neděle 29. května 2016

Mňau 2

(dokončení)

Co je to za záměr?

Je otázka, co tím může být sledováno. Svého času jsem vyslovil domněnku, že podobné aktivity mohou sloužit jako "cvičební polygon" tajných služeb nebo jiných podobných organizací, testujících možnosti a hodnotících konkrétní technologie ovlivnění obyvatelstva, protože zde jde o překonání pudu sebezáchovy, který je jedním z nejsilnějších. Jiné sekty se zase zaměřují na překnávání pohlavního pudu, kdy jejich příslušníci na povel souloží či naopak nesouloží.
Faktem také je, že pravoslaví je k podobným autodestruktivním aktivitám, provozovaným organizovaně pod hlavičkou náboženství, náchylnější. Skopci, kteří se kastrovali (muži) a uřezávali prsy (ženy) mají svou stránku i na Wikipedii, samospálence zase popisuje Merežkovskij ve třetím díle své trilogie Kristus a Antikrist. Podobných "jurodivých" skupin i jednotlivců v historii tohoto náboženství najdeme poměrně dost. V západním křesťanství se pochopitelně takovéto skupiny vyskytovaly také, ale byly daleko systematičtěji pronásledovány a byl o ně obecně menší zájem. Masové sebevraždy sekt a sektiček, derivovaných od nějaké formy křesťanství, se vyskytují i v dnešní době. Je tedy možné, že za problémem stojí nějaká neortodoxní sekta.
Druhou možností může být "hecování" ze strany západních tajných služeb. Konec konců, dnes už víme, že sovětská tajná služba takto "hecovala" hippies a další rozvratné skupiny, působící na západě, především v USA. Může to být klidně i "oplátka" za tyto aktivity.
To by mohla být, vedle výše uvedeného "testování metodiky" další státem organizovaná aktivta.
Nicméně si dovedu představit i jiné. Mohlo by klidně jít o skupinu působící v rámci oficiální církve, snažící se vymýtit mládež, tendující k "satanismu" (což se pozná tím, že se nechá vyhecovat k sebevraždě).
Jistěže všechny tyhle alternativy zahrnují nutnost zapojení jedinců, kteří by si perfektně rozuměli s doktorem Mengelem (maximálně on by z nich mohl mít blbý pocit). Takže se nedá vyloučit, že si takto "hraje" nějaká skupina psychopatů, která tím žádné "vyšší cíle" nesleduje.

Ještě k tomu proslovu

Dívka Rina, jejíž případ jsem již citoval, použila frázi "tak zatím ...", která se běžně používá na loučení s někým, s kým se hodláme ještě uvidět.
Tato fráze tedy napovídá jakousi víru v posmrtnou existenci. V něco, kde se všechny "velryby" zase sejdou.
Tohle je nutno dát do správných souvislostí, a ty představují jednoznačně projekt reevangelizace ruského obyvatelstva pravoslavnou církví.
Je mi známo, že křasťanství sebevraždu zavrhuje. Nicméně vytváří představu posmrtné existence, která nalamuje pochopení jedinečnosti života. Potom je už menší problém buď přehodit plus a mínus a udělat ze sebevraždy naopak záslužný čin, než k ní "hecovat" na terénu, přesvědčeném o absolutním konci života smrtí a jedinečnosti a neopakovatelnosti toho, co se odehrává mezi zrozením a jí.
Druhou možností je formální postup, který ze sebevraždy udělá něco jiného. Jestliže může imám přesvědčit muslima, že odpálení se v autobuse či metru není sebevražda, ale "smrt na džihádu", která je něco jiného a je naopak činem vysoce záslužným, vedoucím k okamžitému odchodu do ráje, tak je asi stejně dobře možné přesvědčit teenagerku, že pokud při té sebevraždě splní určitý formální postup (nahrání na video a vystavení na webu, určitým způsobem složené oděvnbí součásti a možná i další rituály, o nichž se neví), tak to vlastně není sebevražda, kterou soudruh pop zakazuje, ale něco jiného (kdo má dost bujnou fantazii, tak nějakých věrohodně se tvářících pojmů a jejich názvů vymyslí zcela jistě víc).
A jsem zase u té raevangelizace, kdy mládež, oblbená výukou náboženství, předkládající hory inkoherentních a vzájemně i vnitřně nelogických blábolů, a navíc nadřazující víru zdravému rozumu, vytváří "matroš", který lze na ty "velryby" přeměnit daleko snadněji než přesvědčené ateisty.
Křesťanství samo se svou představou "posmrtné blaženosti" je zcela nekompatibilní s evropskou kulturní tradicí, kterou charakterizují třeba tyto verše ze 12. zpěvu Vergiliovy Aeneidy:

