsem o tom.

Aktivisté

žádají zastavení dotací z EU pro vepřín v Letech. K tomu asi tolik:
  • Areály vepřína a bývalého tábora se překrývají v jednom rohu z nějakých 10 - 20 procent, takže tvrzení o "znehodnocení pietního místa" je značně nadnesené.
  • Požadavky znějí od lidí, kteří nikdy v životě nic nevybudovali a většina z nich ani v životě nepracovala (činnost v NGO nebo jiných aktivistických spolcích se za práci považovat nedá).

Evropská komise

odmítla vystavit dva slovenské obrazy v rámci výstavky Slovenska coby státu na cirkulačně předsednickém místě; údajně vyvolávaly negativní emoce. Inu, vyvoláváním emocí všeho druhu se liší umění od kýče, ale to nějakému bruselskému pologramotovi těžko kdo vysvětlí. Hitler také některá umělecká díla prohlašoval za "zvrhlá".

Iniciativa

"Přichází cenzor" začala bojovat za svobodu na českém internetu. Na konci týdne se už mohla pochlubit podporou 130 organizací a firem.

Příhodně

se ztratila řada dokumentů od projektu Čapí hnízdo.

"Aktivista"

Jan Cemper si hodlá na 17. 11. 2016 zamluvit celou Prahu.

TOP 09

udělala jednou něco užitečného: Sestavila seznam aktivit současné vlády, omezujících svobodu. Jde o to, že vláda používá "salámovou metodu", nicméně jejím cílem jsou poměry asi na úrovni Severné Koreje.

Bez Andreje

Aplikace pro i-phone (ale časem se má objevit i na jiných platformách) umožní po přečtení čárkového kódu fotoaparátem z mobilu zjistit, zda výrobek pochází od koncernů vlastněných Babišem. V Česku láme rekordy stahovanosti.

V Česku

se rozšířil virus napadající routery.

Ve vládě Rakouska

poprvé zasedla muslimka. Patrně i to mělo vliv na nedělní hlasování v druhém kole presidentských voleb.

Poslanci Černochovi

kdosi hodil do schránky obálku s bílým práškem.

Egyptský Airbus

"zmizel z radarů". Nejdříve se šíleně mlžilo, ale na konci týdne vyplynula na povrch fakta, že v letadle byla aktivní požární čidla, a že se letadlo patrně do tří minut stalo neovladatelným, což nenasvědčuje "přirozenému" vzniku požáru, např. zkratem. Vypadá to, že nastala i dekomprese kabiny. Navíc se už našly trosky a kusy lidských těl, které patrně s nehodou souvisejí. Pro sekulárněji orientovanou vládu v Egyptě je to rána - už po předchozím leteckém atentátu klesl zájem turistů. Takže podle otázky "cui bono" je příčina atentátu jasná - ortodoxní islám.
Na konci týdne byly zveřejněny i fotografie některých z vylovených předmětů.

Vrah je zahradník

je známé okřídlené rčení, parodující prozrazování zápletky (a pachatele) detektivek. Nyní to nabylo reálné podoby: Ve Frankfurtu chytili sériového vraha žen - a byl to zahradník. Teď je otázka, zda s tím policie a prokuratura uspějí u soudu, protože i na toto téma existuje vtip (snad od Renčína): "Důkazy jsou jasné, ale kdo nám uvěří, že je vrah zahradník?" ptají se sebe dva policisté.

WHO

varuje, že v létě by se mohl dostat zika virus do Evropy.

Slovenskou lékařku

postřelili v Jižním Súdánu (křesťansko - animistické území s kmenovými válkami). Ta svým zraněním po několika dnech podlehla.

Ve Vratislavi

neznámý mladík vnesl do autobusu tašku s bombou. Řidič ji pohotově vynesl ven a stači utéct ještě před explozí.

Itálie

schválila registrované partnerství pro LG páry.

Zemřel

výtvarník Adolf Born, v 85 letech.

Pelikán

prosazuje zavedení laických přísedících a s problematickou a nejasně definovanou pravomocí. IMHO by bylo lepší zavést (resp. obnovit, za první republiky jsme je měli) porotní soudy.

Presidentské volby

v Rakousku vede Hofer, ale jetě se čeká na sečtení cca 700 000 hlasů z korespondenčního hlasování, které bude dokončeno v pondělí.

Čína

publikovala nálezy zkamenělin zjevně vícebuněčných organismů starých cca 1.5 miliardy let. Zatím byla považována za nejstarší fauna a flóra z období Ediakara z doby 541 - 635 milionů let před námi.
Můj názor je, že by se mohlo jednat o mnohobuněčná prokaryonta, která nevydržela následné ochlazení na "ledovou kouli" a po něm se už nevzpamatovala a vývoj šel cestou mnohobuněčných eukaryont.
Jinými slovy, pokud by nedošlo k onomu katastrofálnímu ochlazení, mohli zde vzniknou tvorové co do složitosti podobní dnešní flóře a fauně (vč. člověka) už před cca půl miliardou let. To je významný příspěvek k diskusi o možném vyspělém životě na exoplanetách, které podobnou havárií projít nemusely.

Žádné komentáře:

Okomentovat