pondělí 21. srpna 2017

Co uylynulý týden dal

Islám

Teroristé

zaútočili v restauraci v hlavním městě afrického státu Burkina Faso. Osmnáct mrtvých a deset zraněných.

Chalífa Haftar

má v plánu dobýt celou Libyi. Je sice presentován jako "umírněný", nicméně pokud přijal titul chalífy, pak se hlásí ke stejným principům, k jakým se hlásí vůdcové nyní dobíjeného islámského státu. Jeho odborná vojenská kompetentnost se může změnit ve faktor, kterým by se situace v arabskoislámském světě změnila ve stylu "z louže pod okap".

V Mali

zaútočili islámští teroristé na mírové sbory OSN. Zabili sedm lidí. Přitom mírové sbory v mnoha lokalitách na světě nadržují spíše islamistům.

Írán

pohrozil vypovězením dohody s USA o omezení jeho jaderných programů. IMHO to dříve nebo později udělá a současně jistě i nyní tyto dohody porušuje, jak se jen trochu dá. To, konec konců, dokazuje i následující informace:
Provalilo se, že Írán staví na syrském území továrnu na rakety. Je opravdu nejvyšší čas zajistit Asadovi moc nad celou Sýrií a všechny protivládní síly z ní vykopat nebo pobít na místě.

Talíbán

vyhrožuje Trumpovi dopisem, vyzývajícm ho ke stažení US vojsk s Afghánistanu.

Saúdská Arábie

uvažuje o ukončení svého vojenského angažmá v Jemenu.

Džihádisté

z chalifátu vyhlásili v Sýrii všeobecnou vojenskou povinnost a současně se pokusili o protiofenzívu u města Rakká.

Sebevražedné atentátnice

v počtu tří z islámské organizace Boko Haram zaúročily v Nigérii. Zabily 27 lidí a několik desítek zranily.

Irácké síly

obklíčily město Tel Afar, ovládané džihádisty. Ve městě začal, k pláči sympatizantů džihádu, nedostatek potravin.

Libanon

zahájil vojenské operace vůči územím, drženým chalifátníky.

Imigrace


Provalily se

informace o hromadném znásiňování žen a dívek na festivalu ve Schorndorfu (Německo). Po zadržení tří podezřelých napadl policii tisícihlavý dav "uprchlíků".

Informace od muže,

který vyfotil muslimky v bazénu (podle islamofilních lhářů v burkinách, v reálu ani jedna z nich neměla hygienickému standardu odpovídající oděv) jsou ZDE i s fotografiemi.

Dokonce

i mainstreamový Reflex si už omočil v souvislosti s islámským terorismem.

Merkelová

se vyjádřila proti spojování dotací a přijímání imigrantů. Je otázka, zda se tím snaží přetáhnout hlasy EUroskeptickým stranám, nebo zda reflektuje fakt, že by takové odebírání dotací mohlo nastartovat odchod dalších zemí z EU po Velké Británii.

Abdesalam,

jediný přeživší terorista z Paříže, bude souzen následně i v Belgii. IMHO dokud nebudou tito lidé popravováni, tak budou vždy nebezpeční. Kolik vězňů zradikalizuje? Kolik lidí povraždí, až ho pustí? Jak vysoká pravděpodobnost je, že bude propuštěn předčasně, po pár letech? IMHO mnoho, mnoho, velká.

