pondělí 30. května 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Smrt

šéfa Talíbanu z minulého týdne se podařilo potvrdit američanům. Jeho nástupce se raději drží v anonymitě.

45 lidí

povraždili sebevražední atentátníci v Jemenu.

Erdogan

hrozil EU vypovězením všech dohod. Merkelová za ním hned jela "jednat", ale vyjednala velký kulový.

Bombové útoky

s cca 100 oběťmi byly spáchány na pobřeží Sýrie, které zatím stálo mimo občanskou válku. 43 obětí jsou pacienti a personál nemocnice v Džabale.

V Nizozemí

schválili možnost odebrání nizozemského občanství teroristům.

Lékař palestinského původu

odešel ze země, kde měl normální práci a zázemí, a dal se k islamistům z chalifátu. Jen tím demonstroval, že možná každý muslim není potenciální terorista, ale naprosto není možné teroristy a neteroristy od sebe nijak odlišit, než dojde na lámání chleba.

Kurdové

společně s dalšími antichalifátníky začali tažení na Rakká.
Turci kvičí, protože do kurdských uniforem jsou oblečeni i US vojáci, takže se bojí jim střílet do zad, jak to dělali při dřívějších kurdských akcích proti chalifátu.

V Somálsku

se podařilo zlikvidovat 21 džihádistů z Aš-Šabáb.

Premiér Fico

prohlásil, že "Pro islám není na Slovensku prostor".

Typická

konvertitka k islámu, Sally Jonesová (konvertovala k islámu v souvilsosti se sňatkem s později zabitým teroristou Junaidem Hussainem), vyhrožovala na Tweetu atentáty v Evropě a explicitně v Londýně. Žije někde u Mosulu.
Na druhé straně to vypadá, že džihádistům v chalifátu klesá morálka a někteří mají zaječí úmysly. Jejich šéfstvo je už zčásti v Libyi.

V Karama

(střední Egypt) vypálili muslimové několik křesťanských domů a 70letou stařenu svlékli, zbili a vláčeli po náměstí. Vše pro údajný románek mezi křesťanem a muslimkou. Opravdu chceme mít tohle u nás?

Ve Fallúdži

se podařilo zlikvidovat místního velitele chalifátníků.

Turci

chtějí z Hagie Sofie (nyní muzeum) udělat zase mešitu.

Imigrace

Tábor v Ildomedy

Řekové vyklidili. Nové prostory - bývalé či stávající vojenské objekty, se imigrantům vůbec nelíbí.

Německá vláda

přijala zákon o integrování imigrantů - vazbu dávek na povinné sociální začleňování, výuku jazyka apod. IMHO pozdě.

Ve Švýcarsku

bylo rozhodnuto, že muslimští žáci musejí učitelkám podávat ruku.

Obecné

Pád

egyptského Airbusu dosud není vyjasněný. Podle experta patologa jsou na tělech vylovených obětí stopy výbušnin, šéf vyšetřování to popírá.
Je třeba si uvědomit, že Egypt je silně závislý na turistice a teroristický útok mu kazí renomé.
Obávám se, že přesně o tom je i kauza Kramný, protože Egypt nechce připustit, že jeho manželka a dcera zemřely na něco špatného, čeho se jim dostalo jako turistkám. Proto i ty šílené úvahy o "smrti elektrickým proudem" nad totálně znehodnocenými mrtvolami, neumožňujícími stanovit příčinu smrti. Nehledě k tomu, že odborníci na elektřinu a rozvody na diskusích v Česku jasně konstatovali, že by rozvody v hotelu musely být naprosto nepředpisové a potenciálně zabíjející i další turisty, aby se vražda tímto mechanismem mohla vůbec zdařit (a Kramný by musel mít rozsáhlé znalosti zcela mimo své formální vzdělání).
IMHO byly pokrmeny něčím na způsob yperitu, patrně coby teroristickým útokem. Namíchat yperit třeba do hořčice by nebyl z hlediska senzoriky problém.

Volby v Rakousku

dopadly pro "pokrokového" zelenomarxistického kandidáta. EUrohujeři jásají. Rozhodly korespondenční hlasy. Pokud jsem tomu rozuměl, tak korespondenčně mohou hlasovat v Rakousku ti, kdo
  • musí vycestovat mimo bydliště, případně mimo území státu, považuji za velmi rozumné
  • nemohou dojít do volební místnosti, považuji za rozumné, nicméně hrozí, že někdo bude hlasovat dopisy babiček a dědečků s Alzheimerem
  • žijí dlouhodobě až trvale mimo stát, toto považuji, a nejsem sám, za velmi nerozumné
V několika případech se podařilo prokázat, že hlasy byly sčítány už v neděli, ačkoli měly být sčítány v pondělí. Nemusí to znamenat nic, ten pán, co sedí ve vaší kanceláři před nedobytnou pokladnou s vrtačkou a hasákem, tam opravdu může čekat na nejbližší spoj MHD.
Je třeba také konstatovat (toto konstatování mi v diskusi chybělo), že nejde jen o ono známé "Nezáleží na tom, kdo koho volí, ale kdo sčítá hlasy" (J. V. Stalin), na kteroužto marxleninskou klasiku si vzpomenula řada diskutujících (inu, na politická školení jsme museli chodit všichni ze starší generace), ale také o možné "zneplatnění" "nesprávných" hlasů tak, aby nebyly započítatelné, či rovnou jejich fyzickou likvidaci. Což je jednodušší a kontrolevzdorné.

