pondělí 14. srpna 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Německo

vyjednává s Irákem o vydání nezletilé džihádistky. jak jsem uvedl minulý týden, v Iráku ji za konkrétní aktivity pro chalifátníky hrozí až trest smrti.
V Iráku jsou již zločinci z chalifátu souzeni a věšeni.

Terorista,

který v Egyptě ubodal naši občanku byl převezen na psychiatrii. Obávám se, že je to úvodní manévr, směřující kauzu k jeho nepotrestání.
Egypt se brání odškodnění rodiny zavražděné Češky.

Podařilo se

zabít si stovku "lvíčat chalifátu", cvičených džihádisty na sebevražedné atentátníky a podobné "užitečné" profese. Smrt jim přinesl nálet v rámci leteckých úderů proti džihádistům.

Boko Haram

vraždila na jezeře Čad rybáře, obětí je třicet.

Turecko

začalo budovat zeď na hranici s Íránem. Jedná se o oblast, kde žijí Kudové, jejichž území tato (a další) mezistátní hranice dělí.

Podařilo se osvobodit

již polovinu města Rakká, které dosud drželi džihádisté z chalifátu. Sýrie dobyla z rukou džihádistů město Suchna.

K další

džihádistické střelbě došlo v Afghánistanu.

Neznámí ozbrojenci

vraždili záchranáře v Aleppu.

Írán

schválil další peníze na "balistický program". Z tohoto pohledu by byla drsná reakce USA na severokorejský útok docela žádoucí.

Imigrace


Italská prokuratura

zahájila vyšetřování 15 osob z německé nevládní organizace Jugend Rettet kvůli spolupráci s obchodníky s lidmi na transportu "uprchlíků" do Itálie. Zdá se, že se Italům podařilo dostat mezi nevládkáře své lidi.

"Ubohý"

Ahmad A., vrah z Hamburku začal vraždit poté, co se dozvěděl o konfliktu mezi Izraelci a palestinskými Araby na Chrámové hoře. To ho zcela jistě, alespoň v očích nevládkářů a dalších spolupracovníků s islamisty, zcela omlouvá a činí jeho činy normálními.
Posléze se rozplakal nad tím, že se mu nepodařilo zabít víc lidí.
Provalilo se také, že ho německá policie verbovala na informátora.

Itálie a Malta

se pokusily zablokovat lodě organizací, které ilegálně dovážejí migranty do těchto zemí, ale po několika dnech "vyměkly" a lodě odblokovaly. Tím jen ukázaly, že zločinci, spolupracující s obchodníky s lidmi mají zastání přesahující moc jednotlivých vlád států.

Francouzský aktivista,

pomáhající ilegálním migrantům, dostal čtyři měsíce podmíněně. Prohlásil, že bude to samé dělt dál. IMHO pak by měl jít natvrdo sedět.

Další

útok kuchyňským nožem se odehrál v Lipsku.

Do vojáků,

zapojených do preventivních protiteroristických opatření, najela dodávka. Pachatel ujel, takže islamofilové dlouho mlžili. Nicméně nakonec byl dopaden (s použitím střelných zbraní) a identifikován jako islámský terorista.

Rakousko

vyhlásilo velké zpřísnění kontrol na hranicích.

Imigranti

se pokusili do Německa dostat na spodku vlakových vagonů. No, přinejmenším je to pokus o sportovní výkon. Nicméně pod rychle jdoucím vlakem jsou takové tlaky a vzdušné víry, že člověka odervou a pak je to záležitost velmi rychlé dekompozice lidského těla na prvočinitele ve "mlýnu" mezi podvozkem a pražci.
Na akční filmy, kde to hrdinové dělají a ještě navíc lezou z vagonu na vagon, zapomeňte, to je ryzí fikce. Asi jako v Bohatýrské trilogii Rady a Žáka plavba na černo z Prahy do Chuchle v závěsu pod kýlem výletního parníčku.

Německo

začne vracet ilegály bez nároku na azyl do Řecka.

Tři organizace,

"zachraňující" (= pašující do Evropy ve spolupráci s obchodníky s lidmi) imigranty přerušily své aktivity.