V srdci Barcelony

došlo krátce po sobě ke dvěma teroristickým útokům. Při prvním najela do davu lidí v centru města dodávka, řadu z nich zranila nebo usmrtila. Teroristovi, patrně imigrant Moussa Oukabir (podle pozdějších informaci snad Younes Abouyaaquoub), který řídil dodávku, úspěšně utekl (opět se na tom silně podepsalo odzbrojení občanů EU, které hodlá Brusel pro větší pohodlí pachatelů podobných činů ještě prohloubit).
Bylo hlášeno 13 mrtvých na místě a mnoho raněných, celkem ze 20 zemí světa.
V souvislosti s atentátem byl na sociálních sítích připomenut cca půl roku starý "vítací" projev starostky města (za ultralevici), zaměřený na imigranty, a tedy i pachatele atentátu.
Posléze se ještě provalilo, že mainstreamová média odmítala zveřejnit fotografie zavražděných dětí, ačkoli před pár měsíci bez zábran zveřejňovala fotografie utopeného syrského chlapce se lživou legendou o "utrpení uprchlíků". Posléze soudruzi museli přiznat, že utopený chlapec byl synem obchodníka s lidmi, ochotného kvůli výdělku ohrozit celou rodinu (což pro ni dopadlo špatně, utopili se všichni vyjma onoho obchodníka, který měl jediný z rodiny záchranný pás), a "dojemné" příběhy byly jen nehorázným lhaním.
Po atentátu byly organizovány minuty ticha a další "pietní" akce, které obětem životy a zdraví nevrátí a dalším podobným útokům nijak nezamezí.
Praha v pátek nasvítila Petřínskou rozhlednu barvami španělské vlajky.
Posléze se podařilo prokázat, že útok měl být daleko rozsáhlejší, teroristé sehnali náklaďák s výbušninami, ale neměli pro něho řidiče.
Příbuzní identifikovaných útočníků "jsou v šoku". Problémem je, že tam, kde jsou muslimové sami o sobě, jsou rodiny teroristů heroizovány a odměňovány. Což už se dozví jen ti, co aktivně podobné informace vyhledávají.
Hlavní rabín z Barcelony, Rabi Meir Bar-Hen, označil Evropu jako jedno z hlavních center islámského terorismu. "Částí problému je přítomnost velkého množství muslimů s radikálními sklony," řekl Bar-Hen. "Jakmile tito lidé žijí mezi vámi," řekl o teroristech a jejich přímých, či nepřímých podporovatelích, "je velmi těžké, se jich zbavit. Jen budou posilovat."

K dalšímu atentátu,

tentokrát nožem, naštěstí jen se dvěma mrtvými, došlo krátce po barcelonských atentátech ve Finsku. Pachatel byl identifikován jako osmnáctiletý imigrant a žadatel o azyl.

Podařilo

se zastavit další teroristický útok v Cambrils (rovněž Španělsko). Bylo zneškodněno pět teroristů. Posléze se ukázalo, že čtyři z nich zlikvidovala jediná policistka. I tato událost ukazuje důležitost vyzbrojení obyvatel.
Teroristé z Cambrils podle všeho chtěli vraždit noži, nikoli najetím do lidí.

K podobnému

útoku nožem došlo i v německém Wupertalu.

Další tábor

ilegálních migrantů vyklidila násilně francouzská policie na území hlavního města Paříže.

Na sociální ubytovně

v Divionu (Francie) zavraždil migrant jednoho francouzského občana.

V Surgutu

(Sibiř, Rusko) pobodal neznámý útočník na ulici sedm osob. Útočníkovi bylo teprve 19 a měl na sobě atrapu sebevražedného pásu.

V Belgii

vjel pickup do lidí, účastnících se noční slavnosti. Jen ranění (snad), naštěstí.

Odborníci

varují před stále přibývajícími fanatiky, kteří se vracejí po porážce chalifátu do evropských zemí.

Obecné


Do vyšetřování

incidentu v Charlottesville se zapojila FBI.

Média

přinesla zprávu o údajných úvahách královny Alžběty II., v současnosti nejdéle sloužící panovnice na světě, o abdikaci. Posléze se objevily informace o tom, že nehodlá předat vládu svému synovi Charlesovi.

Australští

kněží, kteří nenahlásí sexuální zneužívání dítěte, by měli čelit trestnímu stíhání.
Nejsem příznivcem privilegovaného postavení církví a věřících, nicméně zpovědní tajemství, stejně jako tajemství lékařské i advokátské považuji za důležitou součást demokratické kultury a pokusy o jejich napadání za růžky narůstající totality.
Existuje mnoho jiných způsobů, jak se o sexuálním zneužívání dozvědět.

V Brně

vyvinuli metodu, jak oddálit nástup Huntingtonovy chorey. Je to neurologické onemocnění se silnou vazbou na dědičnost. "Chorea" se nazývá proto, že bezděčné pohyby pacienta, doprovázející pokusy o pohyby normální, připomínaly starým lékařům pohyby při tanci. Při této chorobě dochází k nárůstajícímu poškození jader velkého mozku, která tvoří jakési "telefonní ústředny", podílející se na spolupráci vzdálených okrsků kůry velkého mozku. Právě z důvodu narušení této spolupráce dochází k dyskoordinaci pohybů. Choroba je nevyléčitelná, nicméně oddálení nástupu klinických potíží by vedlo k delšímu normálnímu životu pacienta.