Skupina Ztohoven

půjde před soud, což je dobře. Ještě lépe by bývalo bylo, kdyby je hradní stráž z té střechy sundala střelbou, i s trenýrkami.

Předseda českého svazu vyhnanců

prohlásil o svém projevu, že obsahoval jen to, co si myslí většina národa, v čemž má pravdu.

Většina

našich občanů nesouhlasí s cenzurou internetu.

V Norsku

na poslední chvíli vyměnili soudce případu Michalákové a jejích dětí, pozadí tohoto manévru není jasné.

Timothy Foster,

který přepadl, znásilnil a zabil seniorku (a vše doznal a stojí si za tím i teď) byl Nejvyšším soudem USA zproštěn trestu smrti, protože "prokurátor sestavil porotu se samých bělochů". Takže se očekává, že porota sestavená z černochů (tedy afroameričanů) by ho osvobodila, protože toto etnikum považuje uvedené činy za aktivity v rámci normy?

Mohammed Zaman

(typický Brit) zabil zákazníka tím, že do jídla dal levnější arašidy místo dražších mandlí a explicitně to zatloukl nejen na jídelním lístku, ale i samotnému zákazníkovi, který ho na svou alergii na arašidy upozornil a na následky požití jídla s nimi posléze zemřel. Nebyl to jeho první průšvih na toto téma. Dostal šest let, což je IMHO za zabití, překonávající tou smrtí naše "Vítkovské vrahy", málo.

Na Ukrajině

zesílily (obnovily se) boje a v Donbasu padlo za jeden den 8 bojovníků.

Poslanci

přehlasovali Zemanovo veto, týkající se mimo jiné povinné maturity z matematiky. Debilizace mladé generace pseudomatematikou (protože k absolvování maturitních testů matematika jako taková potřebná není, je spíše na škodu) může pokračovat dál.

Ve Francii

stávkují odboráři, což patrně povede k narušení forbalového Eura.

Donald Trump

získal zbylé hlasy, potřebné pro republikánskou nominaci. Clintonová bojuje jednak s konkurencí ze své strany, Sandersem, jednak se stíny své politické minulosti, které se na ni rozlézají ze všech koutů politické scény.

Policie

dvakrát vyklízela Kliniku a potřetí hledala bomby bez jejího vyklizení. Aktivistky si stěžovaly, že byly podrobeny tělesné prohlídce (parafrázuji pana J. X. Doležala konstatováním, že to asi byly ty, co se nedávno myly; u ostatních stačila, respektive byla proveditelná bez blití policajtek, pouze prohlídka v prádle).

Putin

vrátil Savčenkovou na Ukrajinu výměnou za zadržené Rusy. Vypadá to, že je to danajský dar nynější ukrajinské věrchušce, protože dotyčná dáma je velice ambiciózní, získala, ještě v "ťurmě" poslanecký post a nechala se slyšet o záměru kandidovat na presidentský post.

Jak už jsem psal,

padl protikuřácký zákon a ministr Němeček, místo aby se staral o chod zdravotnictví (zrovna tento týden zemřel v Brně pacient v sanitce, protože nebylo nikde volné lůžko), tak řeší bezcenné ptákoviny.
Různí najatí pisálci teď blekotají, jak je to strašně špatně, a jak se vůbec nehodíme do EU. Asi do té, nad jejímiž vstupy se stále zřetelěji zjevují nápisy frakturou o tom, že práce činí svobodnými.

Senát

se hodlá s...át lidem do života víc, než jak to skrouhla poslanecká sněmovna a trvá na sedmi svátcích, během nichž by měly mít obchody zavřeno a obecně chcípnout pes, jak je to v některých starých zemích EU.

V Německu

se fašistická věrchuška snaží kriminalizovat Petryovou, předsedkyni AfD, u nás je zase snaha kriminalizovat Samkovou za její proslov na semináři PS PČR.

Padl návrh

zdanit peníze, které dostávají církve v rámci "restitucí". Církve ječí, ale padlo to v době, kdy jsou tisíce živnostníků buzerovány za to, že nepodaly přiznání DPH přes datové schránky, takže to jasně ukazuje rozdílný přístup sociálfašistické vlády k těm, kdo tuto společnost financují, a k těm, kdo na ní jen parazitují.

Florida

vydala drastické omezení léků proti bolestem. Pacienti s rakovinou a dalšími zdroji úporných bolestí přešli na heroin z ilegálních zdrojů. Co si ti blbečkové zákonodárci vlastně mysleli?