Každému určen je den, jen kratičký, mizivý navždy, všem jest života čas
však slávu si prodloužit skutky, to jest chrabrosti cíl.

případně známá slova Agamemnonova ducha k Odysseovi, že:

 "poslední žebrák na zemi se má lépe nežli král v podsvětí".

Takže samo o sobě k sebevraždám, bez ohledu na odsuzování a vyhrožování peklem, spíše přispívá.
Uvedené platí, pochopitelně, i na projekt "reevangelizace", vyhlášený římskokatolickou církví i u nás.

Prostě nejlepší stav prevence něčeho podobného je ten, kdy dítěti vštípíme hluboké přesvědčení, že ten pán (či paní) co si s ním chce povídat o jakémsi "bohu" je stejně nebezpečný, jako ten (ta), co mu nabízí bonbón, po němž se bude cítit báječně. A že oba jsou naprosto jiná (podstatně vyšší) váhová kategorie, než ten pán, co mu dá pytlík bonbónů za to, když se před ním svlíkne. Nehledě k tomu, že ti první dva si po té třetí stránce taky přijdou na své, ať už cestou zneužívání věřících dětí kněžími, nebo dodávkou drog dětem za odměnu "v naturáliích".

A, pochopitelně, z toho, co bylo řečeno zde na závěr, plyne i vcelku jednoznačně postup, jakým dosáhnout, aby i na našich chatech a sociálních sítích nezačly plavat "velryby".

4 komentáře:

  1. Faktem také je, že pravoslaví je k podobným autodestruktivním aktivitám, provozovaným organizovaně pod hlavičkou náboženství.

    Nejsem si jist, ale mně v téhle větě něco chybí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "náchylnější" Děkuji za upozornění, opraveno.
      To má člověk za to, že ten text má předsumírovaný v hlavě a pak ho jen "virtuálně opisuje".

      Vymazat
  2. "Verbování velryb" se zabránit nedá, bylo to tady odjakživa. Vždy, když oficiální politika nemá jasnou cestu a cíl, objeví se takoví, kteří nabízejí "zkratku do ráje". Někdy jen tak, někdy si na tom namastí kapsu. Chilialisté (první i druzí) a další, kteří by se určitě dali vyhledat ve starověkých i středověkých textech. Křižácké výpravy do Jeruzaléma např.
    A že jsou to hlavně mladí? Jsou bez zkušeností, netrpěliví a jsou proto snadnější oběť.
    Mao a jeho Kulturní revoluce, Pol-Pot atd., komunisté v ČR v roce 1945, Zelení, sluníčkáři a multikulťáci dnes na Západě.

    Není náhoda, že u nás jich je málo. Máme tu svoji společenskou zkušenost - tu rodinnou i tu nevyslovitelnou. Jakýsi mem. Což je vakcína proti takovým ideologiím. Ne stoprocentní, ale epidemiím jak vidno zabránit může. [;>)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ona reevangelizace, i různé prasečiny, které se tč. dějí ve školství (povinná školka od dvou let apod.) mají právě tuto naši odolnost zlikvidovat.

      Vymazat