"Demokraté"

tlačí na Trumpa, aby v souvislosti s událostmi v Charlottesville odsoudil "neonacismus" (je otázka, kde by se ten měl vzít mezi zastánci zachování pomníků demokraticky zvolených politiků Jihu USA).
Trump explicitně prohlásil, že za násilí mohou obě strany a i mezi odpůrci levičáků jsou dobří lidé (obávám se, že je jich tam víc než mezi příznivci levice). Hrozný řev levičáků o "ostudě" je samozřejmý.

Policejní šéf

odmítl "politický aspekt" kauzy Čapí hnízdo.
Je to jasné, policie má všechny podklady, které nyní vytáhla, v kapse od ledna tohoto roku a je čistou náhodou, že na tuto bezvýznamnou kauzu přišla řada až po půl roce. S tím, že se začala řešit dva měsíce před volbami, to opravdu nemá nic společného.
I v případě obvinění Babiše v této kauze by nic nebránilo jeho nastolení na premiérský post v případě volebního vítězství.

USA

ohlásily, že mají plán útoku na Severní Koreu, pokud selže ekonomický a politický nátlak. Současně zavedla Čína rozsáhlou restrikci dovozu zboží do Severné Koreje (mimo mořeplavby, a přístavy je možno začít blokovat, představují čínské železnice a silnice jediné cesty zboží do tohoto státu).
Na druhé straně ovšem Čína využívá stále více otrockou práci v severokorejských textilkách, pracujících pro čínské firmy.
Diskutovalo se také o tom, odkud má Kim plány moderních a výkonných raketových motorů. V řadě podezřelých se na prvním místě ocitla Ukrajina, která to ovšem horlivě popírá.
Kim zatím údajně odložil plány k útoku na ostrov Guam. Donald Trump toto rozhodnutí kvitoval pozitivně. Vyjádřil se také v tom smyslu, že v případě odvety na severokorejský útok bude konzultovat Soul.
Náčelník armády USA se vyjádřil, že válka se Severní Koreou by byla hrozná, ale její riziko je reálné.

EUroprůzkum

ukázal, že obyvatelé Česka jsou vůči EU nejskeptičtější z celé Visegradské čtyřky. Okamžitě se vyrojily levicové komentáře o tom, jak je to strašné.

Španělsko

se potýká s nadbytkem turitů, který je už na obtíž místním obyvatelům, zakládajícím "domobranu" proti turistům. Na druhé straně je to jistě dáno i snížením atraktivity řady turistických destinací islámským terorismem.
S trochou cynismu řečeno, terostisté, kteří v druhé polovině týdne spáchali ve Španělsku dva teroristické útoky, mohli k řešení tohoto problému "přispět" víc.

USA

se negativně vyjádřily k situaci ve Venezuele ve smyslu, že nebudou trpět, jak tam vzniká diktatura.

Raketa

Falcon 9 úspěšně odstartovala s nákladem pro ISS.

Další dva léky

na suchý kašel jsou na předpis, protože byly údajně zneužívány.
Novináři blábolí o "halucinogenních účincích", což ke naprostý nesmysl. V těchto lécích na suchý kašel může být buď nějaká stimulující látka, která omezuje prokrvení sliznic a spolu s dalšími látkami zvyšuje sekreci hlenu, nebo tam mohou být látky snižující činnost dýchacího centra (které je za kašel odpovědné), buď kodein, nebo látky jemu blízké, z nichž lze vytvořit deriváty s vazbou na morfinové receptory (kodein sám tuto aktivitu nemá, tudíž nemůže morfin nebo heroin substituovat).

Byl propuštěn

z vazby muž, který v Chomutově zastřelil Roma, najíždějícího pod vlivem alkoholu či drog do lidí.

Velká Británie

uvažuje o "dočasné celní unii s EU" po Brexitu.