Ostatní


Konflikt

mezi USA a Severní Koreou se stupňuje a není jasné, kam až eskalace dosáhne. Trump hrozí "ohnivou odvetou" zatímco Kim si libuje, že severokorejské rakety zasáhnou přinejmenším US ostrov Guam. Faktem je, že při "přesnosti" severokorejských raket by se mohlo snadno stát, že jim raketa spadne nikoli do moře u ostrova, ale přímo na suchou zemi patřící USA. Pokud v ní bude jaderná hlavice, nastane patrně mazec.
Havaj, která je rovněž v dosahu severokorejských střel s možnou jadernou hlavicí, se chystá na možný útok. Obnovují se kryty, cvičí se obyvatelstvo.
V souvislosti s tím se nechali slyšet naši novinářští "géniové", co je to prý za pitomost, mít v krytech zásoby jen na 14 dní. Faktem je, že v komunistických krytech pro prominenty (jeden je zpřístupněn v Brně, na Husově ulici) byl zásoby jen na 48 hodin. Potom se totiž počítalo s takovým poklesem radioaktivity rozpadem nejkratčeji žijících izotopů (cca na 1/1000), že by bylo možné odvézt lidi z krytu nejkratší cestou přes zamořené území mimo radioaktivní oblast. Za 14 dní musí radioaktivita poklesnout ještě mnohem víc, obyvatelstvo se ovšem musí skrývat déle proto, že Havajské ostrovy jsou členité a cesta na nezasažené území by byl asi delší, jak na kilometry tak i na čas.
Podobně se připravuje na jaderný útok i obyvatelstvo ostrova Guam.
Číňané vyhlásili, že zůstanou neutrální, pokud Severní Korea zaútočí jako první. To se asi dá považovat za "poslední vážné varování" Kimovi a spol.
Japonci zase přišli s tím, že Kim je jen figurka, řízená pěti funkcionáři, skrytými v pozadí.

USA a Rusko

jednaly prostřednictvím svých ministrů zahraničí v Manile (Filipíny).

Nejvyšší soud

rozhodl, že devadesátiletý muž by měl dostat příplatek k důchodu za nezákonnou internaci v roce 1950.

Australští rybáři

dostali na chrámpáně od keporkaka (druh velryby) a se zraněními se jim podařilo vrátit do přístavu.

Ústavní soud

bude řešit majetkové nároky rodin Rotschildů. Faktem je, že majetek jim zabavili Němci, a to ještě způsobem, aby to vypadalo na "dobrovonou transakci", navíc se Rorschildové hlásili k Němcům, takže se na ně vztahují Benešovy dekrety.

Vypadá to,

že vepřín v Letech bude za státní (tedy nás všech) peníze vykoupen. IMHO by se měla chtít finanční sanace od aktivistů, kteří tuto veskrze zbytečnou akci vynutili.

Thajsko

zrušilo vízovou povinnostpro české turisty.

Na Slovensku

se rozpadla vládní koalice, SNS vypověděla koaliční smlouvu straně Smer. Pozdější události naznačily, že se jednalo o bu-bu-bu uvnitř vládní koalice. Nějaké napětí mezi vládními stranami však asi panuje.

Ahold a Kaufland

mají zaplatit vysoké pokuty za plesnivé, prošlé a špatně označené potraviny.

Část

francouzské veřejnosti si nepřeje, aby Brigitte Macronová získala benefity a postavení spojené s pozicí první dámy. Je dobré upozornit na to, na co upozorňoval již před časem, byť v opačném gardu JXD v Reflexu, že totiž v USA jedna učitelka sedí "natvrdo" přesně za to, co dělal Macronová (tehdy ještě neprovdaná) se svým žákem a nynějším presidentem Francie.

V Austrálii

napadly při koupání studenta záhadné mořské organismy a těžce mu poškodily povrchové partie nohou. Shodou okolností před krátkou dobou vyšel v Oslovi článek o nově popsaném prapředkovi organismů, podezřelých z tohoto útoku, který byl mnohem mohutnější a měl i víc "kousacích" ostnů na hlavové části těla. Že by na studenta zaútočila nějaká "živá zkamenělina"?

Nové polské pasy

zobrazují význačné budovy z Ukrajiny a Litvy. Jedná se ovšem o polské památky jednak z dob polsko - litevského soustátí, jednak z doby před 2. světovou válkou, kdy část nynějších západních území Ukrajiny patřila Polsku. To o ně bylo připraveno sovětskou agresí na jejím začátku.

Firma Audi

bude souzena podobně jako Volkswagen za svoje naftová auta a jejich emise.

U Kanárských ostrovů

se objevily v moři toxické sinice. Může za to písek ze Sahary, který byl do moře v této oblasti zanesen větrem a který obsahuje pro tyto otganismy klíčový prvek - železo v rozpustné formě.

Radnice v Třinci

spustila sbírku na obnovu shořelého kostela. Je to problematická věc, protože novostavba nebude mít charakter památky a pomoc při církevní novostavbě fakticky zvýhodňuje jednu konkrétní církev před občany jiných konfesí.

V USA

se podařilo identifikovat další pozůstatky obětí teroristického útoku z 11. 9. 2001.

Ve Venezuele

pokračovaly boje mezi vládou a povstalci.
Rozklad státu ve Venezuele komentoval i Trump jako "katastrofu". Venezuelská opozice, která stát rozkládá, se ihned ozvala, že nechce US intervenci.

Vzplanul konflikt

mezi Ústavním soudem a obcemi, kterým nařizuje rušit vyhlášky, zakazující posedávat na veřejných prostranstvích mimo lavičky k tomu určené. Problém je v politickém aktivismu soudců, stojících na straně asociálních živlů, které tímto způsobem obtěžují občany a vyvolávají veřejné pohoršení.