Pachatelé dobra

rozvrátili fungující ústav pro těžce narušené mladistvé, protože se v nem "porušovala práva chovanců". Nicméně to samé dělají i věznice a mezi zdejšími chovanci a chovanci věznic je mnohdy rozdíl jen ve věku.

US jaderné zbraně

ovládají počítače z roku 1976 na klasické diskety (co je mlaďoši už ani neznají). Připomínám dvě věci
  1. starou vojenskou zásadu "nesnaž se opravit to, co funguje"
  2. alespoň nehrozí nebezpečí, že si na tamních počítačích bude někdo hrát hru s tématem jaderná válka (ale Warcraft by i stačil).
V této souvislosti: Na Bulovce obnovili (respektive de novo postavili vedle té staré, muzeální) potrubní poštu, přestože se jedná o koncept z 19. století. Je to rychlejší než kurýři (i to míň stojí) a pokud se jedná o spojení stabilních stanic a uvnitř budov, je to i efektivnější než drony.

Stále se vrací

od soudů rozsudek, silně politicky nekorektní, že šibenice na demonstraci nejsou protizákonné. Soudruhu Chovancovi se to nelíbí. Ono mu nedochází, že na židovské demonstraci o pár měsíců dřív účastníci měli nejen šibenice, ale věšeli na ni figurínu BBrouka Pytlíka coby symbol českého národa, a že by se musela adekvátně řešit i ta.

Do Česka

vjel US vojenský konvoj, je většinou obyvatel vítán.

V USA

objevili pacientce v močových cestách bakterii druhu Escherichia coli, odolnou prakticky proti všem antibiotikům. Dokonce i proti collistinu, který se přestal užívat v 70. letech pro toxické vedlejší účinky.

SVS

stahuje z prodeje tuňáka s nadlimitním množstvím histaminu. Znamená to, že byl asi blbě skladovaný. Tato látka může být naprodukována z bílkovin buď bakteriemi (které jsou v syrovém rybím mase běžně) nebo i autolýzou; obojí funguje od chladničkové teploty nahoru. Již jsem zde zmiňoval, že Haileyho román "Let do nebezpečí" je založen na histaminové otravě pilotů letadla právě z rybího masa.

Objevila se kontraverze,

zda pořádat olympiádu v Brazílii (vzhledem k viru Zika). Názory jsou rozporné (WHO riziko odmítá), celá věc je silně zpolitizovaná.

Blok proti islámu

se rozpadl a vzniká nové seskupení kolem Konvičky.

Řiťolizný pronacistický pochod

uspořádaly ANO a Žít Brno na paměť "pochodu smrti" (na němž nikdo nezemřel), ale opačným směrem, z Pohořelic do Brna.
Ono by to chtělo uspořádat "pamětní pochod" a na jednotlivých zastávkách konfrontovat zjevné lži německých "pamětníků" s realitou.

Nový ředitel ČNB

Rusnok zatím nechce do eurozóny.

3 komentáře:

  1. Bravo! Nepublikovat/neopravovat (není co)
    :)

    Petr

    OdpovědětVymazat
  2. Erdogan je zmetek a Anděla je naivka, v tom lepším případě. jenže naivka na jejím místě a s její mocí nemá co pohledávat.

    Nizozemí: Že by vzpamatovávání se? Říká se, že lepší pozdě, než nikdy.

    Kriminalisace Petryové a Samkové: Jsou tak blbí, že ani nevědí, že tím urychlují svůj vlastní konec? Nejspíš ano. Jen tak dál! Není nad to, usiluje-li někdo o svůj vlastní konec svýma vlastním rukama. Jen nechápu, jakým právem do toho tahá všechny ostatní.

    Šibeničky, rozsudky a Chovanec: Ten pán se chová jako umíněný osel. Mimochodem tím dává jasně najevo, že do politiky nepatří. Tam se hodí ti, kdož umí od sebe rozlišit možné a nemožné a toto zjevně není páně Chovancova silná parketa.

    Olympiáda a virus: Mělo by se to zarazit a slíbit jim to na jindy, až se to s tím virem vyřeší. Ale jak znám politické hňupy, konat se to bude a pak se bude nadšeně bojovat se zhola zbytečnými následky...

    Rozpad BPI: Dílem to bude nesourodým shlukem lidí, dílem možná i výsledkem práce agentů tajných služeb. Nedivil bych se. Statisticky až příliš významně často se rozpadá to, co se jelitům u koryta nehodí do krámu...

    Pochody: Nemám rád hromadné akce, ale tak, jak je rád nemám, tak pochodu, kde by se ujasnilo, že válka opravdu nezačala 8.5.1945 a jejími oběťmi opravdu nebyli jen „odsunutí“ chudáčci Němci, tak toho bych se velice rád zúčastnil.

    Rusnok není padlý na hlavu, je to realista.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu bych tu olympiádu připodobnil ke známému "Závodu míru", který se konal v Kyjevě v době kulminace černobylského spadu. Je vidět, že páprdové z olympijského výboru si nemají co vyčítat s komunistickými papaláši.

      Vymazat