Olomoucké arcibiskupství

se chystá soudit se státem o vrácení Květné zahrady v Kroměříži.
Patrně ji nezbytně potřebuje ke své duchovní činnosti.

Krize na Slovensku

skončila v duchu známého hesla: "Zvolte si z nás koho chcete, však my se už na vás nějak domluvíme."

Ústavní soud

řešil situaci dětí, za které rodiče neplatili poplatky za odpad a jim se pak v 18 objevily pohledávky megadluhů (nezaplacené poplatky, úroky, pokuty). Postavil se na stranu takto postižených dětí.

Další vlna

sociálfašistického omezování výkonu vysavačů se blíží, lidé nakupují kvalitní přístroje, dokud to jde, a obchodníci se předzásobují.

Padla

uzávěrka přihlášek do sněmovních voleb. Je do nich v konečné podobě přihlášeno 31 stran.

Premiér Fico

se hodlá se Slovenskem procpat do jádra EU. Budiž mu brusel lehkou.

Britská vláda

se pokouší řešit problém, jak neudělat Brexitem hranici mezi Irskem a jeho okupovanými severními provinciemi.

Jedovatý fipronil

se objevil i v maďarských vejcích.

Strana

sesazené jihokorejské presidentky požaduje rozmístění amerických jaderných zbraní v Jižní Koreji. Patrně by to vedlo k lepší vyjednávací pozici vůči severokorejskému režimu a mělo by to i nezanedbatelný odstrašující efekt.

President Zeman

nasbíral dost podpisů pro účast na dalších presidentských volbách. To samé ohlásil i jeho momentálně nejdůležitější soupeř Drahoš.

V Libanonu

zrušili oficiálně zákon, podle něhož když si muž vezme ženu, kterou znásilnil, může se tím vyhnout trestu. Problém je, že tam islamisté stejně prosazují šaríju, z níž byla tato zvyklost odvozena, takže to bude neoficiálně pokračovat dál.

Rusko

začalo připravovat novou generaci vojenských pilotek pro bojové nasazení. Ta předchozí se proslavila jako "noční čarodějnice", protože se velice dobře uplatnila při nočním bombardování. Uvedený jev souvisí s duplovaným chromozomem X u žen, na němž jsou geny pro některé zrakové pigmenty a ženy mají proto v průměru lepší schopnost rozpoznávat barvy i odstíny šedé než muži.

Roman Polanski

čelí dalšímu obvinění ze zneužití nezletilé. Bude to pro něj znamenat projití podobným soudem o jeho vydání nebo nevydání do USA, jakým už jednou prošel. Ten bude mít zkomplikovaný tím, že Polsko do jisté míry utlumilo levičácký politický aktivismus soudců (přes velký řev z Bruselu), takže se může stát, že vydán bude. Pak by ho v USA mohli soudit i v kauze, pro niž ho Polsko před nějakou dobou nevydalo.

Při posledním

průzkumu Věstonocké Venuše byly na její hlavě nalezeny vpichy, o nichž se někteří vedci domnívají, že tam byla zastrčena ptačí pera.
IMHO tam stejně mohly být i stopky listů, květů či plodů nějaké kultovní (totemové) rostliny.

Vojáci

aktivních záloh budou za cvičení dostávat víc pěněz. Současné odměny byly hluboce pod úrovní ušlých výdělků. Senát schválil novelu příslušného zákona.

Znásilněná

desetiletá Indka, které tamní soudy zakázaly potrat, porodila císařským řezem holčičku.

Policejní snahy

ovlivnit volby vidíme i v Německu. Tam pár si týdnů před volbami vyžádala policie (zcela jistě bez souvislosti s temi volbami) k vydání Frauke Petryové, předsedkyně AfD. Mají to, hoši, ovšem zkomplikované tím, že tato paní není lídrem AfD v nadcházejících volbách.

Termokamery

byly nasazeny na sledování a odchyt prasat nakažených africkým morem prasat (proč je chytají a nestřílejí, když tato choroba má stejně skoro stoprocentní smrtnost, je mi záhadou).

Bratislavou

prošel "duhový pochod".

Etologové

prokázali, že šimpanzi jsou s to pochopit hru "kámen - nůžky - papír".

Žádné komentáře:

Okomentovat