V Německu,

Belgii a Nizozemí se prodávala slepičí vejce, obsahující fytocidní látku fipronil. Byl už dohledán obchodník, od něhož vejce pocházela. Později se nalezla i na Slovensku.
Belgie posléze obvinila Nizozemí, že o toxické látce ve vejcích vědělo už loni a nepodniklo patřičné kroky.
Vejce se na tuto látku začala testovat i u nás.
EUrokomisař za "zdraví  bezpečnost potravin" vyjevil touhu uspořádat "vaječný summit".
Zatím je těmito vejci postiženo 17 zemí.

Čunek

vyhlásil zákaz vstupu do lesů, kde jsou předpokládána ohniska afrického moru prasat.

Česko

je blízko plné zaměstnanosti, tedy stavu, kdy kdo chce, pracuje.

Volební komise

Senátu neschválila Karla Srpa do rady ÚSTR.

US vláda

tlačí na Trumpa ohledně "klimatické změny".

Průzkum ukázal,

že cca polovina obyvatel Česka jí občas prošlé potraviny.

Uhynul

orangutan Chantek, který uměl znakovou řeč. Žil v ZOO v Atlantě.

Google

propustil inženýra Jamese Damorea, který veřejně kritizoval pozitivní diskriminaci žen.

V Maďarsku

padl, IMHO rozumný, návrh odebrat negramotným osobám volební právo. Pochopitelně, levice, která vždy sázela na hlasy nevzdělaných a hloupých lidí, kvičí o "extrémismu".

Česko

podalo žalobu na EUnijní směrnici o zbraních, která má zcela odzbrojit obyvatelstvo a vydat ho bezbranné islámským teroristům.

Polsko

sanuje napadení stromů v Bělověžském pralese, zatímco aktivisté ječí, protože z něj chtějí udělat něco na způsob naší Šumavy.

Polská

komise, vyšetřující havárii u Smolensku přišla s tím, že našla na jednom z křídel letadla stopy výbuchu.

Několik

pracovníků US velvyslanectví na Kubě utrpělo vážné postižení sluchu, které vypadá na zkoušení nějaké velmi netradiční zbraně. USA za to vypověděly nějaké kubánské diplomaty.

Zemanovce

povede do volebního klání František Ringo Čech.

Nejvyšší soud

rozhodl, že úraz při akcích "teambuildingu" je pracovní úraz.

Policie

zažádala Sněmovnu o vydání Babiše a Faltýnka v souvislosti s kauzou dotací na Čapí hnízdo.
Kalousek tvrdí, že Česko bude muset dotaci na Čapí hnízdo vrátit EU. Nicméně toto je spíš argument proti EU, protože její úředníci podle svých předpisů naprosto nezávisle na orgánech státu rozhodují, kdo dotace dostane.
Podle sněmovní vyšetřující komise ANO politizuje státní zastupitelství.

Kandidát

na presidenta Drahoš objíždí Česko.

Trump

prohlásil, že na zvýšení konzumace drog zareagují USA vyhlášením stavu nouze.

Brusel

nám vnucuje miliardu na zbytečné a nesmyslné dobíjecí stanice pro elektromobily. Faktem je, že elektromobil byl první auto, které překročilo (na uzavřeném okruhu) "magickou" rychlost sto kilometrů za hodinu. Druhým faktem je, že elektromobily se od té doby nijak významně technicky nezlepšily. Současné nejmodernější nedojedou na jedno nabití ani vzdálenost Brno - Praha. Významná část obyvatel Česka by s takovým krámem nedojela na své chalupy či chaty. A ti, kdo nemají v této destinci zavedenou elektřinu, by "zdechli" cestou na ještě kratší vzdálenost.

Jako za dob Julese Verna

sestrojil dánský podnikatel ponorku. Ta se na první plavbě potopila a přitom zahynula novinářka. Podnikatel (který se zachránil) byl obviněn z jejího zavraždění (což je dost absurdní - když, tak neúmyslného zabití).

2 komentáře:

  1. Ustavni soud a lavicky: Doporucuju http://dfens-cz.com/obecni-sarija

    Ono je to slozite. Ja si nemyslim ze nejaky obecni paprda mi ma co zakazovat sezeni na verejnem prostranstvi jako kdyby mu patrilo. Problemem neni sezeni ale jsou jim ty obtezujici zivly... a melo by se najit reseni nepostihujici normalni obcany.

    Coz asi v ramci politicke korektnosti nepujde.

    OdpovědětVymazat
  2. Co se nezletilé německé džihádistky týče, pochybuji, že by jí kdokoliv na evropském území potrestal úměrně tomu, co jiným prováděla ona, takže by se Němci měli přestat ztrapňovat, měli by jí nechat v Iráku, nebo o ni aspoň „usilovat” tak liknavě, aby jí stihli potrestat sami Iráčané. Provaz je pro takové to správné řešení.

    Co se laviček a sezení na nich týče, není to tak jednoznačné. Tady měl pravdu spíš ten soud, jakkoliv mi moc soudní častokrát dovede hnout žlučníkem, v případě laviček mi připadla argumentace soudu po delším uvažování o něco logičtější a správnější, nežli ta obecní,

    OdpovědětVymazat